Smaragdgroen: Eindeloos verliefd 3

Titel: Smaragdgroen: Eindeloos verliefd 3 – Edelsteentrilogie 3
Engelse Titel: Emerald green
Genre: Young Adult, fantasy, romance (enemies-to-lovers)
Schrijver: Kerstin Gier
Verteller: 
Lottie Hellingman
Engelse verteller: Marisa Calin
Uitgeverij: 
Storytel Publishing NL
Duur van het boek: 
12 uur 34 minuten
Duur van het boek (Engelse versie): 12 uur 42 minuten
Alle boeken van deze Edelsteentrilogie:

  1. Robijnrood – Ruby red
  2. Saffierblauw – Sapphire blue
  3. Smaragdgroen – Emerald green

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Smaragdgroen: Eindeloos verliefd 3

Dit verhaal gaat over tijdreizen, een geheime organisatie genaamd: The Lodge, een geheime tegenorganisatie die het voorzien heeft op de zeer geheimzinnige graaf van Saint Germain en andere bijzondere krachten zoals het zien van geesten en demonen en met ze communiceren, visioenen en meer. Het is een young adult romance serie met een fantasy setting.
Dit is deel 3 en het einde van een romantische fantasy serie. Ik vind dit boek niet geschikt om stand-alone te lezen. Je kan beter bij deel 1 beginnen om alle nodige informatie te hebben om met het verhaal in dit boek verder te gaan.
Gwen is zestien jaar en ze zit in een geheime organisatie, omdat ze heeft ontdekt dat ze kan tijdreizen. Haar talent wordt nu door deze geheimzinnige organisatie ingezet om missies te volbrengen, maar misschien is het beter dat het einddoel nooit bereikt zal worden. Alles wijst richting de graaf van Saint Germain. Hij is de belangrijkste man van de organisatie en hij geeft steeds zijn bevelen vanuit het verleden. De wachters van nu zorgen ervoor dat zijn bevelen zo nauwkeurig mogelijk worden opgevolgd, maar dat doen ze omdat ze allen ervan overtuigd zijn dat ze een geneesmiddel voor de mensheid zullen creëren. Wat als dit een leugen blijkt te zijn? Wat is dan de werkelijke reden van alle missies? Wat is het geheim achter het geheim? Er staat Gwendolyn al snel weer een nieuwe confrontatie met de graaf te wachten. Het lijkt erop dat hij dit zo snel mogelijk geregeld wil hebben zodat zij niet genoeg tijd heeft om zich voor te bereiden. Het is aan Gwen om elk moment ten volle te benutten en zich te wapenen met kennis.
Naast een fantasie verhaal, biedt deze serie ook veel romantische momenten voor tieners. Gwen is stapelverliefd op Giddeon die ook door de tijd kan reizen. Dit is allemaal Young Adult romance, erg onschuldig dus.

Benieuwd geworden? Lees hier een inkijkexemplaar van het boek of luister naar een fragment.

Bekijk de trailer van het boek hieronder.

Trailer fantasy serie Eindeloos verliefd 3: Smaragdgroen

Te koop bij Bol.com (E-book gratis in Kobo Plus):

Verteller

Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard. De verteller heeft een prima stem en brengt het verhaal goed over.

Mijn mening

Ik vind dit een prima afronding van deze serie, maar ik heb wel als minpunt dat de schrijver niet netjes alle verhaallijnen afsluit. Je blijft met aardig wat vragen zitten en dat vind ik jammer.
Ik vond het einde zeker niet voorspelbaar en dat vind ik een mooie pluspunt.
Deze serie is een aanrader voor tieners. Het is lekker luchtig en onschuldig in een fantasy setting. Het tijdreizen maakt het verhaal lekker spannend.
Ik vind de houding van de mannen ten opzichte van vrouwen alleen erg storend. Ik snapte op een gegeven moment ook niet waarom de vrouwen zich zo lieten behandelen. Naar mijn idee moeten de mannen Gwen juist te vriend houden, want ze kan toch ook weigeren mee te werken aan de missies? Wat gaan ze doen? Haar inruilen? Wie kan haar plek overnemen en door de tijd reizen?

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Bekijk nog meer young adult boeken. En kijk hier voor meer Young Adult romance boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *