Midnight in the snow

Titel: Midnight in the snow
Genre: Romance (enemies-to-lovers)
Schrijver: Karen Swan
Verteller: Juliette Burton
Duur van het boek: 14 uur 30 minuten

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Midnight in the snow

Dit verhaal begint absoluut niet als een romance verhaal, maar dit avontuur groeit wel langzaam naar een winterromance verhaal toe.
Clover Phillips staat aan het hoofd van een klein team. Ze maken documentaires over de levens van bekende mensen. Haar documentaire over de surfer Corey is een grote hit geworden. Tijdens de finale van de grote surfwedstrijd speelde de surfer Kit Foley vals en dwong Corey in een positie die hem bijna fataal was geworden. Ook al stierf hij niet die dag, toch was hij alles kwijtgeraakt. Door de gevolgen van zijn surfongeluk kan hij niet meer surfen en is hij zijn bron van inkomsten kwijt. Hij is een schim van wat hij eens was geweest. Clover heeft een jaar lang met hem en zijn gezin in huis gewoond om alles over Corey te leren en te filmen voor haar documentaire. Ze bracht zijn verhaal aan het licht en daarmee ook de dader van dit alles: Kit Foley. Hij heeft dit alles op zijn geweten door zijn daad tijdens de wedstrijd die dag en hij is ermee weg gekomen! Daar kan ze niet tegen! Voor haar rest nog de vraag: “Waarom?” Waarom heeft hij die dag vals gespeeld?
Inmiddels is Kit Foley van sport overgestapt. Hij is nu een snowboarder geworden en hij staat aan het begin van zijn nieuwe carrière. Zijn nieuwe sponsor vraagt haar om over hem een documentaire te maken. Zijn imago kan wel een “boost” gebruiken. Clover grijpt dit aan om hem ter verantwoording te roepen voor zijn daden. Ze wil in haar nieuwe documentaire antwoord geven op de vraag waarom hij die dag heeft vals gespeeld.

Ook nu weer gaat zij en haar team samen leven met het onderwerp van haar film. Ze gaan samen leven met Kit Foley en zijn team. En wat blijkt? Kit Foley haat haar minstens evenveel als zij hem haat. Hij heeft niet gevraagd om deze documentaire en hij is bereid alles te doen om haar weg te jagen! Maar zo gemakkelijk krijgt hij haar niet klein! Corey heeft haar alles geleerd over zijn strijd met Kit Foley. Ze kent al zijn “spelletjes” en ze is in staat alles te pareren waarmee hij aan komt zetten. Ze zal het verhaal krijgen waar ze voor is gekomen!


Benieuwd geworden? Lees hier een inkijkexemplaar van het boek.

Te koop bij Bol.com:

Verteller

Ik vind deze versie een ruimvoldoende waard. Haar personage stemmen klinken heel goed. Zo nu en dan heeft ze moeite om de stem helemaal juist vast te houden, maar meestal doet ze het wel goed.

Mijn mening

Ik was op zoek naar een kerstromance. Dat is dit niet. Kerst speelt niet echt een rol in dit verhaal, het is meer een winterverhaal.
Ik vind dit verhaal een aanrader. Het is een romance, maar zo voelt het verhaal niet echt aan. Pas richting het einde wordt het een romance verhaal. Dat vind ik dan ook zo sterk aan dit boek en aan de wijze waarop de schrijver haar verhaal vertelt. De meeste romance verhalen zijn zo zoetsappig en enorm voorspelbaar. Hoewel dit verhaal hier en daar ook wel voorspelbaar is vind ik het absoluut niet zoetsappig.
Aan het begin van het verhaal heb ik zelfs flink moeten snuiven en wat tranen moeten wegvegen. Het verhaal heeft meer diepgang dan de doorsnee romance verhalen. Het gaat om verloren dromen en verspilde levens. Kit Foley is als personage zo moeilijk te peilen. Hij heeft alle reden om haatgevoelens te koesteren voor Clover die op haar beurt ook absoluut het gevoel heeft dat ze in haar recht staat met haar haatgevoelens. Dat maakt het verhaal ook zo interessant, want uiteindelijk kan er maar één in zijn gelijk staan.

Er gebeurt genoeg in het verhaal om de spanning en tempo in het verhaal te houden. Er valt veel te beleven en uiteindelijk hoop je als lezer evenveel als Clover om eindelijk antwoord op de vraag “waarom” te krijgen. Wel zeg ik erbij dat de kans groot is dat je dat al zelf kan raden en alleen maar bevestigd krijgt door de schrijver.

Dit verhaal is een “enemies-to-lovers” romance en dat heeft de schrijver heel goed opgebouwd.
Voor een romantisch verhaal krijg je zeer weinig romantische momenten en gek genoeg vind ik dat juist het pluspunt aan het boek. Je krijgt vooral “ervaringen”. De vriendschap tussen Clover en haar team speelt een grote rol, haar focus voor dit verhaal, maar ook haar principes. Het verhaal draait vooral om liefde voor je vrienden en familie en wat je voor de ander over hebt.

Ik vind dit boek 4.5 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer Romance boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *