Het geschenk van Happiness

Titel: Het geschenk van Happiness
Engelse titel: The gift of Happiness
Genre: Feel-good, romance
Schrijver: Holly Martin
Verteller: 
Sandra Jonkman
Verteller (Engels): Penny Andrews
Uitgeverij: Z&K
Duur van het boek:
7 uur 35 minuten
Duur van het boek (Engels): 6 uur 54 minuten
Alle boeken van deze Happiness serie:

  1. Het dorpje Happiness – The little village of Happiness
  2. Het geschenk van Happiness – The gift of Happiness

Het verhaal van Happiness

Dit is deel 2 van een feelgoodserie over de vriendinnen Willow en Ruby.
In deze serie gaat het er steeds om dat de hoofdpersoon (in deel 1 is dat Willow en nu is dat Ruby) geen behoefte heeft aan een relatie. Toch slaan de vonken ineens toe en is er sprake van insta-love. Het verhaal draait dan vervolgens om hoe de hoofdpersoon en de “liefde van haar leven” om elkaar heen draaien en met hun aantrekking tot elkaar omgaan.

Dit boek is een vervolg op deel 1. In deel 1 heeft Ruby kennis gemaakt met Jacob en toen was het liefde op het eerste gezicht. Ze hebben een paar mooie dagen met elkaar meegemaakt. Hun kennismaking was destijds een bijzaak en werd niet uitgebreid beschreven, maar als je aan deze serie wil beginnen raad ik je wel aan om eerst met deel 1 te starten (zie link hierboven).

In dit verhaal is Ruby bang om haar hart weer op het spel te zetten. Ze heeft de liefde van haar leven al op een zeer jonge leeftijd ontmoet en is hem kwijtgeraakt. Die ervaring heeft haar gebroken en ze heeft zich twintig jaar geleden voorgenomen om dit NOOIT meer te laten gebeuren. Nu heeft ze de ware ontmoet en het is dus de vraag wat ze zal besluiten te doen. Blijft ze bij haar voornemen en beschermt ze daarmee haar hart of durft ze het aan om Jacob in haar hart toe te laten?

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Te koop bij Bol.com.

Verteller

Ik ben begonnen met de Nederlandse versie van het verhaal. Deze versie vond ik een ruimvoldoende- waard. Daarna ben ik overgegaan naar de Engelse versie om te luisteren welke ik prettiger zou vinden. De Engelse versie vond ik een ruimvoldoende waard. De stem van Ruby vond ik in de Engelse versie niet zo fijn om naar te luisteren, maar ik genoot wel meer van de uitvoering van deze verteller. Zij bracht het verhaal op een leukere wijze naar voren met haar verschillende stemmen voor de personages.

Mijn mening over deze Happiness feelgood serie

Deze feelgoodserie vind ik wel vermakelijk en ik vind het erg fijn dat je van begin tot eind wel een positief en blij gevoel ervan krijgt. Ik vind dit boek wel heel leuk, maar van de 5 sterren zou ik er denk ik (bijna) 4 geven.

Wel blijf ik het erg jammer vinden dat de schrijver het dorp en de inwoners niet uitgebreid weet te beschrijven in haar verhaal. Ik denk dat het verhaal met de liefde voor het dorp en haar geweldige inwoners dan zoveel mooier zou zijn geweest en dat mis ik nu dus.

Verder is het verhaal behoorlijk voorspelbaar, maar het is een vermakelijk verhaal in kerstsfeer dus ik denk wel dat de meeste mensen van deze serie zullen genieten.

Onderwerpen van dit verhaal: je angsten onder ogen durven komen en moedig genoeg zijn om ze aan te willen pakken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Het geschenk van Happiness

Ik heb het boek in het Nederlands en Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *