Leesboeken bij Dirk voor 2,49!

Bij Dirk liggen paperbacks als kanskoopje in de bakken. In de folder zie ik onderstaande aanbieding.

Hieronder staan de boeken die ik zoal ben tegengekomen bij Dirk.

Wie niet waagt – Jeffrey Archer

Dit verhaal speelt zich af in Londen, 1979, en draait om William Warwick, een politieagent die detective bij Scotland Yard wil worden. Aanvankelijk zien we William als een rookie die wordt ingeleid door een doorgewinterde collega. Naarmate het verhaal vordert, valt hij op bij Scotland Yard en krijgt hij de kans zijn kennis over kunst te gebruiken om kunstfraudeurs te achterhalen en gestolen kunstwerken terug te vinden. Het verhaal richt zich voornamelijk op fraudeonderzoeken en diefstal, de ontluikende romance met Beth, een intelligente museumgids, en de juridische nasleep van arrestaties.
Lees mijn recensie van Wie niet waagt van Jeffrey Archer.

Verzwegen – Karin Slaughter

Het verhaal bevat twee verhaallijnen die zich op verschillende tijden afspelen. Het begint 8 jaar terug, toen een jonge vrouw werd aangevallen. Daarna springt het naar nu. Agenten Will en Faith bezoeken een gevangenis om een moord te onderzoeken. Ze vinden een oude zaak die belangrijk lijkt. Twee vrouwen zijn 8 jaar geleden aangevallen en heel erg mishandeld door een man. Deze man zit al jaren in de gevangenis, maar is hij echt de schuldige? Er zijn meer vrouwen vermoord gevonden in het bos, en het lijkt op dezelfde manier te gebeuren. Is er een seriemoordenaar actief? Het verhaal wisselt steeds tussen toen en nu. Vooral de gebeurtenissen van vroeger zullen fans van Karin Slaughter boeien.
Lees mijn recensie van Verzwegen van Karin Slaughter.

De vakantie – Caroline Hulse

In de roman “De vakantie” proberen Claire en Matt ondanks hun scheiding een ‘normale’ kerst te creëren voor hun dochter Scarlett. Ze kiezen ervoor om met hun nieuwe partners naar het Happy Forest-vakantiepark te gaan. Claire neemt haar vriend Patrick mee, en Matt komt met zijn nieuwe vlam Alex. Scarlett brengt ook haar denkbeeldige vriend, een reuzenkonijn genaamd Posey, mee. Samen ondergaan ze een reeks van geforceerd leuke activiteiten, drinken ze wijn als Scarlett slaapt, en delen ze persoonlijke details over hun verleden. Wat als een kans op gezelligheid begint, ontaardt in chaos, eindigend met een dringende oproep naar de politie. Het boek is zowel humoristisch als pijnlijk ongemakkelijk.

Shopaholic – Sophie Kinsella

Rebecca gaat door een lastige tijd. Ze is net klaar met haar studie en werkt nu als journaliste bij het tijdschrift Succesvol Sparen. Haar werk, waarbij ze vooral persberichten herschrijft tot artikelen, is minder interessant dan het lijkt. Ook haar salaris is niet erg hoog. Rebecca heeft een probleem met te veel kopen. Het is opvallend hoeveel ze in één week koopt en hoe ze dat voor zichzelf rechtvaardigt. Door haar koopgedrag heeft ze nu veel schulden. Toch probeert ze positief te blijven en zoekt ze naar oplossingen voor haar geldproblemen. Enkele van haar ideeën zijn:

  1. Bankbrieven en afschriften niet openen.
  2. Zuiniger leven en schulden afbetalen.
  3. Meer geld verdienen.
  4. Trouwen met een miljonair.

Lees mijn recensie van Shopaholic van Sophie Kinsella

Liefde op het tweede gezicht – Sally Thorne

Dochters van het daglicht – Judy Batalion

Mevrouw March – Virginia Feito

Vrij – E L James

Geheim leven –  Carla de Jong

De vondeling –  Stacey Halls

Londen, 18e eeuw. Het verhaal volgt twee vrouwen uit totaal verschillende werelden: Bess Bright en Alexandra Callard.

Bess Bright is een jonge, ongetrouwde vrouw die haar baby Clara, op 27 november 1747, naar The Foundling Hospital brengt omdat ze niet de middelen heeft om voor haar te zorgen. Ze is vastbesloten haar dochter weer op te halen zodra ze voldoende geld heeft. Na zes jaar hard werken om te sparen, keert ze terug naar het ziekenhuis om te ontdekken dat haar dochter al door ‘haarzelf’ is opgeëist.

Alexandra Callard, een rijke weduwe, woont met haar dochter Charlotte in een groot huis in Bloomsbury. Ze is diep getraumatiseerd door gebeurtenissen uit haar verleden en heeft zich van de buitenwereld geïsoleerd. Het enige uitje dat zij en Charlotte hebben, is hun wekelijkse bezoek aan de kapel van The Foundling Hospital. Wanneer dokter Mead een jonge vrouw, Eliza Smith (Bess onder een pseudoniem), voorstelt als kindermeisje voor Charlotte, wordt ze aangenomen. Door Eliza’s komst begint Alexandra’s zorgvuldig geconstrueerde wereld uit elkaar te vallen.

Het verhaal wisselt tussen de perspectieven van Bess en Alexandra, waarbij de lezer zowel de rijkdom als de armoede van Londen in de 18e eeuw ervaart.Het plot draait om het mysterie van de verdwijning van Clara en Bess’s pogingen om haar dochter terug te krijgen. Uiteindelijk ontdekken de vrouwen de waarheid over hun verbonden verledens en hun leven wordt voor altijd veranderd.

Het boek is verdeeld in delen, verteld vanuit de verschillende perspectieven van de hoofdpersonen. Ondanks dat het verhaal fictief is, zijn de historische aspecten van het boek goed onderzocht en nauwkeurig weergegeven.

Het lied van de bijen – Eileen Garvin

Alles is zoals het zou moeten zijn – Daphne Deckers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *