A Cosy Christmas in Cornwall

Titel: A Cosy Christmas in Cornwall
Genre: Romance
Schrijver: Jane Linfoot
Verteller: Pene Herman-Smith
Duur van het boek: 15 uur 2 minuten

Het boek A Cosy Christmas in Cornwall

Ivy mag dit jaar kerst vieren met de familie van haar beste vriendin in een kasteel in Cornwall. Sterker nog: ze krijgt er zelfs voor betaald! Libby, de zus van haar beste vriendin, runt een succesvol bedrijf via social media. Ze heeft Ivy ingehuurd om ervoor te zorgen dat het kasteel Instagram waardig eruit zal zien. Ivy zal gedurende de vakantie de nodige foto’s maken om ervoor te zorgen dat hun kerstvakantie, met de mooiste foto’s, op Twitter en Instagram komt te staan.

Dit is precies wat Ivy nodig heeft. Ze heeft een afschuwelijk ongeluk overleefd, waarbij de bestuurder is overleden. Ze voelt zich zo schuldig dat zij nog wel leeft, dat ze zichzelf niet meer gelukkig kan maken. Zo lang ze alles uit de kast haalt om een ander te helpen, voelt ze zich goed, maar ze wil niks voor zichzelf doen.

Om het kasteel perfect te maken voor de aankomst van de familie, gaat zij eerder naar het kasteel. Zo zal ze genoeg tijd hebben om ervoor te zorgen dat het kasteel er op z’n best uit zal zien. En daarmee begint haar nachtmerrie. Bij aankomst ontdekt ze met wie ze te maken zal hebben gedurende deze vakantie: Bill, de man van wie ze al jaren droomt!
Maar erger nog, het kasteel ziet er belabberd uit! Het lijkt absoluut niet op de foto’s van de website. Hoe is het mogelijk dat Libby, zoveel heeft betaald voor dit?!
Met enkele dagen te gaan, stroopt ze de mouwen op en gaat aan de slag om dit kasteel Instagram waardig te maken. Het zit haar absoluut niet mee, want Bill heeft geen geld en geen zin om zoveel moeite te doen. Kerst gaat toch zeker om het samen zijn en niet om kamers vol met opgetuigde kerstbomen?
Daar heeft hij het mooi mis, want als hij dacht dat Ivy moeilijk doet… Wacht maar totdat Libby aankomt en ziet dat er heel wat aan het kasteel ontbreekt!

Hiermee begint een heerlijk en romantisch kerstverhaal over een oude verliefdheid en pijn en verdriet waaraan mensen nog moeten werken en mee om moeten leren gaan. Ivy heeft, door het ongeluk, een litteken aan de bovenkant van haar gezicht. Ze draagt daarom altijd een mutsje, ook binnen. Bill blijft haar erover vragen. Waarom doet ze haar muts nooit af? Ook zijn leven is behoorlijk tragisch verlopen. Het ontbreekt hem aan kracht en moed om het tij te keren. Hoewel de onderwerpen in het verhaal zwaar zijn, komt het verhaal vooral positief over.

Benieuwd geworden? Lees hier een inkijkexemplaar van het boek.

Te koop bij Bol.com:

Verteller

Ik vind deze versie een onvoldoende waard. De stem van de verteller past absoluut niet bij de hoofdpersonage. Ze klinkt als een oude vrouw die te veel heeft gerookt en je hoort haar steeds slikken en smakken. Ik heb meerdere malen overwogen te stoppen met het verhaal, maar het leek me zo zonde van het verhaal. Ik heb wel doorgezet tot het einde, maar ik raad je aan om eerst goed te kijken of er al een betere luisterversie uit is. Zo niet, overweeg dan leesversie.

Mijn mening

Dit verhaal is heerlijk als kerst romance verhaal. De kerstsfeer komt heel mooi aan de orde. Ivy haalt alles uit de kast om kerst zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Niets is haar te gek. Bill daarentegen lijkt een hekel aan kerst te hebben. Scrooge zou misschien nog meer kerstgevoel hebben! Iedere dag valt er weer wat te beleven in dit kerstverhaal.
Het verhaal begint erg ongemakkelijk, want arme Ivy komt helemaal klem te zitten in een kaal kasteel zonder behang aan de muren. Het lijkt alsof iemand is langs geweest en alles heeft weggehaald uit dit kasteel. Het is een zware taak om het kasteel zo vol mogelijk uit te laten zien en dan ook nog eens in kerstsfeer te brengen. Eigenlijk helpt ze Bill enorm, maar dat zou je niet merken als je naar zijn houding kijkt! En dan wanneer de familieleden aankomen…. Wat een ramp is dat! De kinderen zijn zo enorm verwend. Ze komen net aan bij een kasteel aan zee en ze willen direct weer weg. Er is geen WiFi, geen vermaak, enz. Ivy is maar wat blij dat ze een hond heeft om voor te zorgen in plaats van kinderen. Als alle kinderen zo zijn….. Iedereen baalt van deze situatie. Niemand is aan het genieten van deze kerst in een kasteel aan zee.

Het voelt zo goed dat Ivy niet op geeft en maar blijft proberen. Hoe meer de anderen balen, hoe harder zij haar best doet om de situatie te verbeteren. En het helpt! Beetje bij beetje wordt de situatie duidelijker en beter.

De vrouwelijke personages zijn best sterke personages. Ivy heeft zich jarenlang klein laten houden door haar ex. Dat zal haar niet weer overkomen! De andere vrouwelijke personages zijn ook allemaal zeer bijzonder. Ze hebben allemaal hun problemen en lastige karaktereigenschappen, maar ze zijn allen moeders en hoe moeilijk hun kinderen ook zijn, ze laten zich niet uit het veld slaan en doen het prima, terwijl hun mannen afwezig zijn en ze het alleen moeten zien te rooien.

Aan de andere kant zijn de mannelijke personages ook best geweldig. Als mijn man zulke heerlijke zoete hapjes kon maken, dan zou ik zeker geen weegschaal meer willen bezitten! Nu kan mijn man geweldig koken en worstel ik al genoeg met de weegschaal, maar de zoete taarten en gebakjes die in dit verhaal langskomen zijn om van te watertanden! Er wordt letterlijk een strijd gevoerd om te mogen bakken in de keuken.

Ik vind de romance in dit verhaal zo heerlijk, omdat het absoluut niet zoetsappig is. De romantische scènes bestaan vooral uit Bill die probeert tot Ivy door te dringen of haar juist probeert te helpen en een hart onder de riem probeert te steken. De romance ligt er niet te dik bovenop. Het is vooral Ivy die zich enorm bewust is van Bill en er zijn mooie hartverwarmende momenten. Ik vind het heerlijk!

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard (de verteller buiten beschouwing laten).

Bekijk meer Romance boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie boek: A Cosy Christmas in Cornwall van Jane Linfoot

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *