Bookchoice januari 2022 voor Bookchoice leden

Bekijk op deze pagina de acht boeken van deze maand met extra informatie zoals of ze stand-alone zijn of deel van een serie, duur van de boeken en mijn mening over de boeken.

Met Bookchoice kan je elke maand acht boeken lezen of luisteren vanaf 3,99 per maand.
Zij bieden een maandlidmaatschap, een kwartaallidmaatschap en een jaarlidmaatschap. Na de eerste periode kan je je lidmaatschap maandelijks opzeggen, waarbij je rekening moet houden met één kalendermaand opzegtermijn. Je kan Bookchoice nu de eerste maand gratis uitproberen en als je niet tevreden bent kan je vrijblijvend opzeggen tot het einde van de maand.
Ik ben zelf ook een paar maanden lid geweest van Bookchoice. Op zich ben ik erg tevreden over de boeken die ze aanbieden. Iedere maand luisterde ik er 5 of 6 met veel plezier. Ik stoorde me wel aan de Bookchoice app, omdat ik mijn voortgang niet kon zien. Ik kon niet zien hoe lang het boek nog duurde en ik merk dat ik dat wel erg graag wil. Daarnaast werkte de app niet met de extra’s op mijn koptelefoon. Dit was ruim een jaar geleden, ik weet niet of het inmiddels is verbeterd.

Leden van Bookchoice krijgen elke maand toegang tot hun selectie. De selectie bestaat uit acht E-boeken en luisterboeken. Iedere maand ontdek je weer acht nieuwe boeken.
Zodra je de boeken hebt gedownload, zijn ze helemaal van jou. Je bepaalt dus zelf wanneer je ze leest of luistert.
Maar let op:

 • Je hebt twee maanden de tijd om de boeken te downloaden. Daarna is dat niet meer mogelijk.
 • Als je de boeken download en goed op je systeem bewaart, zijn ze voor jou.
 • Binnen de bookchoice app kan je jouw boeken een jaar lang lezen (ze worden dus blijkbaar niet langer dan een jaar binnen de app bewaard).

Lees ook: Tien leuke boeken om te lezen in oktober

Hieronder zie je de acht Bookchoice boeken van januari 2022:

Mimic

Schrijver: Daniel Cole
Verteller: Kevin Hassing
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Duur van het boek: 9 uur 50 minuten
Categorie: Thriller

Lees hier mijn recensie van het boek Mimic.
Goed begin van een nieuwe serie (ten minste ik denk dat dit een serie gaat worden). Dit verhaal gaat over de zoektocht naar een seriemoordenaar. De moorden en de seriemoordenaar zijn vanaf het begin duidelijk. Er is dan ook geen mysterie in dit verhaal. De spanning zit ‘m vooral in of ze de moordenaar te pakken zullen krijgen en hoe deze zoektocht zal aflopen, een kat en muisspel dus. In de leesversie staan illustraties bij de moorden. De lijken zijn getekend in de poses van de kunstwerken die de moordenaar heeft gemaakt.

★★★★✰

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Eindeloos dichtbij

Schrijver: Jenny Colgan
Verteller: Willemijn de Vries
Uitgeverij: Luitingh Sijthof
Duur van het boek: 9 uur 30 minuten
Categorie:  Feel-good

Lees hier mijn recensie van het boek Eindeloos dichtbij.
Dit verhaal gaat over een vrouw die in de zorg werkt. Ze is getuige van een zware misdrijf met een dodelijke afloop, waarbij ze het slachtoffer kent. Door deze ervaring krijgt ze PTSD klachten en kan niet meer goed functioneren.
Vanuit haar werk wordt ze min of meer gedwongen om even rust te nemen en van omgeving te veranderen. Zij gaat drie maanden lang werken in de rustgevende omgeving van Kirrinfief in de Schotse Hooglanden. Ze neemt daarbij het werk over van Cormac die daar de mensen verzorgt. Cormac neemt dus tijdelijk haar werk over in Londen. Ze ruilen van woning, werk en omgeving.
Dit biedt ons een geweldig verhaal over wennen en aanpassen aan het leven in een totaal andere omgeving.
Dit boek is deel drie van een serie. Deze serie wordt met ieder boek beter! Ik vind deze serie zeker een aanrader. Dit boek biedt een goed verhaal in een prachtige omgeving.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Schijnvrucht

Schrijver: Ingrid de Vries
Verteller: Willemijn de Vries
Uitgeverij: Ambo Anthos
Duur van het boek: 7uur 34 minuten
Categorie: Literaire fictie

Al die dingen

Schrijver: Emily Spurr
Verteller: Timna Hacquebord
Uitgeverij: Mozaiek
Duur van het boek: 8 uur 39 minuten
Categorie: Fictie Romans

Lees hier mijn recensie van het boek Al die dingen nu jij er niet meer bent.
Een klein meisje is achtergelaten door haar moeder en moet zich nu zelf zien te redden.
Ondertussen houdt ze de schijn op en laat ze aan niemand merken dat er wat aan de hand is. Ze lost moeilijke situaties slim op en weet de volwassenen om haar heen, zoals de buren en de leerkrachten zoet te houden met creatieve leugens. Ergens weet ze dat er een einde zal komen aan deze vertoning. Hoe lang kan ze de wantrouwige mensen zoet houden met haar leugens?
Ik vind dit boek zeker een aanrader. Het is een donker verhaal over overleven en sterk zijn. Tegelijkertijd schetst de schrijver het verdriet en eenzaamheid van meerdere personages.
Ik vind dit boek zeker een aanrader. Het is een donker verhaal over overleven en sterk zijn. Tegelijkertijd schetst de schrijver het verdriet en eenzaamheid van meerdere personages.

Dit verhaal wordt heel mooi en ook zeer origineel gebracht terwijl het meisje zich steeds tot haar moeder richt om te laten weten hoe het gaat, waar ze aan denkt en hoezeer ze haar nodig heeft. Het verhaal is erg zwaar en komt goed bij je binnen en toch wordt het niet TE zwaar, ten minste ik denk het niet. Ik huil altijd enorm snel, omdat ik erg snel medelijden voel en toch hield ik het hier droog.

Het lastige aan dit verhaal is dat het meisje haar gevoelens open en bloot neerlegt en je voelt helemaal met haar mee en wenst haar het beste toe. Ze doet enorm veel moeite om deze situatie door te komen en wantrouwige mensen op een afstand te houden en je bent gewend om met hoofdpersonen mee te wensen dat het ze lukt, maar dat is in deze situatie zo lastig. Het is niet het beste voor een tienjarig meisje om het leven op haar schouders te dragen omdat haar moeder het laat afweten. Je moet dus hopen dat ze ergens door de mand valt of haar problemen opbiecht.
Een hartverscheurend verhaal die erg lief wordt verteld.
★★★★★

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Bol.com: E-book, luisterboek (gratis voor abonnees in Kobo Plus) en paperback in het Nederlands.
 • Storytel: Nederlandse luisterversie.
 • Luisterrijk: Nederlandse luisterversie.
 • Audible: Engelse luisterversie.
 • Nextrory: Nederlandse luisterversie en E-book versie. Engelse luisterversie.
 • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
 • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
 • iTunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.

Gegijzeld

Schrijver: Clare Mackintosh
Verteller: Jamie Grant
Uitgeverij: De Fontein Romans & Spanning
Duur van het boek: 12 uur 13 minuten
Categorie: Misdaad

Lees hier mijn recensie van het boek Gegijzeld.
Gegijzeld gaat over een vliegtuigkaping, waarbij een stewardess moet kiezen tussen het leven van haar dochter of alle levens aan boord.
Dit verhaal gaat over enkele onderwerpen. De vliegtuigkaping is natuurlijk het hoofdonderwerp, maar daarnaast gaat het ook over huwelijksproblemen doordat je elkaar niet alles durft te vertellen. Adoptie en vooral het opvoeden van een kind met een zware stoornis komt uitgebreid aan bod. De rol van de vader en de moeder en hoe oneerlijk het kan aanvoelen voor één van beide partijen, vooral wanneer het kind een duidelijke voorkeur heeft voor één ouder en een onverwerkte traumatische ervaring.
Ik vind het wel een goed boek, maar het komt wel tergend langzaam op gang. Het heeft een paar uur geduurd voordat het verhaal eindelijk op stoom kwam.
★★★★✰

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Bol.com: E-book (gratis voor abonnees in Kobo Plus), luisterboek (gratis voor abonnees in Kobo Plus) en paperback in het Nederlands.
 • Storytel: Nederlandse luisterversie.
 • Luisterrijk: Nederlandse luisterversie.
 • Audible: Engelse luisterversie.
 • Nextory: Nederlandse luisterversie en E-book versie.
 • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
 • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
 • iTunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.

Corinnes toekomst

Schrijver: Paula Stern
Verteller: Machteld van der Gaag
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Duur van het boek: 9 uur 21 minuten
Categorie: Fictie Romans

Dit boek is deel 1 van de Koffietrilogie.
Dit is een verhaal over heerlijke koffie met koffieweetjes, een eigen onderneming beginnen, hechte vriendschap & liefde en liefde voor je familie. Dit boek bestaat uit twee verhalen. Het eerste verhaal speelt zich af in het heden en het tweede verhaal gaat over de opa van Corinne. Zij leest zijn dagboek over wat hij heeft meegemaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog in Duitsland. Zijn vader (haar overgroot opa) heeft dood en verderf over veel dorpsgenoten afgeroepen en hij heeft zich daar altijd plaatsvervangend schuldig voor gevoeld.
★★★✰✰

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

De moord op Windsor Castle

Schrijver: S J. Bennett
Verteller: Inge Ipenburg
Uitgeverij: Uitgeverij Nieuw Amsterdam
Duur van het boek: 8 uur 21 minuten
Categorie: Misdaad

Bloed

Schrijver: Beatrijs Smulders
Verteller: Ilse Warringa
Uitgeverij: Nijgh & van Ditmar
Duur van het boek: 10 uur 16 minuten
Categorie: Biografie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *