Mijn ervaring met Nextory

Ik heb de steamingdienst Nextory een aantal maanden gebruikt om te ontdekken hoe goed deze boekstreamingdienst aansluit bij mijn behoefte om regelmatig naar luisterboeken te luisteren.

Hoe werkt Nextory?

Nextory biedt met een lidmaatschap toegang tot hun volledige aanbod van boeken via hun gratis app. Persoonlijk luister ik dagelijks naar audioboeken met een draadloze Bluetooth-koptelefoon.

Het aanbod 

Ik ben tevreden met de ruime selectie aan boeken die Nextory biedt, vergelijkbaar met diensten zoals Storytel. Soms vind ik zelfs boeken, zoals ‘The Noel Diary’, die exclusief op Nextory beschikbaar zijn, wat een leuke ontdekking was, aangezien ik meestal boeken op Storytel vind die niet op Nextory te vinden zijn.

Helaas ben ik ook een incompleet boek tegengekomen, iets wat ik niet eerder heb meegemaakt bij andere diensten. Ik was nog niet eens halverwege toen het verhaal plotseling stopte, zonder enige waarschuwing of melding. Op Storytel kon ik wel het volledige verhaal beluisteren. Na wat onderzoek in de reacties op Nextory ontdekte ik dat dit probleem vaker voorkomt. Mensen ervaren regelmatig dat boeken op Nextory incompleet zijn. Ik ben al ruim 12 jaar lid van Audible en 6 jaar lid van Storytel en dit was voor mij de eerste keer dat ik een boek tegenkwam waarbij het verhaal zomaar middenin het boek ophield.

Ontdek boeken met de Nextory app

Met de Nextory app is het eenvoudig om nieuwe boeken te ontdekken. Of je nu op zoek bent naar inspiratie voor je volgende leeservaring of gewoon een goed boek wilt vinden, Nextory biedt verschillende mogelijkheden. Onder het kopje ‘Aanbevolen voor jou’ vind je gepersonaliseerde suggesties die passen bij jouw leesvoorkeuren. Ook kun je kijken bij de sectie ‘Nieuw’ om te zien welke boeken recent zijn toegevoegd aan het aanbod. Tijdens de kerstperiode kun je bijvoorbeeld genieten van feestelijke kerstromans die speciaal zijn geselecteerd voor deze tijd van het jaar.

Ontdek nieuwe boeken met de Nextory app.

Benieuwd naar wat anderen graag lezen en waarom? Ontdek het in de top 30 van deze week. Hier zie je niet alleen welke boeken populair zijn, maar ook hoe ze beoordeeld zijn door medegebruikers van Nextory. Je kunt lezen waarom een boek zoveel sterren heeft gekregen en zo gemakkelijk beslissen of het iets voor jou is.

Lees wat anderen van het boek vinden.

Zoek zelf leuke boeken

Je kunt eenvoudig titels en auteurs zoeken of browsen op categorieën.

Boeken zoeken in de gratis Nextory app.

Bibliotheekbeheer

In de bibliotheeksectie van de app kun je gemakkelijk je leesvoortgang bijhouden. Als je een interessant boek tegenkomt terwijl je al bezig bent met een ander, kun je het eenvoudig aan je leeslijst toevoegen om later te lezen. Alle boeken die je met een hartje hebt gemarkeerd, worden hier bewaard. Wanneer ik een boek uit heb, raadpleeg ik mijn leeslijst om te beslissen welk boek ik als volgende wil oppakken.

In mijn bibliotheek kan ik ook zien welke boeken ik al heb gelezen, maar meestal doe ik hier niet actief iets mee. Mijn focus ligt vooral op het samenstellen van een lijst met boeken die ik nog wil lezen.

Mijn ervaring met Nextory 

Mijn ervaring met Nextory is voornamelijk gebaseerd op het luisteren van audioboeken, aangezien ik minder vaak ebooks lees. Voor mij is het belangrijk dat de app goed samenwerkt met mijn draadloze koptelefoon. Dit betekent dat ik het volume kan aanpassen en belangrijke functies kan gebruiken, zoals het pauzeren van het verhaal wanneer iemand thuis tegen me praat terwijl ik bezig ben (bijvoorbeeld tijdens de afwas). Aangezien mijn telefoon meestal elders in huis ligt, moet ik deze acties kunnen uitvoeren via mijn koptelefoon.

Daarnaast maak ik vaak gebruik van de mogelijkheid om 15 seconden terug te spoelen door simpelweg over de zijkant van mijn koptelefoon te swipen, wanneer ik een stukje opnieuw wil horen. Voor mij zijn dit cruciale functies die een streamingdienst moet bieden om mijn gebruikservaring te optimaliseren. Gelukkig ondersteunt de Nextory app al deze functionaliteiten, wat voor mij een vereiste is om lid te zijn van een dergelijke dienst.

Wat kost Nextory?

Nextory biedt twee abonnementsopties: Basic en Unlimited.

Basic abonnement

  • €9,99 per maand
  • Lees en luister tot 25 uur per maand
  • 4 profielen
  • LET OP: 1 profiel kan gebruikmaken van de app

Unlimited abonnement

  • €12,99 per maand
  • Lees en luister zoveel je maar wilt
  • 4 profielen
  • 1 – 4 profielen kan gebruikmaken van de app

Het goedkope abonnement zou niet bij mij passen. Ik moet geen maximum aantal uren hebben, want binnen een week zou ik al op of over de 25 uur zitten. En wat dacht je ervan als je naar Wheel of Time / Het Oog van de Wereld zou luisteren? Het boek duurt meer dan 35 uur. Dat zou ik dus pas een maand later mogen afmaken? Nee, ik vind een Basic abonnement niet handig.

Mijn ervaring met Nextory

Probeer Nextory gratis

Alle abonnementen hebben een gratis proefperiode van 30 dagen. Tijdens deze periode kun je onbeperkt lezen en luisteren. Als je je aanmeldt via mijn link, krijg je zelfs 40 dagen gratis proefperiode in plaats van de gebruikelijke 30 dagen.

Let op: De gratis proefperiode is alleen beschikbaar voor nieuwe gebruikers van Nextory.

Het is belangrijk om te weten dat als je besluit na de proefperiode niet door te gaan met Nextory, je jouw abonnement vóór het einde van de proefperiode moet opzeggen via Nextory.nl. Doe je dit niet, dan wordt je proefabonnement automatisch omgezet naar een betaald abonnement. Zet dus de einddatum (het liefst de dag ervóór) van je proefperiode in je agenda om onverwachte kosten te voorkomen.

Als je besluit om je Nextory abonnement tijdens de proefperiode te annuleren, stopt je toegang tot de dienst onmiddellijk. Dit geldt ook voor je gezin als je een gezinsabonnement hebt. Houd hier rekening mee, vooral als jij of iemand in je gezin middenin een spannend boek zit!

Als je vergeet op te zeggen, wordt je abonnement automatisch verlengd volgens de voorwaarden van Nextory en worden er kosten in rekening gebracht vanaf het moment dat de proefperiode eindigt. Je kan ieder moment opzeggen, maar je betaald dan wel voor de maand die al is ingegaan.

Wat ga je lezen tijdens je proefperiode? Mijn boekentips:

Roman: Daar waar de rivierkreeften zingen
Misdaad: De enige die overbleef (murder mysterie, thriller)
Psychologische thriller: Ik denk dat het voorbij moet zijn
Fantasy roman: Three mages and a margarita

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *