Impact Winter

Titel: Impact Winter
Genre: post-apocalyptic, fantasy, SHTF fictie
Schrijver: Travis Beacham
Vertellers: Full cast
Duur van het boek: 6 uur 30 minuten

Ik heb het boek in het Engels geluisterd bij Audible. Ik betaal $171.92 per jaar voor een abonnement bij Audible. Daarmee krijg ik 12 credits, waarmee ik minstens 12 luisterboeken kan kopen (die ik dus houd zelfs al beëindig ik mijn abonnement). Daarnaast kan ik zonder extra kosten naar de boeken luisteren in de Audible Plus categorie. Dit boek is beschikbaar in de Audible Plus categorie en heb ik gratis geluisterd dankzij mijn abonnement.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het boek Extinction: Impact Winter

Dit boek is een Audible Original met 3D audio en een “full cast” voor de stemmen van de personages.
Dit verhaal speelt zich af in een post apocalyptische wereld. Jaren geleden is een meteoriet op aarde neergestort met als gevolg dat er geen zonlicht meer was. Toen kwamen zij……….
Dit verhaal speelt zich af in Engeland. De wereld is donker en het landschap is bevroren. De mensen die nog in leven zijn verstoppen zich voor wat er op hen jaagt.
Het is de taak van Darcy om haar mensen te beschermen. Zij heeft van jongs af aan getraind om te vechten tegen de wezens die tevoorschijn kwamen toen de aarde donker werd na de inslag van de meteoriet.
Er zijn drie soorten vampiers. De eerste soort is makkelijk te herkennen. Je ziet ze hongerig op je af komen snellen met hun monsterlijke uiterlijk. De tweede soort is lastiger. Zij zien er net zo uit als jij en ik. Het kan een kind zijn die om hulp roept of een moeder die haar kinderen met haar leven probeert te beschermen en blij is dat de redding nabij is. En dan is er ook nog een derde soort. Alle hoop is verloren als je deze derde soort tegen komt.

Dit verhaal gaat over Darcy die op vampiers jaagt en haar zus die veilig opgesloten zit met de rest van hun kolonie in een schuilkelder van een middeleeuws kasteel in Engeland. Ze is het zat om zo te moeten leven. Ze wil geen prooi meer zijn en de rest van haar leven op deze plek moeten verslijten in de schaduw van haar grote zus. Ze wil een andere wijze van leven vinden. “If you can’t beat them……”
Dit is een actieverhaal waarbij de meeste mensen als bange konijntjes verstopt zitten in hun holen.

Bekijk hieronder de trailer van het boek.

Verteller

Ik vind deze versie een ruimvoldoende waard. Het is wel erg fijn dat het vertolkt wordt door een full cast. De “special effects geluiden” geven het verhaal een andere beleving, maar soms vond ik het vooral onprettig. Zo begon het verhaal met de nieuwsberichten vol met ruis. De tekst was daarbij bijna onverstaanbaar en dat vond ik alleen maar irritant. Dat voegde echt geen speciale beleving toe voor me. Ook het “gretig happen” in het menselijk lichaam was niet altijd even fijn om naar te luisteren.

Mijn mening

Tot nu toe vond ik de verhaallijnen van deze gratis Audible Original 3D audio producties niet echt geweldig. Ik luisterde vaak enkele episodes om het al snel op te geven, omdat ik het verhaal zelf maar niks vond. Dit verhaal vond ik wel aardig. Nu ik het uit heb ben ik zelfs nieuwsgierig naar een mogelijk vervolg.

De personages zijn best interessant en de insteek van de vampiers en de mensheid vind ik ook mooi belicht.
Het was best bijzonder om in het begin van het verhaal te ontdekken dat de mannelijke personage een vrouw mee moest nemen om hem te beschermen. In het verhaal moest hij zich dan ook verbergen, terwijl zij de boel ging verkennen en afhandelen.

Ik vind dit verhaal een prima start van een nieuwe serie. Ik hoop dan ook dat het wordt uitgebreid als een serie en dat deze post apocalyptische wereld dan ook uitgebreider wordt beschreven. Nu was het hier en daar behoorlijk beknopt, omdat het een kort verhaal is.

Het is wel jammer dat dit boek eindigt met ruim 30 minuten aan “credits”. Per episode worden alle acteurs en geluiden benoemd. Een beetje overdreven.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer post apocalypse boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *