Carnival Row: Tangle in the Dark

Titel: Carnival Row: Tangle in the Dark
Schrijver: Stephanie K. Smith
Verteller:  Karla Crome
Duur van het boek: 3 uur 08 minuten
Categorie: Fantasy drama

Ik heb het boek in het Engels gedownload bij Audible. Het boek zat als keuze bij de selectie van Audible Originalsboeken (oktober selectie). Iedere maand krijg ik twee punten voor Audible Originals (als onderdeel van mijn lidmaatschap). Audible kiest iedere maand zes boeken uit hun Audible Originalsboeken. Ik mag dan per punt één van de zes boeken gratis downloaden. Daarnaast kan ik met mijn gekochte credits (ik koop er altijd 12 per jaar) boeken kopen uit hun gehele collectie. Ik betaal dan één credit per boek in plaats van de normale prijs (de boeken die ik meestal kies kosten minimaal 20 dollar, dus een credit is veel voordeliger!)

Het boek

Dit verhaal speelt zich af in de wereld van de serie van Carnival Row. Dit is een fantasy serie van Amazon Original (kan je dus niet bij Audible vinden!) over een wereld met feeën, fauns, weerwolven en meer.
Carnival Row is alleen te vinden op Amazon Prime Video.
Dit verhaal speelt zich af voor het begin van de serie. Aan het einde van dit verhaal hoor je fragmenten uit het begin van de serie.
Ben je benieuwd hoe dit boek klinkt? Luister maar (klik op de fragmenten).
Dit boek is ook te koop bij Amazon.

Verhaallijn en ontknoping

Als je de fantasy serie Carnival Row kent heb je al kennis gemaakt met Tourmaline. Dit verhaal gaat over haar. We maken kennis met Tourmaline (een fee) en krijgen een kijkje in haar leven, haar personage en haar dromen.
We maken mee hoe Tourmaline en Vignette elkaar hebben ontmoet en hoe hun levens met elkaar verwikkeld zijn geraakt.
Dan komen al Tourmalines dromen uit. Even heeft ze alles in handen waar ze ooit van heeft gedroomd, maar het zijn roerige tijden. Er zijn steeds meer geruchten over de Pact en de aanwezigheid van de Burgue blijkt ook niet te zijn wat beloofd was.
En soms kan je in een ogenblik van onbedachtzaamheid de verkeerde dromen vastpakken, maar ja dat weet je pas echt wanneer je kwijt bent wat werkelijk van waarde was……
En zo leven we mee met Tourmaline tot het moment waarop we haar uit de lucht zien vallen in de serie Carnival Row op Amazon Prime Video.

Vertellers

Deze verteller heeft een prettige stem. Ik vind dat ze mooie stemmen heeft voor Tourmaline en Vignette. Vooral de stem die ze aan Vignette geeft vind ik heel mooi klinken. Ik vind deze uitvoering een ruim voldoende waard als beoordeling.

Mijn mening

Ik heb behoorlijk genoten van dit boek. Ik ben eerst begonnen met het kijken van de serie Carnival Row op Amazon Prime Video. Ik wilde eerst weten of ik de serie wel leuk vond voordat ik aan dit verhaal ging beginnen.
Het is een leuke fantasy drama serie. Ik vind de beelden heel mooi. Dit verhaal past goed als inleiding voor deze serie. Los van de serie kan je ook prima naar dit verhaal luisteren. Je hebt dus geen voorkennis van de serie nodig.
Dit verhaal gaat vooral over de kennismaking tussen Tourmaline en Vignette en de liefde die tussen hen is ontstaan. Het verhaal begint met Tourmaline die vertelt hoe ze zichzelf heeft onteerd om zichzelf en Vignette te helpen overleven. Ze heeft hoop dat Vignette haar heeft vergeven en als ze weer samen zijn en samen deze nieuwe kans grijpen, zal alles vast wel weer goed komen.
Dan gaan we terug in tijd en maken we de kennismaking en alle andere momenten mee totdat we weer bij het beginpunt terechtkomen en zelfs eindigen met wat we al weten uit de eerste afleveringen van de serie.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *