Wat lees ik deze maand? Januari leeslijst 2023

Nachtjagers / Night Huntress serie boek 5

Dit is boek 5 van de Nighthuntress serie, een romantische urban fantasy serie over vampiers, ghouls en meer. Ik heb er nu al behoorlijk wat boeken op zitten van deze serie. Naast de vorige 4 boeken heb ik ook de twee stand-alone boeken gelezen die extra invulling geven aan enkele personages van deze serie.
Ik vind dit verhaal wel wat magertjes vergeleken met de eerdere boeken over Cat en Bones. Het voelt hier en daar langdradig en is minder sterk wat schrijfstijl betreft. Ook merk ik dat ik de sexy romance een beetje beu begin te worden en daar gaat deze serie eigenlijk vooral over. Misschien moet ik de serie maar even pauzeren en een zombie serie tussendoor lezen. Ik kan nooit zoveel romantische boeken achter elkaar bingen.

The Sh!te Before Christmas

02-01-2023

Oh wat een heerlijk verhaal! Dit verhaal wordt in het Engels voorgelezen door de schrijver zelf. Ze is een Ierse en dat is enorm wennen wanneer je met het boek begint. Je moet er wel goed voor zitten om haar goed te verstaan. Het wordt steeds makkelijker gaandeweg in het boek.
Het boek gaat over een hoogzwangere vrouw, een moeder van 3 kinderen in lastige leeftijden. Haar oudste is net op school betrapt op vapen en is geschorst, de jongste is bezig met het oefenen op het potje en tja de middelste (iedere leeftijd is een lastige leeftijd wanneer je WEER zwanger bent!).
Haar man gedraagt zich erg vreemd. Hij is vaak weg en is zelfs niet telefonisch te bereiken wanneer ze hem hard nodig heeft. De kerstdagen kunnen normaal gesproken al best een uitdaging zijn, maar deze moeder heeft het heel zwaar! Zij ervaart het echt als poepdagen!
Dit verhaal wordt je in soort dagboekvorm gebracht en deze moeder gooit het er allemaal even uit.

De ontdekkingsreiziger

09-01-2023

Even weer een kinderboek tussendoor. Ditmaal een avontuur in de jungle!

Let op! Spinnen!

© Pas op! Spinnen! getekend voor een recensie op Luisterboeken.nl.

Dit boek gaat over een groep kinderen die moeten zien te overleven in de jungle, dus ja er komen vogelspinnen voor in het verhaal. Dat is helemaal niet eng. Het stuk over de vogelspinnen wordt juist heel bijzonder en zeer leerzaam gebracht. Voortaan kijk ik met andere ogen naar de verschillende soorten vogelspinnen. Ten miste…. als ik toch niet gillend wegren uit onervarenheid!
Hoewel het verhaal heel spannend is, vind ik het toch zeer informatief. Als lezer ontdek je dat piranha’s niet direct het huid van je lichaam komen opvreten. Wel worden ze in je geïnteresseerd wanneer je bloedt. Je ontdekt wat je het beste kan doen wanneer een giftige slang jouw pad kruist en meer.

Hoe smaakt een spin?

Katherine Rundell, schrijver van De ontdekkingsreiziger eet een tarantula. Bron: YouTube @BloomsburyPublishing

Hierboven zie je Katherine Rundell, de schrijver van het boek. Ze neemt hier een hap uit een zebra tarantula, omdat ze graag over eten schrijft in haar boeken en hoewel ze in dit boek prima beschrijft hoe de kinderen spinnen eten om te overleven, had zij dat nog nooit zelf gedaan. In de video legt ze uit dat de zebra tarantula die ze opeet 100% ethisch verantwoord is. Als ik haar mag geloven smaakt het naar een mengeling tussen garnaal en kip, maar toch vooral naar een spin. Zo! Weten we dat ook weer!

Oracle

13-01-2023

Dit verhaal is een mengeling van een ghosthouse story en een FBI onderzoek naar een seriemoordenaar.

Wat als je als kind in een horrorhuis woonde?

Op Audible is dit boek op het moment gratis te luisteren (binnen je abonnement). Het wordt voorgelezen door de acteur Joshua Jackson. Als kind woonde Nate Russo in een horrorhuis waar hij iedere nacht werd belaagd door een soort geest van een oude man. Hij zag vooral zijn beenderen en noemde hem daarom “The Boneman”. Deze Boneman heeft hem destijds een “gave” gegeven.

Foto: Joshua Jackson, verteller van het boek Oracle van Andrew Pyper. Bron: Audible.com

In het verhaal wordt kort beschreven wat hij als kind heeft meegemaakt. Super eng! Het is niet eng om te lezen of om als luisterboek naar te luisteren, maar wanneer ik zelf ’s avonds in bed lig en denk aan zijn beschrijving, dan gaat mijn hart er wel wat sneller van kloppen. Het is maar goed dat dit boek niet over het horrorhuis zelf gaat!

Het verhaal gaat over een FBI onderzoek naar een seriemoordenaar. Het jongetje, Nate Russo, is nu een man en hij werkt voor de FBI. Het is zijn taak om verdwenen mensen te vinden met zijn gave, het liefst voordat ze vermoord zijn. Dit onderzoek is vooral een strijd tegen zijn kinderangsten. Hij neemt het op tegen de Boneman die achter alle moorden zit.

Lief en leed

17 – 1 – 2023

Nadat ik het boek The Sh!te Before Christmas had gelezen kreeg ik van Storytel het boek Sorrow and Bliss (Lief en leed) als aanrader te zien. Ik dacht dat het eenzelfde soort verhaal was: een verhaal over depressie, maar dan met humor gebracht.

Het verhaal is goed geschreven. Wat dat betreft vond ik het één van de beste boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen / geluisterd, maar het verhaal was grotendeels erg depressief en ik merkte dat ik twee dagen lang mezelf ook heel moeilijk begon te voelen. Pas veel later kwam er een wenteling in het verhaal en kon het verhaal op een lichtere toon worden afgerond.

Every Day in December

19-1-2023

Ik had een feelgood romance nodig na mijn laatste boek. Dit verhaal gaat over twee mensen die meer behoefte hebben aan een beste vriend dan aan een nieuwe liefde. Dat vond ik dan ook zo mooi aan dit verhaal, want in plaats van een liefdesverhaal over verliefd worden op elkaar is het vooral een verhaal over vriendschap en aan jezelf werken en daarna pas komt het verliefd worden aan de orde. Het is een soort “grumpy VS sunshine” verhaal. Rory haat kerst en Belle neemt het op zich om zijn kerstelf te zijn en hem de liefde voor kerst bij te brengen. Ieder hoofdstuk uit het boek is één dag van de maand.

Oracle 2: The Dreamland Murders

Ik heb laatst Oracle deel 1 van deze serie uit en nu ben ik begonnen met deel 2. Ik luister deze serie bij Audible. Deze twee boeken worden op dit moment gratis aangeboden binnen mijn abonnement. Ik vond deel 1 een goed verhaal verteld door Joshua Jackson, een acteur van o.a. de serie Fringe. Dit boek is anders, het is een audioavontuur. Het is dus geen verhaal die je door één of twee vertellers wordt voorgelezen. Het verhaal wordt uitgespeeld door meerdere stemacteurs met achtergrond geluiden. Het verschil is merkbaar. Deel 1 was spannend, maar niet eng (tenzij ik ’s nachts in bed lag na te denken over het boek en welke beelden erbij zouden horen), maar op dit moment ben ik alleen thuis. Normaal gesproken zou ik nu heerlijk in het huis bezig zijn met mijn koptelefoon op, maar ik heb besloten het luisteren naar dit verhaal uit te stellen totdat ik niet meer alleen thuis ben…… Dus doe ik nu allerlei werkzaamheden waarbij ik geen koptelefoon op kan doen, zoals dit stukje tekst typen en straks maar een boek zelf lezen (papieren versie!).

Waterkoud van A.M. Ollikainen

24-1-2023

Ik kwam “Waterkoud” van A.M. Ollikainen tegen op de lijst van Bookchoice en besloot het te luisteren. Helaas vond ik het verhaal saai, de personages niet boeiend en de manier waarop het politieonderzoek werd gepresenteerd verwarrend en oninteressant. Uiteindelijk besloot ik te stoppen met het verhaal. Er zijn betere misdaadboeken en series beschikbaar. Zoals de boeken uit de Callanach en Turner serie.

Bloed en beenderen

25-1-2023

Ik ben net begonnen met het lezen van “Bloed en beenderen” van Tomi Adeyemi. Wat me direct opviel was de unieke wereld die de auteur heeft gecreëerd waarin mensen met magische krachten, genaamd Divîners, ooit bestonden, maar deze krachten zijn ruim 11 jaar geleden ineens verdwenen. Hoofdpersoon Zélie heeft de mogelijkheid om magie te gebruiken, maar haar krachten zijn nog niet tot haar beschikking.

Tot nu toe ben ik onder de indruk van de manier waarop de auteur de onderdrukking van de Divîners beschrijft en hoe de wereld zich heeft aangepast sinds de verdwijning van de magie. De emoties van Zélie zijn goed uitgewerkt en ik kan me goed in haar situatie verplaatsen. Ook de spanning die wordt opgebouwd door de situatie waarin Zélie zich bevindt en de ontmoeting met de prinses, houdt me geboeid en ik ben benieuwd naar het verdere verloop van het verhaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *