A Christmas cracker

Titel: A Christmas cracker
Genre: Romance (slow-burn en enemies-to-lovers), feel-good
Schrijver: Trisha Ashley
Verteller: Scot Williams , Julia Barrie
Duur van het boek: 12 uur 51 minuten

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van A Christmas cracker

Dit is een romantisch feel-good kerstverhaal over opnieuw beginnen, anderen helpen en vriendschap.
Huisdieren (katten en een hond) spelen een bijzondere rol in dit boek.
Dit verhaal gaat over Tabby (Tabitha). Ze brengt haar kerstdagen door in de gevangenis nadat ze ten onrechte is beschuldigd van een zwendel. Hierdoor raakt ze niet alleen tijdelijk haar vrijheid kwijt, maar ook haar verloofde en haar vrienden keren haar de rug toe. Uiteindelijk krijgt ze een hand toegereikt door leden van Het Genootschap der Vrienden (Quakers). Hiermee krijgt ze een kans om opnieuw te beginnen en het leven in eigen handen te nemen.
De oude vrouw, Mercy, die haar een voorstel geeft heeft hulp nodig met haar bedrijf op haar landgoed. Ze maken “fire crackers” die leuk gevuld zijn met kleine verrassingen, maar de zaken gaan niet goed en haar neef (Randall), die op den duur alles zal erven, wil de boel veranderen.
Tabby grijpt deze nieuwe kans met beide handen aan en hiermee krijgen we een heerlijk feel-good verhaal waarbij de interactie tussen Tabby en Randall iedere keer voor genoeg vermaak zorgt. Tabby is niet op haar mondje gevallen en haar sarcasme is haar standaard reactie in een confrontatie. De verloofde van Randall gooit hier ook een flinke schep bovenop, want ze is een verwend nest die maar niet lijkt te willen snappen, dat Tabby niet “de hulp” is. Haar ideeën voor het familiebedrijf en landgoed zijn ook absoluut niet behulpzaam.
Tabby doet wat ze kan om te helpen op het landgoed en met het bedrijf. Dit is zeker niet gemakkelijk aangezien Randall haar steeds als een havik in de gaten houdt omdat hij ervan overtuigd is dat ze zijn tante zal bedriegen en bestelen.

Benieuwd geworden? Lees hier een inkijkexemplaar van het boek.

Te koop bij Bol.com:

Verteller

Ik vind deze versie een voldoende waard. Het verhaal wordt verteld door Tabby en Randall en beide personages hebben hun eigen verteller. Dit is erg prettig. Ik houd wel van verhalen die door een vrouw en man worden verteld, waarbij ze allebei hun eigen perspectief belichten. Wel vond ik de vrouwelijke personage overdreven zacht en lief klinken, terwijl Tabby juist lekker kattig en scherp is in haar conversaties. Ik denk dat niet iedereen aan haar stem zou kunnen wennen.

Mijn mening

Dit is een aanrader als je op zoek bent naar een leuke kerstromance. Het verhaal is heerlijk feel-good met leuke interacties tussen Tabby en de mannelijke personages in het boek. Tabby weet haar gemene ex vaak goed op zijn plek te zetten. Ze is lekker sarcastisch wanneer ze te maken heeft met egocentrische personages of met mensen die haar totaal verkeerd inschatten en behandelen.
Ook de lokale “player” van het dorp is bij haar aan het verkeerde adres, wanneer hij denkt dat ze wel op den duur voor zijn charmes zal vallen.
Dit verhaal is vooral een “slow-burn” en “enemies-to-lovers” verhaal.

In dit verhaal speelt Het Genootschap der Vrienden (Quakers) een grote rol. Het is mooi hoe de schrijver deze religie een plek heeft weten te geven in het verhaal. Het is interessant om te lezen hoe zij in het leven staan en daarnaar handelen. Het verhaal wordt nergens echt religieus, maar de schrijver speelt wel leuk met de tegenstelling door de verloofde van Randall op het landgoed te plaatsen. Ze heeft een eigen bedrijf in de seksindustrie en een verlangen om veel te feesten en dagelijks alcohol te drinken.

Tabby heeft een zwarte kat en de verloofde van Randall heeft een hondje. Deze twee dieren spelen een leuke rol in het verhaal en dat maakt dit verhaal zeker extra leuk voor dierenliefhebbers.
Tabby’s zwarte kat heeft een dominant karakter en doet menig onaardige personages beven wanneer hij ze aankijkt.

De hoofdstukken van Tabby beginnen steeds met een mop die te maken hebben met thema winter of kerst. Veel van deze moppen zijn best leuk en ik heb er hier thuis dan ook veel van verteld. Ik keek iedere keer weer uit naar een nieuw hoofdstuk zodat ik weer een nieuwe mop zou horen.

Dit verhaal is perfect als je zin hebt in een feel-good kersromance. Het verhaal is hartverwarmend, maar natuurlijk wel erg voorspelbaar zoals de meeste romantische verhalen.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer Romance boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *