The Liberator

Titel: The Liberator
Genre: Young Adult, romance
Schrijver: Victoria Scott
Verteller: David Brenin
Duur van het boek: 9 uur 56 minuten
Alle boeken van deze Dante Walker serie:

  1. The Collector
  2. The Liberator
  3. The Warrior

Verzamelaar voor Lucifer of een bevrijder voor God?

Bron: Damon Salvatore uit de serie Vampire diaries.

Voor de foto hierboven heb ik een personage uit een serie gekozen die me heel erg deed denken aan Dante Walker uit het boek.

Deze serie gaat over Dante Walker. Dante is een bad boy, hij vindt het heerlijk om te leven alsof de wereld om hem draait en hij is gewend altijd te gaan voor wat hij wil hebben. Nu bevindt hij zich in een nieuwe situatie. Hij heeft zijn hart gegeven aan het meisje die voorbestemd is van de wereld een gelukkige plek te maken en tegelijkertijd weet een nieuw meisje langzaam maar zeker een eigen plek in zijn hart te bemachtigen. Zij is de zus die hij nooit heeft gehad. Ze is precies zoals hij is, maar dan een verbeterde versie.
Voor het eerst in zijn bestaan, draait zijn wereld niet meer om hem, maar om deze twee meisjes.

Redt hij zijn engel of zijn evenbeeld?

In dit verhaal zijn er twee meisjes in zijn leven. Hij houdt zielsveel van zijn vriendin Charlie en hij heeft alles voor haar over, maar hij heeft van God een nieuwe taak gekregen. Als hij wil blijven bestaan, moet hij een meisje redden (Aspen) en laat zij nou net zijn evenbeeld zijn! Ze is precies zoals hij is, maar dan sterker, stoerder en zelfs moediger!

Charlie en Aspen zijn twee personages uit het boek The Liberator van Victoria Scott

Dit verhaal draait vooral om het ontdekken van hoe het nu verder gaat. We weten alles al over Charlie. Het is duidelijk wat haar aandeel zal zijn in dit geheel en waarom zowel Lucifer als God zoveel interesse in haar hebben. In dit verhaal doet Aspen een stap naar voren. Zij is het meisje dat gered moet worden door Dante. Hij moet haar ziel bevrijden. Dante probeert zowel Charlie in leven te houden als Aspen te helpen het goede in zichzelf te vinden. Dit is eigenlijk waar het verhaal grotendeels over gaat. Er zijn veel actie-momenten in het verhaal, maar wat verhaallijn betreft gebeurt er eigenlijk niet zo heel veel.

Benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Mijn mening

Dit boek valt een beetje tegen vergeleken met boek 1. Het komt allemaal zo ongeloofwaardig over. Om een voorbeeld te geven: Wat zou jij doen als jij de belangrijkste engel van God voor het eerst ontmoet? Ik heb eerlijk gezegd geen idee wat ik zou doen, maar ik weet wel wat ik absoluut niet zou doen. Ik zou geen grote mond opzetten, hem beledigen of op welke wijze dan ook schofferen! In dit boek behandelen alle tieners hem zoals ze een irritante of gemene schoolgenoot zouden behandelen. Echt niet dus! Zo kom ik aardig wat gebeurtenissen tegen in het boek die zeer onwaarschijnlijk aanvoelen.

Wat verhaal betreft schiet het ook niet echt op. Het verhaal lijkt bijna alleen maar te gaan om Dante die ontdekt dat hij geen demon meer is, maar niet weet wie hij dan wel is. Het is jammer dat de schrijver alleen dit naar voren heeft weten te brengen in deze serie en dat ze daar een heel boek de tijd voor nodig heeft gehad, terwijl ze ook meer van deze fantasy wereld had kunnen uitbreiden en hem gaandeweg tijdens het ontdekken van deze wereld had kunnen laten groeien.

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard (naar boven afgerond!).

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

The liberator van Victoria Scott is boek 2 van de Dante Walker serie.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *