99 procent van mij

Nederlandse titel: 99 procent van mij
Engelse titel: 99 Percent Mine
Genre: Romance (18+)
Schrijver: Sally Thorne 
Engelse verteller: Jayme Mattler
Nederlandse verteller: Chava voor in ’t Holt
Duur van het Nederlandse boek: 9 uur 57 minuten
Duur van het Engelse boek: 11 uur 23 minuten

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 15 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Ook heb ik de account van mijn moeder aan mijn gezinsabonnement gekoppeld en kan zij ook zoveel boeken luisteren als ze maar wil. Hetzelfde geldt voor mijn twee kinderen. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 12 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Darcy Barrett zit vast in het huis van haar oma. Zij en haar tweelingbroer hebben het huis geërfd. Het huis moet verbouwd worden en dan delen ze de opbrengst van de verkoop.
Het liefst stapt ze zoals altijd weer op het eerste de beste vliegtuig en vertrekt ze zonder eindbestemming, maar ze kan haar paspoort niet vinden!
Nu zit ze vast in het huis terwijl ze droomt over de man die ze maar voor 1% bezit: Tom Valeska! Wanneer blijkt dat Tom Valeska voor het eerst sinds al die jaren weer single is ziet ze procenttekens in haar ogen. Kan ze er 2% van maken?

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment van het boek.

Te koop bij Bol.com (Luisterboek is gratis in Kobo plus voor abonnees)

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Dit boek kan als ebook in het Nederlands gedownload worden in iTunes.

Verteller

Deze Engelse verteller heeft een prima stem om naar te luisteren. Ze doet het erg goed en ik vind haar uitvoering een ruim voldoende waard. Ook haar stemmen voor mannen klinken goed. Er is wel een Nederlandse luisterversie van dit boek te koop (zie onderaan), maar die heb ik niet geluisterd.

Mijn mening

Dit is een verhaal vol verlangen, liefde en geborgenheid.
Het gaat niet goed met Darcy. Ze zorgt niet goed voor zichzelf. Wat later in het verhaal ontdek je dat er een leegte is in haar leven. Deels komt dat omdat ze geen contact meer heeft met haar tweelingbroer, maar een nog groter deel komt omdat de man van haar dromen (de perfecte man) onbereikbaar is voor haar.
Wanneer deze perfecte man later wel bereikbaar lijkt, blijven ze heen en weer gaan met hun gevoelens voor elkaar. De schrijver weet dit proces heel uitgebreid te verwoorden.
En hoewel het voorspelbaar voelt weet je zeker dat de schrijver nog best genoeg kanten op kan gaan met het vervolg en afloop van het verhaal.

Dit verhaal zit vol emotie. Het ene moment ben je aan het genieten van de leuke en mooie momenten om niet veel later weer de tranen over je wangen te voelen rollen van ontroering of medelijden.

Dit verhaal draait vooral om drie personages met Darcy in de hoofdrol. Darcy is een bijzondere vrouw. Ze is erg depressief en in de omgang met anderen wil ze direct domineren. Ze weigert zich te schikken wat alfamannen betreft. Al bij een eerste confrontatie zoekt ze de alfaman en stelt ze vast dat ze boven hem zal staan en zich niet onder hem laat plaatsen. Liefde bestaat niet in haar leven. Ze heeft mannen alleen maar eventjes nodig voor haar eigen behoeftes en ze weigert de moeite te nemen om ook samen de ochtend te delen.
Haar personage is zo anders dan normaal dat ik me kan voorstellen dat niet iedereen haar als hoofdpersonage leuk zal vinden. De man waar alles om draait is echt een lieverd. Hij is reusachtig groot, sterk en zeer knap. Niks mis mee dus. De tweelingbroer roept verschillende emoties op. Voor het grote deel komt hij enorm egoïstisch over, maar in sommige stukken is hij weer zeer liefdevol en zou iedereen wel zo’n tweelingbroer willen. Een beetje tegenstrijdig.
Zelf vind ik dit boek erg leuk en vind ik het zeker een aanrader, maar gezien de personages denk ik dat de meningen enorm zullen verschillen over dit boek.
Verder speelt seks (het verlangen ernaar) een grote rol in dit boek.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *