Hitchers

Titel: Hitchers
Genre: Science Fiction, ocult Fiction, spanning en apocalyps
Schrijver: Will McIntosh
Verteller : Andy Paris
Duur van het boeklange versie: 9 uur 32 minuten

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het verhaal gaat over Finn Darby. Hij heeft al twee vrouwen verloren in zijn leven. Zijn tweelingzus verongelukte toen ze nog jong waren en zijn vrouw is twee jaar geleden omgekomen. Hij draagt nog steeds de pijn en schuldgevoelens van de dood van beide vrouwen.
Na de dood van zijn opa heeft Finn diens stripserie overgenomen. Hij heeft dit gedaan tegen de wil van zijn opa in. Op zijn sterfbed, heeft opa nog laten weten dat niemand de rechten van zijn strip zal krijgen! Finn heeft zijn oma overgehaald en met zijn veranderingen is deze strip nu zeer succesvol geworden. Ook hier voelt hij zich heel schuldig over tegenover zijn opa.

Nu staat zijn wereld op zijn kop! Een groot deel van de bevolking heeft “de griep”. Maar wat is er echt aan de hand? Straten worden afgezet en hulpverleners lopen rond met maskers op.

Dan krijgt Finn een ongeluk en zit hij ineens in het lichaam van een ander…….

Te koop bij Bol.com

Verhaallijn en ontknoping

Het verhaal begint eerst bij de dood van zijn vrouw. Wat is er eerder die dag gebeurd en hoe is ze gestorven? Dan gaan we door naar de start van de bizarre gebeurtenissen. Na een mislukte date probeert Finn naar zijn beste vriendin te gaan, omdat ze erg ziek is geworden. Ze heeft “de griep”. Onderweg ontdekt Finn dat dit geen griep is, maar alleen maar dezelfde verschijnselen als de griep heeft. Ze zijn aangevallen door terroristen!

In alle chaos krijgt Finn een ernstig ongeluk en heeft het geluk ook die te overleven. Dan beginnen de problemen. Van tijd tot tijd praat hij wartaal. In een zombie-achtige stem gooit hij er nare dingen uit. Dit gebeurt steeds vaker en hij ontdekt dat het de stem van zijn overleden opa is met wie hij een zeer slechte band had. Zijn opa is niet bepaald blij met wat Finn met zijn strip heeft gedaan…….
Gelukkig ontdekt Finn dat hij niet de enige is en samen met twee anderen proberen ze uit te zoeken wat er precies aan de hand is en hoe ze de dode mensen uit zich kunnen krijgen.
Ook nu weer vervalt de bevolking in angstige dagen. Steeds meer mensen gooien er zombie wartaal uit en worden zelfs overgenomen door de overleden mensen.
Iedere keer weet opa het lichaam van Finn steeds langer over te nemen. Kan opa zijn lichaam straks voorgoed overnemen?

Dit boek kan als audioboek gedownload worden bij Bol.com

Dit boek kan als audioboek gedownload worden in het Engels in iTunes.

Je kan het ook al E-book kopen in het Nederlands

Verteller

Prima uitvoering! Omdat de stemmen van de personages zeer belangrijk zijn in dit verhaal vind ik dan ook dat de verteller dit uitstekend doet. Hij laat duidelijk horen wanneer een personage “wordt overgenomen”. Ook weet hij de verschillende accenten aardig goed te laten klinken.

Mijn mening

Zeer spannend verhaal. Het verhaal voelt aan als een “apocalyps” verhaal. Eerst zit je samen met de hoofdpersonage in de spanning van de gebeurtenissen van een biologische aanval op de bevolking en daarna zit je mee te denken met de reden van de aanwezigheid van de dode mensen.
Dit is niet zomaar een verhaal over het overleven. Je bent als lezer/luisteraar echt aan het meedenken. Waarom wordt Finn en later vele anderen overgenomen door overleden mensen? Welke overeenkomsten hebben de mensen die overgenomen worden door de doden?
Het verhaal is heel fijn geschreven en het is erg fijn om naar te luisteren. Het voelt ook zeer origineel. Eerst mensen die links en rechts sterven aan “de griep”. Direct daarna gaat het om mensen die link en rechts worden overgenomen door de doden. Bijzondere combo en je wordt zeer nieuwsgierig om te ontdekken hoe die twee dingen aan elkaar verbonden zijn.
Op zich is het einde redelijk voorspelbaar, maar dit geeft niet vind ik. Heel mooi afgerond!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *