De kaalvreter

Titel: De kaalvreter
Genre: Fictie roman
Schrijver: Machteld Siegmann
Verteller: 
Carly Wijs
Uitgeverij: 
AmboAnthos
Duur van het boek: 
8 uur 29 minuten

Het verhaal van De kaalvreter

Een verhaal over een vrouw die helemaal in zichzelf vast zit door verdriet. Als Joods kind heeft ze de Tweede Wereldoorlog overleefd doordat ze haar hebben laten onderduiken op een boerderij. Ze heeft daar zeer gelukkig geleefd, maar pas later ontdekte ze wat er precies gaande was en wat ze heeft overleefd en de gebeurtenissen die zich daarbij en vooral daarna hebben afgespeeld. Nu als vrouw zit ze vast in haar verdriet en schuldgevoel. Ze heeft er nooit met iemand over gepraat en nu is het te laat. Ze kan niet meer praten en wil niet meer leven. We bekijken dit verhaal vanuit deze gebroken vrouw, vanuit haar man die volkomen radeloos is en niet meer weet hoe hij haar weer leven in kan blazen en vanuit haar twee kinderen die hun moeder vreselijk missen en verder moeten leven in de wetenschap dat hun moeder niet eens meer van hun bestaan af weet in haar stille wereld. 

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Te koop bij Bol.com (luisterboek en E-book is gratis voor abonnees in Kobo plus).

Verteller

Dit verhaal is slecht geëdit. Dan is het geluid weer hard en dan weer zacht. Wel heeft de voorlezer een mooie stem die prima bij de sfeer van het verhaal past. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Heel mooi verhaal en zeer bijzonder gebracht. Het is wel even wennen dat je steeds van personage naar personage springt, soms zelfs al na één of twee zinnen. Ook speelt het verhaal zich af in twee verschillende tijdslijnen zodat je in het verleden ontdekt waarom deze vrouw zo vast zit in haar verdriet en haar weg niet meer terug kan vinden naar haar leven met haar man en kinderen. Tegen het einde van het verhaal komen we te weten hoe deze vrouw van haar leven is weggelopen en met haar nieuwe leven met Dirk was begonnen. Ze heeft zich daarbij als het ware aan een strohalm vastgeklampt en dan snappen we ook waarom ze zo plotseling en vooral zo zeer ernstig is gebroken. Ze heeft nooit geprobeerd om haar verleden onder ogen te komen, haar verdriet te erkennen en een plekje te geven om vervolgens verder te kunnen gaan met het leven. Haar verleden heeft haar gewoonweg van de ene dag op de andere ingehaald en er was geen ontkomen meer aan.

Hoewel het onderwerp behoorlijk zwaar is, komt het verhaal prima binnen. De schrijver heeft dit verhaal zeer mooi en met prachtige bewoordingen geschreven. Het verhaal heeft zeker een indruk op me achter gelaten en ik kijk hierdoor ook wel met andere ogen naar zware gebeurtenissen in de wereld.

Bekijk ook mijn lijst met 10 leuke boeken om in een maand te lezen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Ebook (gratis in Kobo Plus voor abonnees) en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: E-book in het Nederlands.
Recensie De kaalvreter

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *