Zomer in het Duincafé

Titel Engels: The Comfort Food Cafe
Nederlandse titel: Zomer in het Duincafé
Genre: Feelgood, romance
Schrijver: Debbie Johnson
Nederlandse verteller: Kristel van Eijk
Engelse verteller: Dawn Murphy
Duur van het Nederlandse boek: 9 uur 29 minuten
Duur van het Engelse boek: 9 uur 49 minuten
Alle boeken van de serie Het Duincafé / The Comfort Food Cafe:

 1. Zomer in het Duincafé – Summer at the Comfort Food Cafe
 2. Kerstmis in het Duincafé – Christmas at the Comfort Food Cafe
 3. Thuis in het Duincafé – Coming home to the Comfort Food Cafe
 4. Zonnige dagen in het Duincafé – Sunshine at the Comfort Food Cafe
 5. Een kerstcadeau van het Duincafé – A gift from the Comfort Food Cafe
 6. Een huwelijk in het Duincafé – A wedding at the Comfort Food Cafe

Soms zit je zo vast in het leven, dan moet het allemaal even anders!

Bron: Audible, Summer at the Comfort Food Cafe, Debbie Johnson.

Laura Walker is een weduwe met twee kinderen. Zij en haar man kenden elkaar al sinds ze zeven jaar oud waren en ze was haar hele leven de helft van een paar. Haar man was plotseling overleden nadat hij van een ladder was gevallen. De leegte die daarbij in haar leven is ontstaan was ondraaglijk voor haar. Nu is ze zoekende naar zichzelf, want ze is al sinds hun liefde nooit meer alleen zichzelf geweest.
Ze weet het nog niet, maar ze staat op het punt om haar leven en de levens van haar kinderen te verbeteren en dat allemaal met een zomervakantie.
Om deze vakantie te kunnen betalen gaat ze werken in het Duincafé. Hiermee gaat ze een nieuwe start maken. Ze maakt nu nog geen kans op een leuke baan, maar na deze zomer zal haar CV er een stuk beter uitzien.

In het Duincafé worden problemen opgelost en worden mensen geholpen.

Bron: Goodreads, Zomer in het Duincafé van Debbie Johnson

Het verhaal gaat over Laura Walker. Langzaam maar zeker krabbelt ze weer overeind nadat ze in een diepe put was beland. Dit verhaal is heerlijk feel-good. We beginnen dan ook op het moment dat ze haar leven omdraait. Ze denkt weleens terug aan haar depressies en ze beschrijft de angstaanvallen die ze veelvuldig heeft gehad na de dood van haar man, maar het is duidelijk dat die periode achter haar ligt. Toch staat ze nog wankel op haar benen en ze is bang dat ze weer terug naar beneden duikelt als ze te veel risico’s neemt.
In dit verhaal vertelt ze wat ze meemaakt tijdens deze bijzondere zomervakantie. Het Duincafé is een speciale plek. De eigenaardige eigenares van het café is een soort moeder voor de mensen in het dorp en ze behandelt de dorpsbewoners als haar VIP klanten. Ze haalt alles uit de kast voor deze mensen. Samen met Laura leren we hun verhalen kennen en allen zijn ze bekend met eenzaamheid. De personages in dit verhaal leven met hun eenzaamheid en toch vormen ze samen een mooi geheel en zijn ze als een familie voor elkaar. Wanneer ze deze zelfde pijn in een ander herkennen, zelfs als het een vreemde is die het dorp maar één dag bezoekt, slaan ze allemaal de armen ineen en bieden ze wat ze kunnen om de ander een steun in de rug te geven. Het verhaal is simpel. Een moeder gaat met haar kinderen op vakantie. Haar omgeving raadt haar deze ongebruikelijke reis af, maar ze voelt dat ze hier goed aandoet. Haar kinderen nemen het haar eerst niet in dank af, ze willen liever bij hun vrienden zijn, maar al bij aankomst blijkt dit de juiste plek te zijn voor hen. Hier ontstaat er weer vrolijkheid in hun leven en kunnen ze elkaar weer terug vinden.

Benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Mijn mening

Heerlijke ingrediënten voor een feelgood zomerverhaal.

Feelgood verhaal: Zomer in het Duincafé van Debbie Johnson

Ik heb erg genoten van dit zomerse verhaal. De vrouwelijke personage is een gezellige vrouw met grappige gedachtengangen. Ze houdt duidelijk van films, want ze verwijst vaak naar allerlei films. Wanneer ze plannen maakt houdt ze rekening met een mogelijke zombie apocalyps en ze heeft duidelijk alle Dr. Who series bekeken (waarschijnlijk meer dan één keer!).

Dit verhaal biedt een nieuwe liefde. Je weet zeker dat je de juiste hebt gevonden wanneer zowel je hond als je eigen ondergoed zich op deze man stort!

Er worden lekkere hapjes beschreven in het verhaal. Hier kijk ik altijd naar uit, want het stimuleert me om zelf ook de keuken in te gaan en te bakken. Tijdens dit verhaal heb ik een appeltaart gebakken. Jammer genoeg was de rol van lekkere hapjes beperkt. Ik hoop dat dit uitgebreider aan bod gaat komen in de volgende delen van deze serie, want ik bak graag, alleen is de drempel om het daadwerkelijk te gaan doen soms hoog voor me, waardoor ik niet gelijk aan de slag ga. Ik merk dat verhalen die over heerlijke baksels gaan me enorm helpen en me stimuleren direct te beginnen met bakken.

De hond speelt een lieve en gevoelige rol in het verhaal.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Bol.com: E-book, luisterboek en paperback in het Nederlands (E-book en luisterboek gratis in Kobo plus voor abonnees).
 • Storytel: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
 • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
 • Nextory: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
 • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
 • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
 • iTunes: Ebook in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
 • Audible: Luisterboek in het Engels.
Recensie Zomer in het Duincafé van Debbie Johnson

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *