Christmas shopaholic

Titel : Christmas shopaholic
Nederlandse Titel : Christmas shopaholic
Genre: Romance
Schrijver: Sophie Kinsella
Engelse Verteller : Nathalie Buscombe
Nederlandse verteller : Stephanie Julien
Duur van het Engelse boek: 12 uur 03 minuten
Duur van het Nederlandse boek: 9 uur 57 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Er is ook een Nederlandse luisterversie en een Nederlandse E-book versie beschikbaar.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal

Becky moet dit jaar het kerstdiner voor haar familie en beste vrienden organiseren. Normaal gesproken hebben ze een redelijk intiem diner bij haar ouders, maar dit jaar gaat alles anders. Haar halfzus komt met haar man terug naar het land. Haar ouders geven hun huis aan d’r halfzus en gaan dus verhuizen. Daarom vindt de moeder dat Becky dit jaar het kerstdiner moet organiseren. Al snel hebben de rest van hun naaste vrienden en familie zichzelf uitgenodigd voor het diner en dienen ze allemaal hun eigen verzoek in voor deze dag. De één wil opera kijken en de ander wil een lange wandeling op het programma. Ook andere verzoeken volgen zoals bijzondere kerstbomen, vegan accenten, knutselactiviteiten, speciale gerechten, pinata’s enz. Je voelt de stress al ophopen op de schouders van Becky.
Laten we eerst beter kennis maken met Becky, want zij is best bijzonder! Allereerst moet je weten dat ze een shopaholic is. Ze is enorm dol op koopjes en zoals ze te werk gaat bij het shoppen is echt “hardcore”! Alleen al haar manier van kerstcadeaus kopen is hilarisch! Mijn man zei dat hij me in geen tijden zo hard heeft horen lachen om een verhaal als de afgelopen dagen.

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Ebook en luisterboek in Kobo Plus (Bol.com) is gratis voor abonnees:

Verhaallijn en ontknoping

Het verhaal begint met een eerste kennismaking met Beckie als hoofdpersoon. Je merkt al snel dat zij een shopaholic is en dat ze echt helemaal doorslaat. Daarna gaat ze aan de slag met het organiseren van het kerstdiner, die steeds onmogelijker lijkt door alle “verzoeken” en Beckies eigen invulling aan de verzoeken. Beckie is behoorlijk behulpzaam en liefdevol. Als zij iemand blij wil maken slaat ze helemaal door. Ze heeft er letterlijk ALLES voor over om iets voor iemand te regelen.
Ondertussen speelt er van alles en belandt ze in allerlei avonturen. Van ontmoetingen met haar ex-vriend tot aan het helpen van haar vriendinnen. Dit verhaal zit vol met bijzondere en vooral hilarische momenten in het leven van Beckie.
Uiteindelijk gaat het er om dat Beckie de kerstgedachte voor ogen moet houden in deze drukke tijden.

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook gedownload worden in iTunes.

Verteller

Ik ben begonnen met de Nederlandse versie. Haar stem was fijn om naar te luisteren. Ik vond het een voldoende + waard. Daarna ben ik overgestapt naar de Engelse versie. Ik vond het verschil tussen beide versies op dat moment niet zo groot, maar hoe verder ik in het verhaal kwam, hoe beter de verteller van de Engelse versie het begon te doen. Ik vond haar uitvoering in het begin een voldoende + waard, maar aan het einde van het boek vond ik de Engelse versie wel een ruimvoldoende + waard. Vooral haar accenten bij de personages vond ik erg mooi klinken en maakten het verhaal erg levendig.

Mijn mening

Ik vind dit verhaal een absolute aanrader! Heerlijk om naar te luisteren terwijl de feestdagen steeds dichterbij komen.
Dit verhaal is op zich een kerstroman, maar het is geen verhaal over iemand ontmoeten en dan verliefd worden op elkaar. Dit verhaal gaat over hectische kerstdagen en een wel zeer bijzondere vrouw die eigenlijk zo gek als een deur is, maar aan de andere kant is ze ook wel een zeer toegewijde vrouw, moeder, dochter en vriendin. En haar man is ook erg geweldig, ook al leren we hem niet zo goed kennen als Beckie. Het is duidelijk dat ze allebei van geluk mogen spreken en dat weten ze heel goed! De romantische momenten zitten ‘m meer tussen hun erkenning van hun liefde voor elkaar.

Ik vind het verhaal zo fijn, omdat alles zo positief is en ook erg positief blijft. Het is echt een feel good verhaal en het is erg fijn om daar even van te genieten.
Het verhaal zet ook veel dingen in perspectief. Wij ervaren de komende dagen ook als enorm druk. Deze week zijn we druk bezig met het regelen van de kerstspullen voor creatieve activiteiten op school, uitkiezen en regelen van mooie kerstkleding met allerlei glitters in de haren en meer voor hun kerstdiner op school en natuurlijk de hapjes voor hun kerstdiner. Daarna komen alle feestdagen met de familie. Het valt voor mij allemaal mee als ik het vergelijk met deze Christmas shopaholic. Vijf kerstbomen voor maar één kerstdiner? Dat past niet eens in mijn huis (of tuin!).
Met alle hilarische avonturen van Beckie zie je al snel in dat je eigen kerstdrukte wel meevalt. Heerlijk om zo wat feestdagenstress weg te luisteren. Verder draagt dit boek wel een fijne boodschap uit: Alles dat de Grinch kan stelen is niet waar het om draait met kerst!

Dit verhaal is lekker modern. Zo is Beckie erg druk met haar online shopgedrag, krijgen we tussen de avonturen door steeds haar Google search trefwoorden te horen en horen we haar mailwisselingen die ze ook nog allemaal tussendoor probeert te regelen. Reken maar dat ik nooit zulke mailwisselingen heb (of zal hebben!).
Op zich kost dit boek (terwijl ik dit schrijf) op verschillende plekken 5 euro, maar het is gratis voor Kobo plus abonnees (E-book en luisterboek) en je kan het verhaal met je Storytelabonnement luisteren en/of lezen. Echt een aanrader!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Ebook (gratis in Kobo Plus voor abonnees), luisterboek
    (gratis in Kobo Plus voor abonnees) en paperback. Taal: Nederlands en Engels.
  • Storytel: Nederlandse versie.
  • Luisterrijk: Nederlandse versie. Let op: Niet alle boeken van deze serie zijn te koop bij Luisterrijk!
  • Nextory: Luisterboek in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • Audible: Een lange Engelse versie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *