The Howling Hag Mystery

Titel: The Howling Hag Mystery
Genre: leuk voor kinderen
Schrijver: Nicki Thornton
Verteller: Chris Devon
Duur van het boek: 6 uur 24 minuten
Alle boeken van deze Nightshade mystery serie:

Een familie van heksen

In het saaie dorp Twinhills wonen de Charmings. Zij zijn een familie vol heksen. De moeder en haar oudste dochter zijn heksen, net als opa Knox. De vader is geen heks, hij heeft geen magische krachten. Dit verhaal speelt zich af in een wereld waarin magie niet lijkt te bestaan. De magische mensen houden hun magie geheim voor niet-magische mensen. Mensen hebben de neiging te veel magie te willen. Ze zijn dan niet langer bereid dingen zelf te doen, terwijl ze het gemakkelijk met magie kunnen krijgen. Ze zullen dan te veel eisen van mensen met magie en het misschien zelfs afdwingen. Dit is de reden dat deze familie er alles aan doet om hun magie geheim te houden. Ze doen er alles aan om verborgen te houden dat de moeder en haar dochter Rookery heksen zijn. Raven is de jongste dochter en zij vertoont nog geen magische krachten. De familie wacht al jaren met spanning op haar magische affiniteit, maar tot nu toe is ze magieloos gebleken.

Een ondeugende mysterie over een heks

The Howling Hag Mystery van Nicki Thornton.

Dit is een magisch detective verhaal. Deze serie zal bijzondere mysteries bieden voor kinderen. Heerlijk voor de jonge fans van Harry Potter.
In dit verhaal komt een legendarische heks aan de orde. Zij vervloekt een school en haalt daarmee stoute, maar ook dreigende streken uit.
Dit is een gevaar voor de familie Charming, want als mensen in heksen beginnen te geloven en op een heks gaan jagen, zal de verdenking snel op Rookery vallen. Raven doet er alles aan om de magie van haar zus voor de mensen verborgen te houden. Samen met haar nieuwe vriend Mortimer gaan ze op onderzoek uit en bundelen ze hun krachten met de pratende kat Nightshade, die ook wel bekend is uit de Sep Seti-mysterie serie.

Wat zou jij doen als jouw schoolhoofd een heks zou zijn?

Raven, Mortimer en de kat Nightshade maken een lijst van verdachten en gaan op zoek naar de dader achter deze vervloekingen op school. Wie zou de Howling Hag zijn? Eén van de verdachten is de strenge en altijd mopperende schoolhoofd! Hij dwingt de kinderen al jaren om eens een competitie met de andere school te winnen, maar ze verliezen elk jaar alle competities en ook dit jaar is tot nu toe geen uitzondering gebleken. Zou hij nu magie inzetten om de kinderen angst aan te jagen zodat ze beter hun best doen? Deze drie detectives moeten hem onderzoeken, maar hoe eng is het om stiekem door de spullen van je schoolhoofd te neuzen en in zijn kantoor en huis in te breken?

Iedereen kan een sprankje magie bevatten

In deze nieuwe serie van de schrijver kan iedereen ontdekken dat ze een magisch talent hebben. Je hoeft niet perse uit een magische familie te komen. Een magisch talent hebben betekent dat je ergens uitzonderlijk goed in bent. Als je jouw talent kan ontdekken, kan je jouw magie beter ontwikkelen.

Is oma verdwenen?

Ravens oma is jaren geleden verdwenen. De dorpsbewoners die wel in magie geloven kochten hun magische hulpmiddelen bij oma Snapdragon. Op een dag was ze plotseling spoorloos verdwenen na een magisch ongeluk en opa Knox heeft haar werk overgenomen.
In het verhaal komt duidelijk aan bod dat magie beoefenen ook gevaarlijk kan zijn als je vergeet om altijd voorzichtig te zijn. Er komen meerdere voorbeelden van magische ongelukken aan bod waarbij het slecht afloopt voor de magiër. Het maakt niet uit hoe goed of sterk je magische krachten zijn, één ogenblik van onoplettendheid of onvoorzichtigheid is genoeg voor een tragisch ongeluk.

Mijn mening

Deze schrijver schrijft leuke mysteries voor kinderen in een wereld met magie. In dit boek speelt de kat Nightshade een grote rol. Het verhaal wordt verteld vanuit het meisje Raven en vanuit de kat Nightshade. Als je bekend bent met de magische detective serie over Sep Seti dan heb je al kennis gemaakt met deze unieke pratende kat. Deze serie gaat over deze kat. Ze heeft blijkbaar een neus voor mysteries en weet wanneer iemand zich niet aan de regels houdt. Ze heeft vaak eerder dan anderen door wanneer iemand een misdaad heeft begaan. In deel 2 van deze serie gaat de kat weer verder met haar avontuurlijk bestaan en ontmoet weer een nieuw kind die haar hulp goed kan gebruiken.

De kat Nightshade uit het boek The Howling Hag Mystery van Nicki Thornton.

Het verhaal is leuk en lichtelijk spannend. Terwijl ik dit schrijf is het boek nog niet in het Nederlands te koop en dat is erg jammer, want het is zeker goed voor jonge kinderen die al op een hoge AVI niveau lezen. Vaak komen zij uit bij boeken die te spannend zijn en dit boek biedt juist steeds lichte spanning die niet te lang duurt. De spanning bestaat bijvoorbeeld uit het inbreken in het kantoor van de schoolmeester op zoek naar bewijs. Het zijn steeds korte stukken en dan gaat het mysterie weer verder.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

The Howling Hag Mystery van Nicki Thornton van de Howling Hag Inn serie.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *