Night of the living dead

Titel : Night of the living dead
Genre: Horror en zombies
Schrijver: George A. Romero, John Russo
Verteller: Volledige bezetting (luisterverhaal)
Duur van het boek: 56 minuten 

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit is een hoorspel. Misschien ken je de film al. Het is echt een klassieke cult film.
In dit boek wordt het verhaal uitgespeeld door de verschillende stemacteurs. Je hoort ze rennen, gillen, vechten, enz.
We beginnen bij een broer en zus die op weg zijn naar een graf. Al snel lopen ze een man tegen het lijf die haar broer dood bijt! Ze gaat er als een haas vandoor en weet een huis te bereiken waar ze Ben ontmoet die haar wat meer over de situatie kan vertellen. Op de radio horen ze wat meer nieuws. De president probeert uit te leggen wat hij weet over deze invasie van wezens…..
Het huis blijkt niet leeg zijn en samen proberen ze deze situatie te overleven.

Te koop bij Bol.com

Verhaallijn en ontknoping

Nadat Barbara’s broer voor haar ogen is doodgebeten komt ze bij een huis terecht. In het huis ontmoet ze Ben. Samen met Ben probeert ze een veilige plek te creëren door het huis te verstevigen en te barricaderen, maar het huis is niet leeg. In de kelder zijn al mensen aan het schuilen. Hadden ze niet even mee kunnen helpen?!
Beetje bij beetje krijgen ze meer informatie over deze vreemde situatie. Nu ze met meer mensen zijn bedenken ze een plan om weg te komen en hulp te zoeken in de stad. De dochter van één van de stelletjes is erg ziek en heeft medische hulp nodig.

Dit boek kan als audioboek gedownload worden in het Engels in iTunes.

Vertellers

Alle personages worden gespeeld door hun eigen acteurs.
Barbara heeft een overdreven zoetsappige stem. Ze klinkt heel irritant alsof ze mega dom is. Erg jammer.
Haar broer klinkt overdreven vervelend, maar zijn rol is van korte duur…
Al snel ontmoet ze nog een overlevende, Ben en hij klinkt gelukkig al een stuk beter.

Mijn mening

Heb je een uurtje de tijd dan kan ik dit boek wel zeker aanraden. Zelf houd ik absoluut niet van luisterverhalen. Het klinkt meestal niet lekker en ik heb er het geduld niet voor, maar ik heb wel echt een uur genoten van dit verhaal.
Het einde is erg bijzonder en ik heb het wel twee keer terug moeten luisteren voordat ik overtuigd was dat ik het goed had begrepen….
Wel vind ik het zeer bijzonder dat een zombie als een gewoon persoon klinkt. Naar mijn idee van het verhaal reageerden ze helemaal niet zoals “levende” mensen en spraken ze dus niet. Dat vond ik wel heel vreemd!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *