Gegijzeld

Titel: Gegijzeld
Engelse Titel: Hostage
Genre: Misdaad, spanning (heel soms thriller)
Schrijver: Clare Mackintosh
Verteller: 
Jamie Grant
Engelse verteller: Vinette Robinson
Uitgeverij: 
De Fontein Romans & Spanning
Duur van het boek: 
12 uur 13 minuten
Duur van het boek (Engelse versie): 12 uur 13 minuten

Het verhaal van Gegijzeld

Dit verhaal wordt verteld door meerdere personages en gaat over een vliegtuigkaping. Mina is stewardess en zij vliegt mee met een zeer speciale vlucht die veel publiciteit krijgt. Al voordat de vlucht goed en wel van start gaat merkt ze enkele vreemde situaties op. De EpiPen voor haar dochtertje zit in haar tas. Die heeft ze zeker weten niet ingepakt, sterker nog, die had in de schooltas van haar dochtertje moeten zitten waar die hoort. Ook tijdens de vlucht komt ze in aanraking met een dreiging wat haar dochtertje Sophia betreft. En dan komt het, de keuze die ze moet maken: wie zal ze beschermen? De honderden passagiers en wie weet wie nog meer in de wereld of haar dochtertje? Weegt het leven van haar dochter zwaarder voor haar dan de rest van de mensen in het vliegtuig? Het is een onmogelijke keuze, maar het is er wel één die ze NU zal moeten maken.

Dit verhaal gaat over enkele onderwerpen. De vliegtuigkaping is natuurlijk het hoofdonderwerp, maar daarnaast gaat het ook over huwelijksproblemen doordat je elkaar niet alles durft te vertellen. Adoptie en vooral het opvoeden van een kind met een zware stoornis komt uitgebreid aan bod. De rol van de vader en de moeder en hoe oneerlijk het kan aanvoelen voor één van beide partijen, vooral wanneer het kind een duidelijke voorkeur heeft voor één ouder en een onverwerkte traumatische ervaring.

Benieuwd geworden? Lees hier een inkijkexemplaar van het boek.
Luister naar een fragment van het verhaal.

Te koop bij Bol.com: Luisterboek en E-book is gratis voor abonnees in Kobo Plus

Verteller

Ik vind deze uitvoering een matig/voldoende waard. De stem van de verteller is prima, maar meerdere personages doen in dit verhaal hun zegje en de verteller laat niet het verschil tussen deze personages horen. Soms duurt het even voordat ik door heb wie er nu precies aan het woord is. Het zou in elk geval al heel prettig zijn geweest als er één verteller was voor Mina, omdat zij het meest aan het woord is en één verteller voor alle andere personages. Ik zeg er wel bij dat gezien de aard van het verhaal de verteller voor een onmogelijke opgave stond om dit verhaal echt goed te laten horen.

Mijn mening

Ik vind het wel een goed boek, maar het komt wel tergend langzaam op gang. Het heeft een paar uur geduurd voordat het verhaal eindelijk op stoom kwam.

De schrijver heeft het verhaal zo opgezet dat je op het laatst eindigt met een zeer bijzondere wending die je zeker niet ziet aankomen en die dan ook bijna aanvoelt als een psychologische thriller.
Veel personages komen aan bod in het verhaal en doen hun eigen zegje. Dit gaat ten koste van het tempo en de beleving van het verhaal, maar later komt dit wel weer terug in het verhaal en blijkt het een investering te zijn. Eerlijk gezegd ben ik nog steeds van mening dat ze ook wel anders gebracht hadden kunnen worden. Ze hadden niet allemaal hun eigen zegje hoeven doen.

Ik vind het verhaal niet echt voorspelbaar hoewel ik wel de één na laatste wending al doorhad, maar dit gaat al snel gepaard met een zeer bizarre wending die me zo omver had geblazen dat ik het helemaal niet erg vond. Ik heb het einde dan ook opnieuw moeten luisteren om het helemaal goed te snappen. Het was echt een “wait what?!” ervaring.

Ik vind dit wel een goed verhaal, mits je ertegen kan dat het verhaal heel langzaam vooruit krabbelt totdat het eindelijk van start gaat. Ook lijkt dit verhaal me beter geschikt om gelezen te worden in plaats van luisteren als luisterboek. De verteller staat door het aantal personages en opzet van het verhaal voor een onmogelijke opgave om dit verhaal echt goed te laten horen.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer boeken met spanning en thrillers.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book (gratis voor abonnees in Kobo Plus), luisterboek (gratis voor abonnees in Kobo Plus) en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Nederlandse luisterversie.
  • Luisterrijk: Nederlandse luisterversie.
  • Audible: Engelse luisterversie.
  • Nextory: Nederlandse luisterversie en E-book versie.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
Recensie boek Gegijzeld van Clare Mackintosh

Ik heb het boek in het Nederlands en Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *