Leef, lach, loch

Titel: Leef, lach,loch
Genre: Feelgood romance
Schrijver: Vanessa Gerrits
Verteller: Jeske van de Staak
Duur van het boek: 7 uur 56 minuten
Alle boeken van de serie North Ness Inn:

Het verhaal van Leef, lach, loch

Leef, lach, loch is een feelgoodroman met een Nederlandse personage in de hoofdrol. Esme is drieëntwintig jaar en ze heeft als eerstejaars student een akelige stageplek voor de boeg: 3 maanden in een Schotse herberg in de buurt van Loch Ness. Ze is een beetje aan de oude kant om eerstejaars student te zijn, maar dat komt omdat ze net een nare breuk achter de rug heeft. Haar ex-vriend heeft haar jarenlang klein en afhankelijk gehouden. Nu wil ze haar leven op de rit krijgen en ze begint met haar droomstudie: toerisme!
Haar droomstage op een zonnige vakantiebestemming is in duigen gevallen, maar ze laat zich daardoor niet weerhouden, op naar de Schotse hooglanden dan maar!

In dit insta-love avontuur staat de norse herbergier Rory absoluut niet op haar aanwezigheid te wachten, maar Esme laat zich niet langer tegenhouden door mannen. Hij zit niet op haar te wachten? Pech gehad! Ze is er nu en ze zal haar werk doen. Ze laat zich niet zomaar wegsturen.

Bekijk een inkijkexemplaar of luister naar een fragment van het boek.

Te koop bij Bol.com (E-book en luisterboek gratis in Kobo Plus voor abonnees)

Verteller

De stem van de verteller klinkt fijn in de oren en past heel goed bij een feelgood verhaal. Haar stemmen voor personages klinken allemaal vrijwel hetzelfde. Dat is wel jammer. Ik zou graag dit verhaal in het Engels met de prachtige Schotse accenten horen. Ik vind deze versie een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Dit is een leuk verhaal over de Schotse hooglanden met een Nederlandse personage in de hoofdrol. Het verhaal klinkt heerlijk vrolijk en is zeker feelgood.
Als je al meer bekend bent met feelgood boeken over de Schotse hooglanden, dan past dit boek er perfect bij. Wel mis ik de prachtige beschrijvingen over de mentaliteit van de hooglanders zoals ik die gewend ben uit andere feelgood boeken die zich daar ook afspelen, maar dat bedenk ik er wel bij.

De personage Esme is een leuke vrouw die heerlijk haar mannetje staat. Ze heeft zichzelf na haar breuk bijeen geveegd, heeft zichzelf en haar leven goed onder de loep genomen en is aan zichzelf en haar toekomst gaan werken.
Haar instelling is waarderingswaardig.

Het einde van het boek vond ik eerst een beetje jammer. Het is wel een einde die zeer goed bij de boodschap van het verhaal past, maar het verhaal zelf is nog zeker niet afgelopen. Gelukkig besefte ik toen dat dit deel 1 van een serie is. Op naar deel 2 dus!

Ik geef dit boek 3.5 van de 5 sterren (misschien zelfs 4 van de 5).

Bekijk meer feelgoodboeken.
Zin in nog meer vrolijke boeken over de Schotse hooglanden?

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book (gratis in Kobo Plus voor abonnees) en luisterboek (gratis in Kobo Plus voor abonnees) in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
Leef, lach, loch is boek 1 van een feelgood serie over de persoonlijke ontwikkeling van een Nederlandse vrouw in de Schotse hooglanden.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *