Op goed geluk

Titel: Op goed geluk
Engelse titel: The Bookshop on the Corner
Genre: Feel-good
Schrijver: Jenny Colgan
Verteller Nederlandse versie : 
Anne van Veen
Verteller Engelse versie: Lucy Price-Lewis
Uitgeverij: 
Luitingh Sijthoff
Duur van het boek Nederlandse versie:
12 uur 03 minuten
Duur van het boek Engelse versie: 9 uur 13 minuten
Alle boeken van deze Happy Ever After / Kirrinfief serie:

Het verhaal van Op goed geluk

Dit verhaal gaat over een vrouw die niet gelukkig is met haar leven. Ze raakt haar baan kwijt als bibliothecaresse vanwege reorganisatie, met haar kamergenote gaat het ook niet echt geweldig op het moment, terwijl ze normaal gesproken een hechte band hebben.
Haar leven ziet er uit als één groot gat die niet meer te vullen lijkt.
Dan trekt ze de stoute schoenen aan en gooit ze het roer om in haar leven: ze gaat haar droom proberen te realiseren. Ze heeft altijd al een eigen boekwinkel willen hebben. Ze wil leven tussen prachtige boeken en ze wil mensen koppelen aan de boeken die bij hen passen.
Een boekwinkel in een pand is niet mogelijk. Dat kan ze niet financieren, maar een boekenbus zou mogelijk moeten zijn. Ze gaat op zoek naar een wagen en begint aan haar grote avontuur, maar al gauw stuit ze op een nieuw probleem: ze krijgt geen vergunning om met de wagen in de stad aan de slag te gaan, maar in de Schotse Hooglanden zien ze haar graag komen! Ze denkt aan alle heldinnen uit de boeken die ze heeft gelezen en ze gaat ervoor. Samen met haar leven we mee met haar avontuur terwijl ze zich plotseling omringt ziet door aantrekkelijke mannen, veel nieuwe mensen met een ander cultuur en natuurlijk: de prachtige boeken waarmee ze werkt.
Naast een romantisch verhaal proeven we ook van mooi beschreven boeken en krijgen we veel inspiratie voor nieuw leesmateriaal.

Bekijk hier een inkijkexemplaar van het boek.
Luister hier naar een fragment.

Te koop bij Bol.com (Luisterboek is gratis voor abonnees in Kobo plus).

Verteller

Ik was begonnen met de Nederlandse versie, maar ik vond deze verteller niet passen bij het gevoel van het verhaal. Ik heb al wat boeken van Jenny Colgan geluisterd en heb een idee van de sfeer die ze in haar verhalen creëert en ik vond niet dat de Nederlandse verteller die sfeer over bracht. Begrijp me niet verkeerd ik heb andere verhalen van deze verteller geluisterd en daarin vond ik haar heel goed. Na ruim een half uur nam ik een besluit: of ik stop met dit boek, omdat ik het zo traag vond en geen zin had me door een verhaal heen te worstelen of ik geef het boek een tweede kans, maar dan met de Engelse versie. Wat een verademing was dat! De stem van de Engelse verteller was geweldig! Alle accenten die ze zo mooi liet horen hadden echt een toegevoegde waarde en het verhaal klonk direct heel leuk en aantrekkelijk.

Mijn mening

Ik heb zeer genoten van dit verhaal en vind het zeker een aanrader wanneer je zin hebt om een weekend heerlijk door te brengen op de bank of in je tuin met een feel-good verhaal over een vrouw die helemaal opnieuw begint. Dit boek is een goed begin van deze serie en ik ben erg benieuwd naar de volgende boeken van deze serie.

Ik raad je aan om tijdens het luisteren pen en papier bij de hand te hebben, want je krijgt veel inspiratie voor nieuwe boeken tijdens het lezen. Ik probeerde ze iedere keer gelijk op te zoeken in Stoytel en ze in mijn “boekenkast” te plaatsen, maar Storytel heeft ze jammer genoeg niet.

Ik vond het verhaal heerlijk vrolijk en het gaf me vanaf het begin een goed gevoel. De schrijver weet een prachtige sfeer te beschrijven en eigenlijk krijg ik gelijk zin om te verhuizen naar de Schotse Hooglanden. Het verhaal eindigt wel voorspelbaar, maar de schrijver heeft je er via een flinke omweg, die ook zeer interessant en lieflijk was, erheen gebracht.

Kortom: dit boek biedt je een dromerig verhaal waarin “de boeg omgooien en opnieuw beginnen” heerlijk geromantiseerd wordt. Ik geef dit boek 3,5 ster van de 5 sterren. En nu op naar deel 2!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Luisterboek (gratis in Kobo Plus voor abonnees), E-book en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie
  • Itunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
Op goed geluk is een feelgood romantische boek van Jenny Colgan. Dit is boek 1 van de romantische serie Happy Ever After / Kirrinfief.

Ik heb het boek in het Nederlands en Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *