Mimic

Titel: Mimic
Engelse Titel: Mimic
Genre: Misdaad
Schrijver: Daniel Cole
Verteller: 
Kevin Hassing
Engelse verteller: Jude Owusu
Uitgeverij: 
Luitingh Sijthoff
Duur van het boek: 
9 uur 21 minuten
Duur van het boek (Engelse versie): 18 uur 38 minuten

Het verhaal van Mimic

Dit verhaal gaat over de zoektocht naar een seriemoordenaar. Rechercheur Benjamin Chambers en zijn sidekick Adam Winters zoeken een seriemoordenaar die kunstwerken namaakt met de lijken van zijn slachtoffers.
Hun werk wordt aan alle kanten onmogelijk gemaakt. Ten eerste hebben ze te maken met een commissaris die een hekel heeft aan rechercheur Chambers en geen situatie onbenut laat om hem tegen te werken of het liefst helemaal weg te werken. De moordenaar zelf is behoorlijk slim in de gruwelijke spelletjes die hij speelt en weet de politie goed van zich af te houden en wanneer ze vervolgens ook nog eens te maken krijgen met genoeg bewijs waarmee hun commissaris de zaak sluit, is het einde in zicht en is de dader hen ontglipt.
Daarmee gaan we snel zeven jaar verder in het verhaal. Rechercheur (in training) Marshall begint op eigen houtje aan deze zaak. Ze heeft het nooit kunnen verkroppen dat de dader ermee weg is gekomen en ze zet alles op alles om hem alsnog te pakken te krijgen. Ze vindt nieuwe aanknopingspunten en sleept rechercheur Chambers en de sidekick Winters mee haar onderzoek in. Samen trekken ze ten strijde om de moordenaar alsnog achter tralies te krijgen, maar daarmee ontketenen ze een golf van geweld. Hoewel de moordenaar was opgehouden met zijn bizarre moorden, voelt hij zich nu opnieuw geïnspireerd om zijn werk ditmaal te voltooien.
Het wordt een race tegen de klok, want ze weten precies wat hij van plan is en iedere dag dat hij vrij rondloopt betekent weer meer gruwelijke moorden.

Benieuwd geworden? Lees hier een inkijkexemplaar van het boek.
Luister naar een fragment van het verhaal.

Te koop bij Bol.com: Luisterboek is gratis voor abonnees in Kobo Plus

Verteller

Ik vind deze uitvoering een voldoende + waard.

Mijn mening

Goed begin van een nieuwe serie (ten minste ik denk dat dit een serie gaat worden). Ik vind het wel een aanrader. De personages rechercheur Benjamin Chambers, Adam Winters en rechercheur in training Marshall zijn leuke en bijzondere personages. Winters is een echte sidekick. Hij is vooral een soort “Goofy”, maar hij bedoelt het goed, hij doet zijn best en vormt een prima schakel in dit team. Hoofdrechercheur Chambers is een prima vent. Hij blijft doorgaan ook al zit alles hem tegen. Zelfs als hij in alles wordt tegengewerkt door zijn eigen commissaris, blijft hij zijn best doen om de slechteriken van de straat te krijgen. Hij is bereid heel ver te gaan in zijn werk en houdt zich daarbij lang niet altijd aan de wet. Hij houdt zich vooral aan zijn eigen principes. Marshall is een personage die wel erg bijzonder is. Ze zit volkomen in de knoop en kan misschien nog net geen “junkie” genoemd worden, maar het is duidelijk dat ze de balans in haar leven niet langer meer kan volhouden. Deze zaak lijkt dan ook haar laatste redmiddel om haar leven betekenis te geven.

Dit verhaal is geschreven in een prima tempo. De moorden en de seriemoordenaar zijn vanaf het begin duidelijk. Er is dan ook geen mysterie in dit verhaal. Het gaat puur om de strijd die deze drie mensen voeren om de moordenaar te pakken te krijgen, terwijl ze zelf het hoofd boven water moeten zien te houden. Ze zijn alle drie beschadigd en het is maar goed dat er niet al te goed naar ze gekeken wordt door interne zaken, anders zouden ze nooit dit onderzoek mogen leiden en uitvoeren.
De spanning zit ‘m vooral in of ze de moordenaar te pakken zullen krijgen en hoe deze zoektocht zal aflopen, een kat en muisspel dus.

In de leesversie staan illustraties bij de moorden. De lijken zijn getekend in de poses van de kunstwerken die de moordenaar heeft gemaakt.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer misdaad boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek (gratis voor abonnees in Kobo Plus) en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Nederlandse luisterversie.
  • Luisterrijk: Nederlandse luisterversie.
  • Audible: Engelse luisterversie.
  • Nextory: Nederlandse luisterversie.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: E-book en luisterboek in het Engels.
Recensie boek: Mimic van Daniel Cole

Ik heb het boek in het Nederlands en Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *