Eindeloos dichtbij

Titel: Eindeloos dichtbij
Engelse titel: Five hundred miles from you
Genre: Feel-good
Schrijver: Jenny Colgan
Verteller Engelse versie: 
Eilidh Beaton
Uitgeverij: 
HarperAudio
Duur van het boek Engelse versie: 
11 uur 3 minuten
Alle boeken van deze Happy Ever After / Kirrinfief serie:

Het verhaal van Eindeloos dichtbij

Dit is boek drie van een feel-good serie over het opnieuw beginnen met je leven in Schotland.
De boeken uit deze serie kunnen ook prima los worden gelezen, maar ik vond het wel leuker dat ik de vorige boeken al kende en al wist wat sommige personages al hebben meegemaakt.
Dit verhaal gaat over een vrouw die in de zorg werkt. Ze is getuige van een zware misdrijf met een dodelijke afloop, waarbij ze het slachtoffer kent. Door deze ervaring krijgt ze PTSD klachten en kan niet meer goed functioneren.
Vanuit haar werk wordt ze min of meer gedwongen om even rust te nemen en van omgeving te veranderen. Zij gaat drie maanden lang werken in de rustgevende omgeving van Kirrinfief in de Schotse Hooglanden. Ze neemt daarbij het werk over van Cormac die daar de mensen verzorgt. Cormac neemt dus tijdelijk haar werk over in Londen. Ze ruilen van woning, werk en omgeving.
Dit biedt ons een geweldig verhaal over wennen en aanpassen aan het leven in een totaal andere omgeving. We leven mee met Lissa terwijl ze tot rust komt en leert omgaan met haar angstgevoelens en de trauma die ze (zo snel mogelijk) moet verwerken. Ondertussen is Cormac enorm uit zijn element in Londen. Hij vraagt zich dan ook regelmatig af hoe de mensen zo kunnen leven?!
Omdat ze goed met elkaar moeten communiceren over de verzorging van hun patiënten ontstaat er langzaam maar zeker een bijzondere band tussen Lissa en Cormac.
Zo krijgen we dus een prachtig verhaal over het leven in de omgeving van de Schotse Hooglanden, waarbij we vooral merken hoe mensen kijken naar de “Sassenach” (= Engelse inwoner) en genieten we van de beelden die de schrijver schetst over het wonen in een prachtig buitengebied, waarbij de inwoners zonder haast en social media leven.
Ondertussen komen er zware onderwerpen aan bod zoals PTSD na een traumatische ervaring, donor zijn, verslaafden, je houding in een relatie en van gender veranderen.
Benieuwd geworden? Luister naar een fragment van het boek.

Te koop bij Bol.com (luisterboek gratis in Kobo Plus voor abonnees)

Verteller

Ik houd van verhalen met mooie Schotse accenten. Deze verteller laat de kinderstemmen erg mooi klinken in het Engels met een Schots accent. De volwassenen klinken ook goed.

Mijn mening over Eindeloos dichtbij

Deze serie wordt met ieder boek beter! Ik vind deze serie zeker een aanrader. Dit boek biedt een goed verhaal in een prachtige omgeving. Omgaan met je angsten na een traumatische ervaring komt heel mooi aan bod en het boek laat zien hoe groot het verschil in levenswijze is en hoe dat vooral bepaalt wordt door je omgeving.
De schrijver wil niet zeggen dat iedereen maar zijn boeltje moet pakken en naar de Schotse Hooglanden moet verhuizen, maar ze laat je wel zien dat het belangrijk is om goed na te denken over je levenswijze en hoe je die wil indelen. Het onderwerp social media en het constant bezig zijn met likes, duimpjes en andere positieve knopjes speelt ook een grote rol in dit boek.

Dit verhaal gaat in eerste instantie vooral over je leven weer op de rit krijgen nadat je in elkaar bent gestort, maar beetje bij beetje begint de “romance” een rol te spelen. Vooral aan het einde van het boek ben je erg nieuwsgierig hoe dit uitpakt. Vervolgens eindigt het boek met een andere situatie en daarbij heb ik even een traantje moeten wegpinken. Het was hartverwarmend.

Kortom: dit boek biedt je een prachtig feel-good verhaal over helen na een trauma. Het is heerlijk om te luisteren naar hoe de mensen in Schotland wonen in vergelijking met het wonen in een drukke stad. De personages zijn interessant en leuk en dit verhaal biedt zeker meer diepgang dan de meeste feel-good romance novels die ik tot nu toe heb geluisterd.
Ik geef dit boek 4 sterren van de 5 sterren.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *