Acht boeken bij Bookchoice (oktober 2020 selectie) voor Bookchoice leden!

Bekijk de acht boeken van deze maand, duur van de boeken en mijn mening over de boeken.

Met Bookchoice kan je elke maand acht boeken lezen of luisteren vanaf 3,99 per maand.
Zij bieden een maandlidmaatschap, een kwartaallidmaatschap en een jaarlidmaatschap. Na de eerste periode kan je je lidmaatschap maandelijks opzeggen, waarbij je rekening moet houden met één kalendermaand opzegtermijn. Er is op dit moment een actie waarbij je de eerste boekselectie gratis mag uitproberen. Ben je niet tevreden? Deze actie is vrijblijvend opzegbaar tot het einde van de maand.
Zelf ben ik de komende maanden ook lid van Bookchoice. Op zich ben ik erg tevreden over de boeken die ze aanbieden. Iedere maand luister ik er 5 of 6 met veel plezier. Ik stoor me wel aan de app waarbinnen ik het boek luister, omdat ik mijn voortgang niet kan zien. Ik kan niet zien hoe lang het boek nog duurt en ik merk dat ik dat wel erg graag wil.

Leden van Bookchoice krijgen elke maand toegang tot hun selectie. De selectie bestaat uit acht E-boeken en luisterboeken. Iedere maand ontdek je weer acht nieuwe boeken.
Zodra je de boeken hebt gedownload, zijn ze helemaal van jou. Je bepaalt dus zelf wanneer je ze leest of luistert.

Lees ook: Tien leuke boeken om te lezen in oktober

Hieronder zie je de acht boeken van deze maand:

Perfecte prooi

Schrijver: Helen Fields
Verteller: Ad Knippels
Duur van het boek: 14 uur 50 minuten
Categorie: Misdaad, thriller
Lees hier mijn recensie van Perfecte prooi.

Dit is deel twee van de serie met inspecteurs Luc Callanach en Ava Turner in de hoofdrol. Je kan dit boek stand-alone lezen (zelf kende ik deel 1 nog niet).
De stad Edinburgh lijkt wel een oorlogsgebied wanneer de lijken zich beginnen op te stapelen, waarbij de ene moord nog gruwelijker is dan de ander. Deze moorden houden de stad in een greep van angst terwijl de politie in het duister tast.

Geweldig boek! Ik vind het een aanrader. Deel 1 van deze serie gaat bij deze direct op mijn leeslijst voor de volgende maand. Verder vind ik dit verhaal meer een misdaadverhaal dan een thriller. Ik vond het verhaal wel geweldig, maar ik miste de spanning van een thriller.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

De laatste trein naar vrijheid

Schrijver: Meg Waite Clayton
Verteller: Marjolein Algera
Duur van het boek: 14 uur 46 minuten
Categorie: Roman

De boekhandel van Teheran

Schrijver: Marjan Kamali
Verteller: Ruby van Tongeren
Duur van het boek: 10 uur 16 minuten
Categorie: Roman

Het echte leven

Schrijver: Adeline Dieudonné
Verteller: Ruby van Tongeren
Duur van het boek: 4 uur 46 minuten
Categorie: Roman, thriller
Lees hier mijn recensie van Het echte leven.

Dit is een triest verhaal over een moeilijke jeugd vol met traumatische ervaringen en geweld. Op een zeer jonge leeftijd zien een meisje en haar broertje een man op een gruwelijke wijze sterven. Dit voorval tekent hen beiden voor de rest van hun leven. Ze raken beiden in shock en niemand helpt hen met dit voorval. Hun ouders lijken er niet om te geven of denken dat het beter is om te doen alsof er niets aan de hand is.
Ik vind dit een bijzonder boek en zeker een aanrader, maar er zijn wel enkele punten die voor een andere mening bij andere mensen kunnen zorgen (lees mijn uitgebreide recensie):

 • Veel gruwelijk geweld, dierenmishandeling en kindermishandeling.
 • De jonge leeftijd van het meisje (11 t/m 15 jaar) en haar zoektocht naar liefde en contact met een volwassen man.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Bol.com: Paperback, Ebook en luisterboek (gratis in Kobo Plus voor abonnees) in het Nederlands.
 • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
 • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
 • Nextory: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
 • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
 • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
 • iTunes: E-book in het Nederlands.

Donkergroen bijna zwart

Schrijver: Mareike Fallwickl
Verteller: Jannemien Cnossen
Duur van het boek: 14 uur 7 minuten
Categorie: Literaire roman, spanning

Na vier en een half uur besloot ik te stoppen met dit verhaal. Ik kon niet echt in het verhaal komen en begreep ook nog steeds niet goed waar dit verhaal eigenlijk over ging, anders dan dat Raf een vreemde vogel is en ook vroeger als kind al erg vreemd was. Ik begreep niet waarom we het verhaal vanuit drie verschillende personen in verschillende tijden aangeboden kregen. Het zou vast nog samenkomen tot één geheel en later helemaal duidelijk worden, maar na vier en een half uur vond ik dat ik het verhaal wel lang genoeg de kans had gegeven om duidelijker te worden en daarmee ook leuker of spannender.

Ik mis je

Schrijver: Gillian King
Verteller: Sandra Jonkman
Duur van het boek: 8 uur 49 minuten
Categorie: Romance
Lees hier mijn recensie van Ik mis je.

Dit verhaal gaat over het dramatische leven van Charlie (Charlotte) en de liefde van haar leven (Carsten). Het begint allemaal wanneer Charlies beste vriendin Bo omkomt bij een auto-ongeluk. Ze houdt hier een schuldgevoel aan over en ze kan zich niet voorstellen dat ze nog in haar woonplaats kan blijven (iedereen vindt haar vast vreselijk). Ze kan haar grote liefde Carsten, de broer van haar overleden vriendin niet meer onder ogen komen. Haar schuldgevoel is te groot.

Ik had gehoopt op een feelgood verhaal, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik geen feelgood gevoel krijg bij dit verhaal. Het verhaal is wel mooi en het bevat ook wel veel hartverwarmende delen, maar nergens krijg ik een vrolijk en blij gevoel.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Bol.com: Paperback, E-book (in Kobo Plus gratis voor abonnees), en luisterboek (in Kobo Plus gratis voor abonnees) in het Nederlands.
 • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
 • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
 • Nextory: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
 • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
 • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
 • iTunes: E-book in het Nederlands.

Berouw

Schrijver: Sofie Sarenbrant
Verteller: Christel Schimmel
Duur van het boek: 9 uur 28 minuten
Categorie: Misdaad
Lees hier mijn recensie van Berouw.

Het boek was wel vermakelijk, maar ik vind het geen aanrader. Ik denk dat je dan meer zal genieten van bijvoorbeeld de serie van Helen Grace.

Dit boek hoort bij de misdaadserie over Emma Sköld. Dit misdaadverhaal gaat over een moord op een man, die op het punt staat te scheiden. Zijn vrouw, die doodsbang voor hem is, hoeft het nog maar één nacht met hem vol te houden en dan krijgt ze de sleutels van haar nieuwe woning……

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Slotcouplet

Schrijver: Sander de Hosson
Verteller: Louis van Beek
Duur van het boek: 5 uur 8 minuten
Categorie: Non-fictie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *