The Collector

Titel: The Collector
Genre: Young Adult, romance
Schrijver: Victoria Scott
Verteller: David Brenin
Duur van het boek: 10 uur 9 minuten
Alle boeken van deze Dante Walker serie:

  1. The Collector
  2. The Liberator
  3. The Warrior

Dante Walker: bad boy / manchild !

Bron: Damon Salvatore uit de serie Vampire diaries.

Voor de foto hierboven heb ik een personage uit een serie gekozen die me heel erg deed denken aan Dante Walker uit het boek.

Dit is een boek over een bad boy en tja, daar houd je wel of niet van. Dante Walker is erg tegenstrijdig. Aan de ene kant is hij zelfzuchtig, oppervlakkig en heeft hij de hele tijd commentaar op anderen, terwijl hijzelf het probleem is. Maar aan de andere kant neemt hij het steeds op voor de verschoppelingen en gaat hij helemaal niet mee met het gemeen gedrag van anderen, zelfs niet wanneer het hem de beloningen kan opleveren die hij wel graag zou willen hebben. Hij neemt het steeds op voor anderen en ziet in hoeveel waardevoller hun vriendschappen zijn.
Of je houdt van Dante Walker als bad boy die nog niet beter weet en al doende leert hoe hij zou willen zijn, of je irriteert je mateloos aan zijn vervelende uitspraken en zijn grote eigendunk.

Een boy demon met een hart?

Dante is een demon. Na zijn dood kreeg hij de keuze van de duivel: of voor de rest van zijn bestaan in hel doorbrengen met al zijn martelingen of als “collector” op aarde werken.
Als collector deelt hij zegels uit aan de mensen op aarde. Wanneer iemand zondigt, plaatst hij een zegel op diens ziel. Zodra de stralende kleur van onschuld volledig bedekt is met de zegels van de collectors, kan de ziel opgeëist worden door de duivel.
Nu staat hij op het punt om promotie te krijgen, hij hoeft alleen nog maar een meisje bij zijn baas af te leveren. Hij krijgt tien dagen de tijd om Charlie Cooper te verzamelen.

Bron: Taylor Swift – You Belong With Me

Om je een beeld van Charlie Cooper te geven heb ik een foto van Taylor Swift gekozen.

Charlie Cooper wordt aan het begin van het boek beschreven als “behoorlijk lelijk”. Dante snapt dan ook niet waarom zijn baas zijn zinnen op dit meisje heeft gezet. In deze fase van haar leven is haar uiterlijk nog niet mooi, maar Dante leert gaandeweg inzien dat het een kwestie van tijd zal zijn. Zodra ze ouder wordt zal haar huid opklaren, ze kan een bril met een mooier montuur nemen en haar mankheid kan aangepakt worden met een operatie. Mensen bestempelen haar als lelijk, maar ze is mooi, omdat ze straalt van dankbaarheid en liefde voor haar medemensen.
En toch moet hij haar bedriegen en haar ziel vol zien te krijgen met zijn zegels, zodat ze door zijn baas opgeëist kan worden. De keuze is simpel: haar verzamelen is zijn enige kans om uit de hel te komen en een permanente werkpositie op aarde te krijgen.

Romantisch verhaal over een bad boy

Het verhaal wordt volledig verteld door Dante Walker. We volgen hem tijdens zijn tien dagen om deze taak uit te voeren en ontdekken hoe hij verliefd wordt op Charlie Cooper. Hij haalt alles uit de kast om Charlie aan het zondigen te krijgen, zodat hij zijn zegels op haar ziel kan plaatsen. Wanneer het duidelijk wordt dat dit meisje zo goedhartig is dat hij nooit genoeg zegels op haar zal kunnen plakken, pakt hij het anders aan: hij speelt in op haar uiterlijk! Wat zou ze ervoor over hebben om mooi te kunnen zijn? Maar inmiddels heeft hij haar leren kennen en haar onschuld trekt ook hem aan. Waarom kan hij niet meer op haar lijken? Ze hebben hetzelfde meegemaakt in het leven en in tegenstelling tot hem kiest zij keer op keer om het goede te doen met haar leven en wat doet hij? Hij probeert haar leven en onschuld te vernietigen!
Daarna staat hij voor een keuze. Voert hij wel of niet zijn taak uit?

Benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Mijn mening

Ik vind dit een heerlijk luchtig verhaal in een prima tempo. Het verhaal is oppervlakkig, maar dat is precies waar ik nu zin in heb. Ik lees dit tussen een andere serie door.
Dante is gemeen bezig en dat kan erg irritant zijn voor sommige lezers. Hij praat dit meisje een minderwaardigheidscomplex aan zodat hij zijn taak weet te volbrengen en ook zijn eigendunk zou lezers kunnen afstoten. Zelf lees ik hier doorheen, omdat dit verhaal juist over hem gaat. Hij vertelt zijn verhaal en maakt duidelijk dat hij zelf ook wel weet dat hij voor zijn eigen slechte versie van zichzelf heeft gekozen, maar gaandeweg zou hij toch wel beter willen. Charlie Cooper inspireert hem om een betere versie van zichzelf te vinden. Zij ziet het goede in hem.

Er zit niet veel inhoud in dit verhaal. We volgen Dante bij het uitvoeren van zijn taak en krijgen dit in de vorm van een romantisch verhaal, maar ik vind het wel grappig en aantrekkelijk geschreven.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Een romantische YA serie over engelen en demonen.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *