Blijf dichtbij

Titel: Blijf dichtbij
Engelse Titel: Stay close
Genre: Misdaad
Schrijver: Harlan Coben
Verteller: 
Ruben de Goede
Engelse verteller: Scott Brick
Uitgeverij: 
Storytel Publishing NL
Duur van het boek: 
11 uur 10 minuten
Duur van het boek (Engelse versie): 11 uur 08 minuten

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Blijf dichtbij

Megan is een keurige huisvrouw, zoals ieder ander, maar dat is ze niet geweest in haar vorig leven. Vroeger was ze een stripper totdat ze op de vlucht is geslagen. Ze had toen twee relaties. Ze had een bijzondere relatie met Ray, een man om wie ze veel gaf en die ook veel om haar gaf en ze had een relatie met Stewart, een man die haar behoorlijk mishandelde, maar met wie ze niet kon breken om wat hij haar en al haar geliefden aan zal doen als ze een punt achter hun relatie zou zetten.
De nacht die haar hele leven heeft doen veranderen eindigde toen ze Sterwart dood tussen de struiken vond. Zijn keel was doorgesneden. Ze was ervan overtuigd dat haar vriend Ray hem had vermoord omdat hij had ontdekt wat Stewart haar aandeed. Ze wist dat of zij of Ray verdacht zouden worden van de moord, dus is ze op de vlucht geslagen.
Niemand heeft ooit meer iets van Stewart vernomen en politieagent Broom heeft zijn zoektocht nooit gestaakt. Nu precies 17 jaar later is er weer een man verdwenen en wel op exact dezelfde datum als Stewart destijds. Dit zet een samenloop van omstandigheden in gang waardoor agent Broom nu eindelijk schot in de zaak krijgt en meer te weten komt over de verdwijning van Stewart en deze nieuwe verdwijning.
Megan wordt bezocht door een vriendin uit haar verleden. Ze komt haar waarschuwen dat ze Stewart heeft gezien. Ze weet niet wat er destijds heeft afgespeeld, maar ze denkt dat het belangrijk is voor Megan om te weten dat Stewart weer terug is.
Ray heeft zijn leven de afgelopen 17 jaren totaal de grond in geslagen. Hij is behoorlijk aan wal geraakt, door de beelden van die nacht die hem blijven achtervolgen. Zo veel bloed…….
Nu 17 jaar later wordt hij overvallen en zijn geliefde camera wordt van hem gestolen. Dan bedenkt hij waarom iemand perse zijn camera zou willen, zonder hem van zijn geld te beroven. Zoals elk jaar is hij weer teruggekeerd naar de plek waar het is gebeurd en heeft hij een foto genomen. Dit jaar heeft hij op die plek het slachtoffer gefotografeerd op de avond van zijn verdwijning.
Politieagent Broom krijgt veel aanwijzingen in de schoot geworpen. Megan duikt na 17 jaar op en neemt contact met hem op en hij krijgt van een anonieme bron een foto gestuurd van het nieuwe slachtoffer op de avond van zijn verdwijning.
Hoewel zijn onderzoek erg succesvol verloopt en hij veel op het spoor komt, heeft het als keerzijde dat de betrokken mensen of dood of gemarteld gevonden worden vlak na zijn bezoek. Zijn onderzoek en gevonden aanwijzingen gaan hand in hand met een golf van geweld.

Dit verhaal wordt verteld door meerdere personages. Zij bieden ons een mysterie als misdaadverhaal. Meerdere personages zijn op zoek naar antwoorden en allen willen ze weten wat er met de verdwenen mannen is gebeurd.

Benieuwd geworden? Lees hier een inkijkexemplaar van het boek.

Op Netflix is een serie van dit boek te zien. Bekijk de trailer van het deze serie hieronder.

Te koop bij Bol.com (E-book gratis in Kobo Plus):

Verteller

Ik vind deze uitvoering een goed waard. De verteller heeft een prima stem en brengt het verhaal goed over. Ik vind zijn personagestemmen ook heel goed.

Mijn mening

Ik vind dit een goed verhaal en zeker een aanrader. De schrijver biedt een prima mysterie die heel mooi wordt opgezet en prima wordt uitgewerkt. Vanaf het begin krijg je een aantal details van de personages en daarmee komt het verhaal lekker op gang.
Het is wel zeer voorspelbaar wie de dader is, maar de toedracht en wat er zich precies die avond heeft afgespeeld biedt toch nog genoeg onbeantwoorde vragen op. Die allen pas helemaal aan het einde aan het licht komen.

Ken en Barbie zijn behoorlijk zieke personages. Ik huiverde bij hun scènes.

Dit verhaal gaat vooral over huiselijk geweld en het hebben van duistere geheimen die je verborgen houdt. Het gaat ook om het missen van spannende momenten van je oude leven, ook al zou je er niet meer naar terug willen en wil je niet kwijt wat je nu hebt. Soms is het lastig om te zien wat je WEL hebt in plaats van alleen maar het gemis te voelen.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Bekijk nog meer misdaadverhalen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek (E-book en luisterboek gratis in Kobo Plus) en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Nederlandse luisterversie.
  • Nextory: Luisterboek in het Engels.
  • Audible: Engelse luisterversie.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Nederlands

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *