Christmas at The Little Knitting Box

Titel: Christmas at The Little Knitting Box
Genre: Romance (insta-love), kerst
Schrijver: Helen J. Rolfe
Verteller: 
Andi Ackerman, Andy Ingalls
Duur van het boek: 
7 uur 14 minuten

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Christmas at The Little Knitting Box

Dit is een romantisch verhaal die zich afspeelt tijdens de kerstperiode.
Cleo bezit een eigen zaak. Ze is de eigenaar van een breigarenwinkeltje. Ze verkoopt allerlei benodigdheden voor het breien. Het noodlot slaat toe en ze krijgt een brief van de eigenaar van het pand. Hij heeft al zijn panden in de winkelstraat verkocht. Terwijl ze een slechte dag heeft door de brief ontdekt ze dat het nog erger kan, wanneer ze Dylan ontmoet. Hij heeft zojuist zijn moeder begraven. Toch slaat een vonk over tijdens hun kennismaking en is het “insta-love”.
Natuurlijk gaat het ook in dit verhaal niet van een leien dakje, want Dylan heeft die dag niet alleen zijn moeder begraven, hij heeft ook voor de verkoop van zijn winkelpanden getekend. Je raadt het al: daar zit dus ook het winkeltje van Cleo tussen. Daarnaast is hij alleenstaande vader van twee kinderen met een ex die gewend is altijd haar zin te krijgen. Cleo zelf heeft ook haar eigen complicaties. Ze wil geen kinderen. Dat wil niet zeggen dat ze niet van kinderen houdt, maar ze wil geen eigen kinderen op de wereld zetten en daar heeft ze zo haar eigen reden voor.

Te koop bij Bol.com (E-book gratis in Kobo Plus):

Verteller

Ik vind deze uitvoering een matig waard. Het verhaal wordt door twee vertellers verteld. Een man voor de rol van Dylan en een vrouw voor de rol van Cleo. Het is alleen erg jammer dat ze het verhaal niet echt mooi weten over te brengen.

Mijn mening

Dit is een aardig verhaal als je op zoek bent naar een romantisch kerstverhaal. Het doet een beetje denken aan het verhaal “You’ve got mail”. De Engelse vertellers maken het verhaal niet echt bepaald spannend en dat doet wel behoorlijk af aan de beleving van het verhaal.
Het verhaal zelf is wel voldoende. Niet echt bijzonder, maar wel leuk genoeg als je zo rond de kerstvakantie zin hebt in een kerstromance.

Het verhaal is wel extra leuk als je van breien houdt en lekker tijdens het breien dit verhaal zou willen luisteren of juist als je geïnspireerd wil raken om je breinaalden weer eens op te pakken en een patroon te kiezen.

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.

Voor heerlijke kerst- of winterromance verhalen raad ik je de volgende boeken aan:

  • A Christmas cracker Slow-burn en enemies-to-lovers verhaal. Het verhaal is hartverwarmend, maar natuurlijk wel erg voorspelbaar zoals de meeste romantische verhalen.
  • Midnight in the snow Enemies-to-lovers verhaal. Niet echt een kerstverhaal, maar wel een winterverhaal.
  • The winter of second chances Niet echt een kerstverhaal, maar wel een winterverhaal. Dit verhaal gaat meer over de persoonlijke groei van de hoofdpersoon.
  • A Cosy Christmas in Cornwall  Een heerlijk en romantisch kerstverhaal over een oude verliefdheid en pijn en verdriet waaraan mensen nog moeten werken en mee om moeten leren gaan. 

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *