The Secret Dreamworld of a Shopaholic

Titel : The Secret Dreamworld of a Shopaholic
Nederlandse Titel : The Secret Dreamworld of a Shopaholic
Genre: Romance
Schrijver: Sophie Kinsella
Engelse Verteller : Emily Gray
Nederlandse verteller : Dieuwertje Blok
Duur van het Engelse boek: 11 uur 39 minuten
Duur van het Nederlandse boek: 3 uur 19 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Er is wel een Nederlandse versie, maar die is wel heel kort (vergeleken met de originele Engelse versie). Nu achteraf denk ik wel dat de korte versie een poging waard is, want het verhaal is behoorlijk langdradig en zou inderdaad prima verkort kunnen worden, maar ik heb de korte Nederlandse versie niet geprobeerd. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Er is ook een Nederlandse luisterversie en een Nederlandse E-book versie beschikbaar.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Rebecca maakt op het moment een moeilijke periode door. Na haar studie is ze begonnen met een baan als journaliste bij het tijdschrift Succesvol Sparen. Dit klinkt spannender dan het is, want ze schrijft vooral persberichten over tot artikelen. Haar loon is dan ook net zo spannend als haar werk. Nu moet je weten dat Rebecca een ongezond koopgedrag heeft. Het is bijzonder om met dit verhaal te ervaren hoeveel spullen ze in een week kan kopen en wat haar redenatie is bij haar aankopen. Ze zit dan ook behoorlijk in geldproblemen.
Zelf blijft ze het vooral positief bekijken en zoekt ze manieren om uit de problemen te komen. Mogelijke oplossingen:

 • De afschriften en brieven van de bank ongeopend doen verdwijnen
 • Zuinig leven en aflossen
 • Meer geld verdienen
 • Een miljonair trouwen

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Het boek is ook verfilmd in 2009. Bekijk de trailer van het boek hieronder.

Verhaallijn en ontknoping

Dit verhaal gaat vooral over het (bijzonder!) koopgedrag van Rebecca Bloomwood, haar geldproblemen en haar saaie werk.
We leven enorm mee met haar leven, haar problemen en haar positieve en vertekende wijze waarop ze tegen haar eigen koopgedrag en geldproblemen aan kijkt. Eigenlijk verloopt haar hele leven op deze wijze, want ze haalt best veel rare fratsen uit die in haar ogen allemaal goed te praten zijn.
Pas tegen het einde van het boek komen we bij enkele romantische stukjes.

Verteller

Ik heb dit boek alleen in het Engels geluisterd en alleen de lange versie. Ik vond deze versie wel een ruim voldoende waard. Maar ik raad je wel de korte versie aan!

Mijn mening

Ik ben met dit boek begonnen, omdat ik laatst deel 9 van deze serie Christmas Shopaholic heb geluisterd. Dat was een geweldig verhaal en ik had in geen tijden meer zoveel van een boek genoten en om een personage gelachen. Toen ik later ontdekte dat er een hele serie boeken aan vooraf ging, ben ik aan deze serie begonnen. Ik moet zeggen dat ik dit boek een stuk minder leuk vind dan boek 9.
Begrijp me niet verkeerd. Ik vind dit boek wel leuk en toch ook wel een aanrader, maar boek 9 is nog vele malen leuker! Op zich vind ik dat goed nieuws, want nu verwacht ik dus dat deze serie met ieder boek leuker gaat worden om uiteindelijk bij het niveau van boek 9 uit te komen.

Dit luisterboek is er in twee verschillende versies (Engelstalig). Er is een lange versie (die heb ik geluisterd) en er is een hele korte versie. Hoewel ik de korte versie zelf niet heb geluisterd, is dat toch wel wat ik je aanraad. Ik vond de lange versie LANGDRADIG!!!! De schrijfster had ruim 6 uur nodig om je te laten weten dat Rebecca zichzelf enorm in de problemen aan het werken was. Toen ik op de helft zat ging het dan ook alleen maar over haar werk (saai werk), haar koopgedrag (zeer vreemd en ongezond) en haar geldproblemen (die ze met de dag verergert).

Dit boek valt in de categorie romantisch. Zelf vind ik het hier niet in thuis horen. Ik vind het meer een mooi levensverhaal.
Voor deze kerstvakantie heb ik wel zin in een nieuwe leuke serie en ik denk dat ik hiermee wel beet heb.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Deze serie valt helemaal te beluisteren in een Storytelabonnement. Voor 12 euro kan je deze maand alle delen van deze sere luisteren op Storytel (moet je niet vergeten om je abonnement na een maand stop te zetten). Ben je nog niet eerder lid van Storytel geweest? Dan mag je Storytel 14 dagen gratis uitproberen . Zo kan je deze serie in deze vakantie gratis luisteren. Hetzelfde geldt voor Kobo plus van Bol.com. Ik zie dat de E-boeken van deze serie gratis te lezen zijn met een Kobo plus abonnement. Sommige luisterboeken van deze serie vallen daar ook onder.

 • Bol.com: Ebook (gratis in Kobo Plus voor abonnees), luisterboek
  (gratis in Kobo Plus voor abonnees) en paperback. Taal: Nederlands en Engels.
 • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
 • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
 • Nextory: Luisterboek in het Nederlands.
 • Audible: Een lange Engelse versie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *