Doggerland 1 misleiding

Nederlandse titel: Doggerland 1 misleiding
Engelse titel: Fatal Isles
Genre: misdaad, mysterie
Schrijver: Maria Adolfsson 
Nederlandse verteller: Margo Dames
Engelse verteller:
Duur van het Nederlandse boek: 15 uur 22 minuten
Duur van het Engelse boek:
Alle boeken van deze Doggerlandserie :

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 15 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Ook heb ik de account van mijn moeder aan mijn gezinsabonnement gekoppeld en kan zij ook zoveel boeken luisteren als ze maar wil. Hetzelfde geldt voor mijn twee kinderen. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 12 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit verhaal gaat over een moordonderzoek. Karen Hornby is een politie-agente. Haar dag begint met een enorme kater en eindigt met het feit dat zij de politiechef tijdelijk moet vervangen, omdat ze het onderzoek naar de moord op zijn ex-vrouw moet leiden. Dit zal erg pijnlijk worden, want toen ze ’s morgens met een flinke kater wakker was geworden, lag ze naast haar chef in een hotelkamer. Ze heeft toen gemaakt dat ze wegkwam en reed vol met spijt naar huis. Haar werkleven op het politiebureau zal hierna er niet veel beter op worden!

Ze komt al snel volledig vast te zitten in het onderzoek. Zij en haar collega’s kunnen geen motief vinden en de druk is hoog om de politiechef te kunnen afstrepen als verdachte op de lijst. Karen gooit het op een andere boeg en besluit in het verleden van het slachtoffer te duiken. Wie weet kan ze daar een motief vinden of in elk geval het leven van het slachtoffer beter in kaart brengen.

Ben je benieuwd naar het boek?
Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Of luister hier naar een fragment van het verhaal. Dit is gelijk het begin van het verhaal.

Te koop bij Bol.com (Ebook is gratis in Kobo plus voor abonnees):

Dit boek kan als ebook in het Nederlands gedownload worden in iTunes.

Verteller

Ik vind deze versie een goed waard. Deze verteller heeft een prettige stem om naar te luisteren en ze brengt het verhaal heel mooi met de juiste toon en gevoel naar voren.

Mijn mening

Heel goed verhaal met een verrassend einde.
Het verhaal begint erg bijzonder met de politie-agente Karen die heel cliché naast haar chef in bed wakker wordt, maar de rest van het verhaal is erg bijzonder en behalve het onderzoek is er genoeg dat je als luisteraar bezig houdt.
Naast het heden krijg je steeds stukken uit het verleden. In het verleden hebben een groep mensen in een collectief samengewoond op het Doggerse eiland. Ze werden gezien als “vreemde snuiters” en de bewoners zagen deze mensen liever gaan dan komen.
Je weet daarom als luisteraar dat dit wel met het onderzoek en moordmotief te maken moet hebben, maar hoe de vork in zijn steel zit ontdek je toch echt pas op het allerlaatst!
Wel vond ik het op een gegeven moment enorm lastig om alle namen van alle personages te onthouden. Ik heb zelfs nog even overwogen om aantekeningen te maken, zodat ik een beter beeld zou hebben van alle personen in het verhaal. Dit vond ik wel jammer aan het verhaal.

Ik vond het verhaal goed en erg leuk om naar te luisteren maar wel met enkele minpuntjes:

  • Het begin komt langzaam op gang en voelt hier en daar langdradig aan.
  • Je wordt steeds plotseling geslingerd naar hele andere personages in het verleden. In het begin begrijp je nog niet gelijk wie deze mensen zijn en hoe dit zich verhoudt tot het verhaal en moordonderzoek. Pas later ga je die link leggen en hier met andere ogen (oren?) naar kijken (luisteren).
  • Het boek wordt aangekondigd als thriller, maar het voelt helemaal niet spannend.

Waarom vind ik dit verhaal toch best goed?

  • Het verhaal voelt erg bijzonder door de schrijfstijl van de schrijver.
  • Je wordt helemaal ingezogen in het leven van Karen die verre van perfect is, maar toch een goed persoon lijkt.
  • Je kan het (fictieve) Scandinavisch eiland bijna voelen.
  • Het boek eindigt sterk en als een schrijver mij op het laatst behoorlijk weet te verrassen dan geniet ik daar best wel van.

Hoewel dit deel 1 van een serie is, kan dit boek heel goed stand-alone gelezen worden. Je kan het hierbij laten, want dit boek wordt prima afgesloten zonder dat je direct meer moet weten.
Natuurlijk ga ik wel verder met deel 2, want ik hoop weer urenlang te kunnen genieten van nog een goed verhaal.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *