City of fallen angels

Titel : City of fallen angels
Nederlandse Titel : Kronieken van de onderwereld: Deel 3 stad van gevallen engelen
Genre: fantasy, young adult, verliefdheid
Schrijver: Cassandra Clare
Verteller : Ed Westwick en Molly C. Quinn
Duur van het boek: 12 uur 39 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Er is ook een Nederlandse versie als e-book om te lezen via Storytel.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Simon, de vampier, heeft veel problemen. Hij heeft twee vriendinnen en ze weten het niet van elkaar. Dit is per ongeluk zo begonnen. Hij ging eerst vriendschappelijk met ze om en voor hij het door had noemden ze hem ineens hun vriendje. Nu heeft hij maar dagen de tijd om dit op te lossen voor ze het ontdekken.
Dit valt allemaal nog wel mee vergeleken met zijn vampiersproblemen. Hij heeft geprobeerd zijn geheim aan zijn moeder te vertellen, maar ze reageerde zo angstig dat hij haar geheugen heeft gewist en uit huis is gegaan. Op dit moment is hij een solovampier, maar dit kan hij niet voor altijd blijven. Bij wie kan hij zich aansluiten? Hij heeft twee keuzes, maar hoe moet hij kiezen? Hij wil het liefst een normaal leven leiden tussen de mensen zonder vampiergedoe!
Clary en Jace zitten ondertussen midden in een liefdesdrama. Nu ze eindelijk vrij zijn om hun liefde met elkaar te delen, lijkt dit weer onmogelijk. Wat heeft dit te maken met de dromen van Jace en zijn verleden?

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com

Ebook in Kobo Plus is gratis voor abonnees:

Overige boeken:

Verhaallijn en ontknoping

Dit verhaal gaat vooral over de gevolgen van het vorig avontuur. Simon heeft het teken van Kaïn op zijn voorhoofd. Hier heeft hij voor gekozen om zijn leven te redden in het vorig avontuur en nu merkt hij wat de gevolgen hiervan zijn. Het is fijn dat zijn leven veilig is, maar het is ook erg zwaar om te weten en zelf toe te moeten kijken wat er gebeurt met zijn aanvallers! Wees voorzichtig met wat je wenst Simon!
Clary heeft het leven van Jace gewenst, letterlijk!
Hij is dood gegaan en zij mocht van de engel een wens doen. Zij heeft Jace weer tot leven gewenst. Ze hebben dit samen geheim gehouden en niemand wist ervan. Daarom hebben ze de gevolgen ook niet voorzien. Door hun geheim lopen ze nu beiden gevaar en ook Simon zal hier de gevolgen van ervaren.

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook (in het Nederlands) gedownload worden in iTunes.

Verteller

Dit boek heeft twee vertellers. Het zijn allebei andere vertellers dan van de vorige boeken. Het verhaal begint met een mannelijke verteller. Op zich is het best fijn om de gebeurtenissen van Simon aan je verteld te krijgen door een man die Simon speelt. Dit is wel prettiger dan bij de vorige delen. De vrouwelijke verteller valt enorm tegen. Ik vind haar stem niet zo fijn, ze klinkt bijna als een irritante tiener. Wanneer ze Lillith, de moeder der demonen, speelt klinkt haar stem extra vervelend. Bij de moeder der demonen denk ik toch niet echt aan de stem van een verwende tiener! Ik vind deze uitvoering matig/voldoende (alleen dankzij de mannelijke stem staat hier een voldoende).

Mijn mening

Te veel drama in de eerste uren van het verhaal. Het verhaal komt zeer langzaam op gang en is meer dramatisch gericht waardoor je na uren nog steeds niet weet welke kant het verhaal uitgaat. Sterker nog. Ik heb aardig het gevoel dat ik gewoon de eerste uren had kunnen overslaan en na ruim drie uur in het verhaal had kunnen instappen en alles nog steeds prima had kunnen volgen.
Pas op de helft van het verhaal begint het spannend te worden en komt het verhaal pas echt op gang.
Dit is echt een verhaal voor tieners. Zoenen, elkaar voelen en de “eerste keer” speelt een grote rol. Ook het krijgen van rondingen in een meisjeslichaam speelt een rol. Dit zijn herkenbare thema’s voor tieners.
Zelf vind ik dit verhaal behoorlijk tegenvallen. Ik zal nog even volhouden en wel beginnen met het volgende deel, maar ik hoop wel dat de schrijver zich daarbij weet te herpakken.
***EDIT: Ik heb het volgende deel 48 minuten volgehouden, maar het werkt niet voor mij. Het boek heeft alleen het meisje als verteller en haar stem klinkt zo irritant dat ik maar niet in het verhaal kan komen. Misschien met een andere verteller zou ik het verhaal nog wel een beetje kunnen waarderen, maar op deze wijze voelt het luisteren meer als een verplichting dan een genot. Het wordt tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe serie voor mij! ***

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *