American girl

Titel: American girl
Genre: Mystery, misdaad
Schrijver: Wendy Walker
Vertellers: Paige Layle, Carson Beck, Josh Hurley, Alexander Cendese, Carly Robins, Hillary Huber, Molly Secours
Duur van het boek: 8 uur 39 minuten

Ik heb het boek in het Engels geluisterd bij Audible. Ik betaal $171.92 per jaar voor een abonnement bij Audible. Daarmee krijg ik 12 credits, waarmee ik minstens 12 luisterboeken kan kopen (die ik dus houd zelfs al beëindig ik mijn abonnement). Daarnaast kan ik zonder extra kosten naar de boeken luisteren in de Audible Plus categorie. Dit boek is beschikbaar in de Audible Plus categorie en heb ik gratis geluisterd dankzij mijn abonnement.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van American girl

Dit is een spannend verhaal over een autistisch meisje van 17 jaar die verwikkeld is geraakt bij de moord op haar baas. Ze was erbij toen haar baas was vermoord en vanaf de start van het verhaal is het volkomen duidelijk dat ze een rol heeft gespeeld, maar omdat ze maar liefst vijf mensen kan bedenken die haar baas dood hadden gewild en ze deze mensen koste wat kost wil beschermen, houdt ze haar mond.
De politie komt al snel bij haar terecht, want de videocamera in de zaak heeft haar die avond opgenomen. Ze schuilt achter de bar en ze is duidelijk bang door wat ze op dat moment hoort. Hoewel ze eerst dacht dat ze haar geliefden moest beschermen tegen de politie blijkt al snel dat er een ander gevaar schuilt.
Haar baas was iemand geld schuldig en die persoon is ervan overtuigd dat hij via haar aan het geld kan komen.
Dit verhaal gaat over het gedrag van mensen en een meisje die al haar hele leven probeert te leven volgens haar regels. Ze heeft al die jaren één doel voor ogen gehad en dat was: uit dit stadje komen via een goede studie, maar nu is alles overhoop gegooid door deze moord en moet ze proberen te overleven en haar geliefden te beschermen. Wat is er die avond gebeurd en wie wilden er allemaal haar baas dood hebben?

Vertellers

Ik vind deze versie een goed waard. Het verhaal wordt grotendeels verteld door de verteller die het verhaal vertelt vanuit Charlie, het meisje. In sommige situaties wordt het verhaal uitgespeeld door meerdere stemacteurs om de situatie levendig over te brengen. Dit is een zeer prettige mengeling van vertelwijze van het verhaal.

Mijn mening

Ik vind dit boek zeker een aanrader! Het verhaal voelt vaak zelfs aan als een soort psychologische thriller. Het verhaal is zeer origineel en goed uitgewerkt. Je weet dat Charlie veel heeft om te bekennen over de moord, maar je weet niet wat precies en dat blijft zeer spannend tot de ontknoping. Er valt ook veel te ontdekken in het verhaal en dit is allemaal opgebouwd tot een spannende ontknoping.

Ik vind dit boek 5 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer misdaadboeken en mysterieboeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *