Hoofd, hart, haggis

Titel: Hoofd, hart, haggis
Genre: Feelgood romance, kerstnovelle
Schrijver: Vanessa Gerrits
Verteller: Jeske van de Staak
Duur van het boek: 4 uur 43 minuten
Alle boeken van de serie North Ness Inn:

Het verhaal van Hoofd, hart, haggis

Hoofd, hart, haggis is het vierde en laatste deel in de North Ness Inn-serie over de liefde tussen de Nederlandse Esme en de Schotse hooglander Rory en hun vriendin, de Schotse Shaena en de Amerikaanse Zack.
In de vorige boeken hebben we de insta-love tussen deze twee koppels meegemaakt en hebben we ontdekt hoe dat is verlopen. In dit boek krijgen we de afronding van deze twee liefdes.
De liefde tussen Esme en Rory is echt. We hebben al drie boeken lang meegemaakt dat het zeker geen bevlieging is, maar hoe eindigt deze serie voor hen? We hebben wel gemerkt dat Rory honkvast is wat zijn herberg in Drumnadrochit betreft, maar zal Esme speciaal voor hem naar Schotland emigreren en haar familieleden in Nederland achter laten?
Juist omdat Esme uit een zeer slechte en ongezonde relatie is gekomen wil ze bewuste keuzes maken wat haar liefdesleven betreft.
Ook de Schotse Shaena is druk met het timmeren aan haar levensweg. Ze jaagt haar dromen na met haar donutwinkel en doet zelfs mee aan een internationale bakwedstrijd. Wat liefde betreft begint ze zichzelf steeds beter te leren kennen en te ontdekken wat zij nodig heeft in een man.

Bekijk een inkijkexemplaar of luister naar een fragment van het boek.

Te koop bij Bol.com (E-book gratis in Kobo Plus voor abonnees)

Verteller

Weer een andere verteller. Dat is erg jammer. Deze verteller leest niet zo fijn voor als de eerdere vertellers. Ik raad je dan ook de leesversie van dit boek aan i.p.v. deze luisterversie. Wel begin je na enkele uren aan deze verteller te wennen. Ik vind deze versie een matig waard.

Mijn mening

Met dit boek wordt deze serie prima afgerond, wel merkte ik dat ik minder in het verhaal zat dan bij de andere boeken. Hier en daar wordt het verhaal niet echt meeslepend gebracht, maar voelt het meer als een opsomming. Ook komen er bepaalde onderdelen uit het verhaal aan de orde die erg spannend lijken, maar vervolgens verder helemaal niet van belang zijn. Zo lijkt het nichtje van Rory zich te verspreken over het wonen op de herberg. Hierdoor dacht ik dat Rory met een enorme verrassing zou komen voor Esme, maar dit kwam verder helemaal niet meer aan de orde. Ook koopt Rory’s halfzus iemand om en Rory mag dat niet weten. Dit had net zo goed niet hoeven gebeuren, want het deed er verder helemaal niet toe.
Daarnaast komen andere stukken heel beperkt aan de orde, terwijl je als volger van deze serie juist daarop zat te wachten. Dat had met meer toeters en bellen en mooier beschreven aan de orde kunnen komen.

Ik kom best kritisch uit de hoek, maar laat ik voorop stellen dat ik het idee van deze serie erg goed vind. In boek 1 komt één insta-love liefde aan de orde. In boek twee gaat die liefde op een mooie wijze verder en komt er een tweede insta-love in het verhaal. Deze liefdes komen per boek mooi aan de orde en pas in boek 4 worden ze allebei afgerond. Ook weet de schrijver het feel-good gevoel in alle boeken goed vast te houden, zonder haar hoofdpersonages eerst verdriet aan te hoeven doen (zoals in zoveel romantische series wel gebeurt), nu nog een verbeterde versie van het schrijven en dan zou ik deze serie perfect vinden.

Ik geef dit boek 2.5 van de 5 sterren.

Bekijk meer feelgoodboeken.
Zin in nog meer vrolijke boeken over de Schotse hooglanden?

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book (gratis in Kobo Plus voor abonnees) en luisterboek in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: Nederlandse luisterversie.
Recensie: Hoofd, hart, haggis, het einde van de serie North Ness Inn van Vanessa Gerrits.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *