Al die dingen nu jij er niet meer bent

Titel: Al die dingen nu jij er niet meer bent
Engelse Titel: A million things
Genre: Fictie romans
Schrijver: Emily Spurr
Verteller: 
Timna Hacquebord
Engelse verteller: Zenia Starr
Uitgeverij: 
Mozaiek
Duur van het boek: 
8 uur 39 minuten
Duur van het boek (Engelse versie): 8 uur 2 minuten

Het verhaal van Al die dingen nu jij er niet meer bent

Dit verhaal gaat over een zware periode in het leven van een 10 jarig meisje Rae. Haar moeder is weg, zoals wel vaker is gebeurd, maar nu drukt het leven wel erg zwaar op haar kleine schouders wanneer ze al een week lang het huis in haar eentje draaiende houdt en wanneer een week verandert in twee weken en het einde zoek lijkt.
Ondertussen houdt ze de schijn op en laat ze aan niemand merken dat er wat aan de hand is. Ze lost moeilijke situaties slim op en weet de volwassenen om haar heen, zoals de buren en de leerkrachten zoet te houden met creatieve leugens. Ergens weet ze dat er een einde zal komen aan deze vertoning. Hoe lang kan ze de wantrouwige mensen zoet houden met haar leugens? Maar nu heeft ze niets aan die wetenschap en ze schuift het onvermijdelijke voor zich uit en probeert dag voor dag vol te houden.
Gelukkig heeft ze haar hond om haar gezelschap te houden, maar die zal ze ook iedere dag uit moeten laten en het is niet altijd veilig om alleen met de hond ’s avonds over straat te gaan.
De problemen dienen zich al snel aan wanneer haar buurvrouw in de problemen komt. Ze heeft een verzamelverslaving en haar huis is een gevaarlijke plek geworden. De buurt heeft zelfs te kampen met haar stankoverlast. Wanneer de mensen van de gemeente bij haar huis zullen komen snuffelen zouden ze ook nog eens verder kunnen kijken en haar eigen benarde situatie opmerken. Dat moet ze koste wat kost zien te voorkomen!

Dit verhaal wordt door het meisje vertelt. Ze vertelt aan haar moeder hoe het gaat sinds ze weg is.

Benieuwd geworden? Lees hier een inkijkexemplaar van het boek.
Luister naar een fragment van het verhaal.

Te koop bij Bol.com: Luisterboek is gratis voor abonnees in Kobo Plus

Verteller

Ik vind deze uitvoering een goed waard. De verteller weet dit verhaal heel goed over te brengen en haar stem past prima bij het meisje.

Mijn mening

Ik vind dit boek zeker een aanrader. Het is een donker verhaal over overleven en sterk zijn. Tegelijkertijd schetst de schrijver het verdriet en eenzaamheid van meerdere personages.

Dit verhaal wordt heel mooi en ook zeer origineel gebracht terwijl het meisje zich steeds tot haar moeder richt om te laten weten hoe het gaat, waar ze aan denkt en hoezeer ze haar nodig heeft. Het verhaal is erg zwaar en komt goed bij je binnen en toch wordt het niet TE zwaar, ten minste ik denk het niet. Ik huil altijd enorm snel, omdat ik erg snel medelijden voel en toch hield ik het hier droog.

Het lastige aan dit verhaal is dat het meisje haar gevoelens open en bloot neerlegt en je voelt helemaal met haar mee en wenst haar het beste toe. Ze doet enorm veel moeite om deze situatie door te komen en wantrouwige mensen op een afstand te houden en je bent gewend om met hoofdpersonen mee te wensen dat het ze lukt, maar dat is in deze situatie zo lastig. Het is niet het beste voor een tienjarig meisje om het leven op haar schouders te dragen omdat haar moeder het laat afweten. Je moet dus hopen dat ze ergens door de mand valt of haar problemen opbiecht.

Een hartverscheurend verhaal die erg lief wordt verteld.

Ik vind dit boek 5 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer fictie romans.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek (gratis voor abonnees in Kobo Plus) en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Nederlandse luisterversie.
  • Luisterrijk: Nederlandse luisterversie.
  • Audible: Engelse luisterversie.
  • Nextrory: Nederlandse luisterversie en E-book versie. Engelse luisterversie.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
Recensie boek: Al die dingen nu jij er niet meer bent van Emily Spurr

Ik heb het boek in het Nederlands en Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Een gedachte over “Al die dingen nu jij er niet meer bent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *