De grote verboden zolder

Titel : De grote verboden zolder
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Edward van de Vendel
Verteller : Frans van Deursen
Duur van het boek: 4 uur 32 minuten

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. 
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit verhaal speelt zich af in het huis van Eddie. De zolder is verboden gebied voor Eddie en het zit dan ook op slot. Hij heeft er weleens mogen rondkijken met zijn moeder, maar hij vond het er zo spannend dat hij liever met zijn LEGO ging spelen in zijn kamer.
Totdat Linea bij ze komt logeren. Linea is een beschadigd meisje en waarom ze dan beschadigd is hebben de ouders van Eddie niet gezegd, maar midden in de nacht komt ze hem vaak halen en neemt hem mee naar de Grote Verboden Zolder.
Daar beleven ze samen bijzondere avonturen en Eddie ontmoet daar verschillende lieve wezens. Het is duidelijk dat er op zolder andere regels gelden en dat er andere dingen mogelijk zijn dan normaal.
Maar dan komt natuurlijk ook de GROTE vraag. Is het allemaal echt waar of is het puur fantasie?

Meer weten? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

E-book en luisterboek in Kobo Plus is gratis voor abonnees:

Dit boek kan als ebook (in het Nederlands) gedownload worden in iTunes.

Verteller

Deze verteller kan heel mooi en ook erg spannend voorlezen. Zijn stem voor de opa van Linea doet hij heel bijzonder. Ik vind deze uitvoering een goed waard.

Mijn mening

Ik vind het een bijzonder verhaal met een hele mooie boodschap. Wel moet ik zeggen dat ik tijdens het luisteren, toen het vooral ging om allerlei avonturen op de zolder, even getwijfeld had of ik het wel leuk genoeg vond om verder te luisteren. Ik vond dat we teveel bleven hangen bij deze avonturen terwijl het duidelijk was dat er veel meer achter zat en daar was ik toch echt heel benieuwd naar.
Ik ben wel heel blij dat ik het verhaal helemaal had afgemaakt, want het einde vond ik heel mooi en het sprak me zeer aan.

Het verhaal gaat over de persoonlijke groei die Eddie meemaakt dankzij Linea. Eddie is een angstige jongen en op zich vindt hij dat prima, maar dankzij Linea en hun avonturen op zolder leert hij hoe hij zijn angst moet overwinnen en aan het einde van het verhaal vertelt Eddie ons hoe belangrijk dit is geweest voor de rest van zijn leven!

Het verhaal is vooral fascinerend en ontroerend en is gestoken in een flinke dosis fantasie.
Als je bekend bent met andere boeken van deze schrijver dan kan ik je dit boek van harte aanraden, omdat je er zo’n bijzonder gevoel aan overhoudt.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek (luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees), paperback en hardcover in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterversie in het Nederlands.
  • Itunes: E-book in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterversie in het Nederlands.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *