Hoe overleef ik mijn vakantie?

Titel : Hoe overleef ik mijn vakantie?
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Francine Oomen
Verteller : Francine Oomen
Duur van het boek: 2 uur 06 minuten
Andere boeken van deze serie:

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. 
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Rosa’s ouders zijn gescheiden. Ze hadden best veel ruzie met elkaar. Rosa is heel boos op haar moeder, omdat zij tegen haar vader heeft gezegd dat hij uit huis moest gaan en voortaan ergens anders moest gaan wonen. Nu heeft ze zelf een nieuwe vriend tegen wie ze wel heel erg lief doet. Rosa vindt dat gemeen. Door haar moeder is haar vader zielig alleen en zij zit hier heel gezellig tegen die vervelende Alexander te doen!
Zo begint het verhaal met een flinke ruzie tussen Rosa en haar moeder in het restaurant op het eiland Corsica. Daar ontmoet ze Jonas.
Dit verhaal gaat over Jonas en Rosa en de vriendschap die tussen hen ontstaat door een spannend avontuur waarbij ze op elkaar zijn aangewezen.

Meer weten? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

E-book in Kobo Plus is gratis voor abonnees:

Hoe overleef ik mezelf van deze serie kan als film gedownload worden in iTunes.

Dit boek kan als ebook (in het Nederlands) gedownload worden in iTunes.

Verteller

Dit verhaal wordt aan je voorgelezen door de schrijver zelf. Dat is natuurlijk heel bijzonder! Ik vind deze uitvoering voldoende.

Mijn mening

Ik vind dit luisterboek extra leuk omdat de schrijver zelf het verhaal aan je voorleest. Dat vind ik wel een bijzondere gedachte.
Dit verhaal kaart de gevolgen van een scheiding aan voor kinderen. Rosa is heel boos doordat haar ouders uit elkaar zijn. Haar boosheid richt ze vooral op haar moeder en haar nieuwe vriend. Ze ziet haar moeder als schuldige van de scheiding en haar nieuwe vriend mag haar vader niet vervangen en daardoor kan hij niks goed doen in haar ogen.
Deze situatie komt ook naar voren uit de ogen van een ander kind als buitenstaander. Jonas heeft zelf gezien en gehoord hoe Rosa’s moeder de hele tijd op haar zit te vitten. Hij snapt dus best dat ze zo boos terug doet tegen haar moeder.

Rosa heeft zich door de scheiding een moeilijke houding aangenomen. Ze is liever alleen en heeft niemand nodig! Jonas probeert haar te leren kennen, zodat ze er samen een leuke vakantie van zouden kunnen maken, maar zij stoot hem af. Vooral wanneer hij persoonlijke vragen begint te stellen sluit ze hem gelijk buiten. Toch besluiten ze samen een grote wandeling te gaan maken.
Waar Rosa zich eerst afvroeg hoe ze deze vakantie met haar moeder en nieuwe stiefvader moest overleven, wordt het overleven van deze vakantie wel erg LETTERLIJK door deze wandeling.
Er gaat van alles mis, ze verdwalen en komen steeds in levensgevaarlijke situaties terecht.
Zo komt het dat Rosa toch met Jonas begint te praten over haar situatie en dat lucht enorm op.
In dit verhaal komt deze boodschap dan ook mooi naar voren.

Ik vind dit verhaal vooral leuk als je al bekend bent met één of meerdere boeken van deze “Hoe overleef serie”. Zo ontdek je hoe Rosa en Jonas elkaar hebben ontmoet. Wel raad ik je aan om eerst met één van de andere boeken te beginnen als je nog niet bekend bent met deze serie. Zelf ken ik nu nog maar twee boeken van deze serie. Ik kan je dus nog niet echt aanraden welk boek het leukst is om mee te beginnen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *