Wat lees ik deze maand? November leeslijst 2022

The Peripheral van William Gibson, nu als serie te zien op Amazon Prime Video.

The Peripheral van William Gibson, nu als serie te zien op Amazon Prime Video.

Ik zag een trailer voor deze film langskomen en ik was benieuwd geworden naar het verhaal. Inmiddels heb ik het boek al uit en ben ik begonnen met aflevering 1 van deze serie.
Ik vond het boek wel aardig, niet heel bijzonder, maar het was wel origineel en ik vond het idee van het verhaal leuk.

Twee werelden

Het verhaal speelt zich af in twee werelden. Dat zie je terug op de afbeelding hierboven. Ik vond het verhaal in het begin vooral lastig om te begrijpen. Beide werelden zijn geheel anders dan wij gewend zijn en veel termen gingen ook wel aan me voorbij. Zo duurde het best een poos voordat ik eindelijk door had wat een “peripheral” precies is.

Maak kennis met Flynne Fisher

Flynne Fisher, The Peripheral van William Gibson. Bron: The Peripheral Amazon Prime Video

Flynne Fisher is een geweldige personage. Ze maakt een levensveranderende gebeurtenis mee en dat is dan gelijk het verhaal van dit boek. Ze heeft een heerlijke wijze van reageren en wat dat betreft is de actrice die Flynne in de Amazon serie speelt goed gecast.

Amazon Prime Video serie VS boek

Ik heb nog maar één aflevering gezien, maar het is duidelijk dat de serie vooral gebaseerd is op het boek, want veel dingen verlopen anders dan in het boek.

Bekijk de trailer van de serie hieronder.

Duincafé 1 – Zomer in het Duincafé

Ik ben op zoek naar leuke feelgood boeken over kerst, het liefst met lekker eten koken of bakken als één van de onderwerpen. Dit is het eerste boek waarmee ik ben begonnen. Dit boek gaat niet over kerst, maar het is deel 1 van een feelgood serie en deel 2 gaat wel over kerst, dus ben ik hiermee begonnen.

Het verhaal gaat over eenzaamheid na de dood van je levenspartner. Laura Walker probeert opnieuw te beginnen nadat ze in een diep dal was beland na de dood van haar man. Het verhaal is vooral feelgood en begint op het moment dat ze ervoor kiest met haar kinderen op vakantie te gaan.

Het is een lieflijk verhaal en Laura is een leuke personage. Ze maakt veel verwijzingen naar films en haar denkwijze is zeker niet typisch. Ik moest vaak lachen om wat ze allemaal uitkraamt.

Duincafé 2 – Kerstmis in het Duincafé

Bij deel 2 van deze serie aangekomen, gaat het verhaal over het zusje van Laura. Tijdens haar kerstvakantie in Dorset is het haar beurt om kennis te maken met de magie van deze plek.

Feelgood verhaal: Kerstmis in het Duincafé van Debbie Johnson

Ik vind dit verhaal vooral grappig omdat Becca een gruwelijke hekel heeft aan kerstmis. Verder is het een simpele romance.

Dante Walker serie

Ik heb de drie boeken van deze YA serie uit. Deze serie gaat over de bad boy: Dante Walker.

Bron: Damon Salvatore uit de serie Vampire diaries.

Voor de foto hierboven heb ik een personage uit een serie gekozen die me heel erg deed denken aan Dante Walker uit het boek.

Er zat niet veel inhoud in boek 1 van deze serie, maar het was wel grappig en aantrekkelijk geschreven.
Jammer genoeg vielen boek 2 en boek 3 behoorlijk tegen. Dat was balen, want het idee van deze serie vond ik best spannend. Het gaat over engelen en demonen en hun aankomende oorlog en het is een romantisch verhaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *