Het dorpje Happiness

Titel: Het dorpje Happiness
Engelse titel: The Little Village of Happiness
Genre: Feel-good, romance
Schrijver: Holly Martin
Verteller: 
Liss Walravens
Verteller (Engels): Penny Andrews
Uitgeverij: Z&K
Duur van het boek: 
10 uur 66 minuten
Duur van het boek (Engels): 8 uur 25 minuten
Alle boeken van deze Happiness serie:

  1. Het dorpje Happiness – The little village of Happiness
  2. Het geschenk van Happiness – The gift of Happiness

Het verhaal

Dit is deel 1 van een feelgoodserie over de vriendinnen Willow en Ruby.
Het verhaal gaat over Willow die toe is aan een nieuwe start in haar leven. Haar relatie was op een gênante wijze tot een einde gekomen en de mensen om haar heen blijven haar als “zielig” behandelen.
In een advertentie voor het dorpje Happiness heeft ze gezien dat ze er een jaar gratis mag wonen en dat ze er een winkeltje bij krijgt waarmee ze deel kan nemen aan de gemeenschap. Ze pakt haar koffers en vertrekt!
Bij aankomst blijkt deze droom te mooi om waar te zijn. Het dorpje is lang niet zo mooi en gezellig zoals het leek in de advertentie. Dit zou het wel kunnen worden, maar dan zal er nog veel moeten gebeuren.

In dit boek leert Willow direct bij aankomst de knappe Andrew kennen.
Hun omgang met elkaar is erg bijzonder, hier en daar behoorlijk hilarisch, maar bovenal erg lief en hartverwarmend.
Het verhaal gaat grotendeels over hun groeiende gevoelens voor elkaar na deze insta-love ontmoeting en over hun inspanning om het dorpje Happiness weer “geluk” te geven.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Te koop bij Bol.com (luisterboek is gratis in Kobo Plus voor abonnees).

Verteller

Ik ben begonnen met de Nederlandse versie van het verhaal. Deze verteller deed het voldoende. Daarna ben ik overgegaan naar de Engelse versie om te luisteren welke ik prettiger zou vinden. De Engelse versie vond ik een ruimvoldoende- waard. De stem van Willow vond ik in de Engelse versie niet zo fijn om naar te luisteren, maar ik genoot wel meer van de uitvoering van deze verteller. Zij bracht het verhaal op een leukere wijze naar voren met haar verschillende stemmen voor de personages.

Mijn mening

Dit is een heerlijk begin van deze feelgoodserie. Ik vind dit boek wel heel leuk, maar van de 5 sterren zou ik er denk ik (bijna) 4 geven. Van begin tot eind krijg je wel een vrolijk en hartverwarmend gevoel van dit verhaal.

Het verhaal gaat over insta-love, maar Willow heeft nog niet het idee dat ze al toe is aan een nieuwe relatie. Ze heeft zich jarenlang onderdeel van een koppel gevoeld en ze vindt het wel fijn om nu gewoon zichzelf te zijn, zonder een partner. Daarnaast heeft haar ego een flinke deuk opgelopen nadat ze haar vriend ten huwelijk heeft gevraagd en hij de volgende dag zijn ja-woord in trok om toch de relatie te verbreken. Ze vindt Andrew een bijzondere man en ze voelt dat ze gevoelens voor hem begint te krijgen, maar ze wil graag verstandig zijn.

Doof zijn speelt ook een grote rol in het verhaal. Andrew is grotendeels doof en heeft gehoorapparaten die hem helpen om te horen. Hij houdt dit geheim, omdat hij niet anders behandeld wil worden. In dit verhaal ontdekken we waar Willow en Andrew tegenaan lopen in hun startende liefde wat Andrews gehoor betreft.

De personages in het verhaal zijn allemaal fijne mensen. Zelfs de personen die zich lelijk gedragen hebben allemaal een “klein hartje”. Het verhaal is wel behoorlijk voorspelbaar.
Verder vind ik het jammer dat de sfeer van de stad niet mooi naar voren komt, de gemeenschap blijft ook behoorlijk op de achtergrond. Zelfs Willow’s liefde voor het maken van kaarsen komt niet echt uit de verf. Hopelijk pakt de schrijver dit beter op in het vervolg van dit verhaal.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Het dorpje Happiness

Ik heb het boek in het Nederlands en Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *