Ik mis je

Titel: Ik mis je
Genre: Romance
Schrijver: Gillian King
Verteller: Sandra Jonkman
Duur van het boek: 8 uur 49 minuten

Het verhaal

Dit verhaal gaat over het dramatische leven van Charlie (Charlotte) en de liefde van haar leven (Carsten). Het begint allemaal wanneer Charlies beste vriendin Bo omkomt bij een auto-ongeluk. Ze houdt hier een schuldgevoel aan over en ze kan zich niet voorstellen dat ze nog in haar woonplaats kan blijven (iedereen vindt haar vast vreselijk). Ze kan haar grote liefde Carsten, de broer van haar overleden vriendin niet meer onder ogen komen. Haar schuldgevoel is te groot.
In haar vlucht uit deze situatie gooit ze zichzelf in de armen van James, een jongen met mooie praatjes, dit blijkt de grootste fout uit haar leven te zijn en haar leven verandert in een nachtmerrie.
Nu 9 jaar later gaat ze weer terug naar haar woonplaats, maar ze keert niet in haar eentje terug….

Om en om wisselt het verhaal tussen het heden en verleden. Je begint met een beginpunt in het verleden en een beginpunt in het heden en van daar gaat het verhaal verder totdat je alle delen uit het verleden hebt gekregen en natuurlijk het einde van het verhaal in het heden.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Verteller

De verteller heeft een prettige stem, maar ik vind niet dat het verhaal altijd vloeiend overkomt. Ik vind deze versie een voldoende waard.

Mijn mening

Ik had gehoopt op een feelgood verhaal, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik geen feelgood gevoel krijg bij dit verhaal. Het verhaal is wel mooi en het bevat ook wel veel hartverwarmende delen, maar nergens krijg ik een vrolijk en blij gevoel.

Het is wel bijzonder hoe dit verhaal verteld wordt. Je bent natuurlijk erg benieuwd naar de romance tussen Charlie en Carsten in het heden, maar je wil ook graag weten wat er is gebeurd in haar verleden. Daarnaast krijg je steeds stukken uit een verder verleden over haar vriendschap met Bo ter illustratie van het verhaal en de personages. Deze stukken geven het verhaal wel een extra hartverwarmend gevoel, maar de stukken zijn wel lastig te plaatsen in een tijdlijn. Ze zijn dan ook meer bedoeld om te laten zien hoe Charlie in elkaar zit en hoe het komt dat ze zich in een dramatische situatie heeft gestort. Het laat ook de sterke liefde tussen Carsten en Charlie zien in hun jeugd.

Het verhaal is erg meeslepend. Ik vind het een leuk boek voor tijdens een vakantie, wanneer je met warme chocolademelk een dagje op de bank wil doorbrengen. Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het niet een “echte aanrader” vind. Ik denk dat dit komt vanwege het einde. Er zat veel opbouw in de dramatische delen van het verhaal. Daarbij vergeleken werd het einde wel erg minimaal gebracht. Terwijl ik het idee had dat ik bij het laatste uur van het verhaal terecht was gekomen, was het al binnen 10 minuten voorbij.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Paperback, E-book (in Kobo Plus gratis voor abonnees), en luisterboek (in Kobo Plus gratis voor abonnees) in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: E-book in het Nederlands.
Recensie Ik mis je

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel (maar nu is alleen de Nederlandse versie nog beschikbaar). Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *