Twaalf dagen voor kerst

Titel: Twaalf dagen voor kerst
Engelse titel: The Twelve Dates of Christmas
Genre: Feel-good, romance
Schrijver: Jenny Bayliss
Verteller: 
Eva Damen
Verteller (Engels): Laura Kirman
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Duur van het boek: 
12 uur 37 minuten
Duur van het boek (Engels): 11 uur 31 minuten

Het verhaal

Dit verhaal gaat over het liefdesavontuur van Kate. Deze feestmaand heeft ze 12 dates met twaalf verschillende mannen. Dit zou genoeg kansen moeten bieden om liefde te vinden voor de kerstvakantie begint.
Deze dates bieden ons als lezers of luisteraars genoeg vermaak. Ze verlopen zeer interessant en zijn zeker niet voorspelbaar.
Dit is een feelgood verhaal met een kerst thema.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Te koop bij Bol.com (luisterboek is gratis in Kobo Plus voor abonnees).

Verteller

Ik ben met de Nederlandse versie begonnen, maar na een uur ben ik overgestapt op de Engelse versie. Die vond ik wel wat leuker klinken.

Mijn mening over het luisterboek Twaalf dagen voor kerst

Er worden aan het begint van het verhaal veel personages ineens aan je geïntroduceerd. Dit gebeurt uitgebreid, waarbij zelfs hun verleden aan de orde komt. Dit was erg veel tegelijk en ik had ook best veel moeite om dit alles te onthouden. Het voelde alsof ik midden in een serie was beland en even snel bijgepraat moest worden. Gelukkig werden deze personages later op een rustige wijze weer aangeboden en begon ik het allemaal beter te begrijpen.

Leuk concept met de 12 dates. Na de zesde date ga je je wel beginnen af te vragen in welk scenario ze nu weer terecht gaat komen. De dates verlopen zeker niet zoals Kate had verwacht en voor ons is het ook iedere keer weer een verrassing hoe de date gaat verlopen.

Liefde voor bakken van heerlijke hapjes komt op een mooie wijze aan bod. Zelf kreeg ik ook wel zin om een cake of taart te bakken. Houd je van dit soort verhalen die je inspireren om te gaan bakken dan kan ik je het boek De kleine bakkerij aan het strand van harte aanraden. Prima verhaal om te luisteren terwijl je bezig bent met het bakken van je kersthapjes.

Dit is een heerlijk verhaal om alvast in kerstsfeer te komen. Het idee van de kerstdagen met sneeuw en kerstversiering maakt het verhaal extra leuk.

Het verhaal heeft één nadeel: het einde is erg voorspelbaar. De dates gelukkig niet, dus dat scheelt weer. Alleen richting het einde beginnen de gebeurtenissen voorspelbaar te worden.

Het is fijn dat dit verhaal niet gaat om een vrouw die wanhopig op zoek is naar een man. Ze is tevreden met haar leven en ze kan prima in haar eentje haar eigen leven leiden. Ze gaat deze 12 dates aan (op aandringen van haar beste vriendin) zodat ze met zekerheid kan zeggen dat ze heeft geprobeerd een partner te vinden, maar dat het er gewoonweg niet in zat voor haar.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Storytel: Nederlandse luisterversie en Engelse luisterversie.
  • Luisterrijk: Nederlandse luisterversie.
  • iTunes: Luisterboek in het Engels en Ebook in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • Bol.com: Paperback, Ebook en luisterboek (gratis in Kobo Plus voor abonnees) in het Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie.
Recensie Twaalf dagen voor kerst

Ik heb het boek in het Nederlands en Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *