Je kan niet leven zonder hem – After we collided

Titel: After 2 – Je kan niet leven zonder hem
Engelse Titel: After we collided
Genre: Young Adult
Schrijver: Anna Todd
Verteller: Lotte Horlings
Duur van het boek: 18 uur 16 minuten
Alle boeken van deze After serie:

Recensie: In dit dramatische liefdesverhaal wisselen passie en pijn elkaar voortdurend af, terwijl Tessa en Hardin worstelen met jaloezie, geheimen, en onvolwassenheid in hun stormachtige relatie.

Samenvatting van het verhaal van After 2

Dit is deel twee van de serie over de liefdesperikelen van Tessa Young en Hardin Scot. Tessa en Hardin hebben een buitengewoon pijnlijke start gehad in hun liefdesleven en dat was vooral de schuld van Hardin, die een echte eikel is. Hij mag zich in zijn handen knijpen met een lieve meid als Tessa die zijn vriendin wil zijn, maar toch liegt en bedriegt hij haar voortdurend. Hoe vaak vraagt hij wel niet om nog “een kans”? Hij kan beter een rittenboekje voor al zijn kansen vragen. Maar in dit verhaal is Tessa ook zeker niet onschuldig te noemen. Zodra ze boos wordt op Hardin, is ze hem spuugzat en in plaats van samen erover te praten, slaat ze hard toe en kwetst ze hem zo diep als ze kan, om vervolgens te ontdekken dat hij niet schuldig is aan wat ze vermoedde. En ook zij moet ditmaal om nog een kans, en nog een kans vragen.

Dit verhaal draait voornamelijk om hun liefdesleven dat één en al drama is. Net wanneer ze denken er samen voor te kunnen gaan, duikt er weer een probleem, leugen of misverstand op.

Hardin Scott, bron: film After we collided.

Ik kan niet zonder je

Dit verhaal toont een liefdesleven dat je gerust toxic kunt noemen. Hardin en Tessa trekken elkaar aan en stoten elkaar af. Toch kunnen ze amper een dag zonder elkaar. Communiceren kunnen ze niet op een normale manier en het draait bijna dagelijks uit op een potje schreeuwen, schelden, en dan weer de woorden “ik heb het helemaal gehad”. Dan is hun relatie weer voor een dag of meer verbroken, om toch weer naar elkaar toe te kruipen vol schuldgevoel en loze beloftes.

Hessa: Hardin Scott en Tessa Young, bron: film After we collided.

Echte vrienden

Landon is Tessa’s beste vriend en ook de stiefbroer van Hardin. Hij staat altijd voor hen beiden klaar en wil het beste voor hen. Hardin begint steeds meer aan Landon om hulp te vragen en eindelijk sluit hij een gezonde vriendschap met iemand die echt om hem geeft. Daarnaast heeft Tessa alleen Steph als vriendin, maar of ze echt een goede vriendin is, is nog maar de vraag. Ze gedraagt zich niet bepaald alsof ze het beste voor Tessa voor ogen heeft. Zed komt uit dezelfde vriendengroep als Steph en Hardin, maar ook hij heeft een gemeen spelletje met haar gespeeld. Altijd wanneer ze op stap zijn met deze vrienden krijgt hun relatie een harde knauw die ze nauwelijks weer te boven komen.

Jaloers en verstikkend 

Hardin is snel jaloers en gedraagt zich dan zeer gewelddadig. Hij heeft de neiging elke jongeman aan te vliegen die te vaak bij Tessa in de buurt komt. Tessa moet hem constant tot rust manen voordat hij er weer op los slaat. Voor mannen is het een risico om bij haar in de buurt te zijn. Daarnaast zegt Hardin steeds wat ze wel en niet mag. Hij brengt haar overal naartoe, staat haar steeds op te wachten, en o wee als ze met iemand anders is gaan lunchen… Hij belt haar constant op en als haar afwezigheid hem niet bevalt, moet ze direct thuiskomen of hij haalt haar op. Tessa, op haar beurt, kan ook niet echt een dag zonder een bericht van hem doorkomen. Als hij niets van zich laat horen, haalt zij zich van alles in haar hoofd. Natuurlijk denkt ze dan direct dat hij bij een ander is. Ook zij is behoorlijk jaloers en vindt dat ze er alle reden toe heeft, want heeft hij haar al niet keer op keer bedrogen?

Hessa: Hardin Scott en Tessa Young, bron: film After we collided.

Ik moet je iets vertellen…

Dit verhaal draait steeds om het opbiechten van wat men op zijn geweten heeft. Hardin is niet bepaald een lieverdje met veel skeletten in de kast. Zelfs wanneer Tessa denkt dat ze alles weet, betrapt ze hem weer op een leugen, en nog één, en nog één. Maar ditmaal begint ook Tessa zich te misdragen, en is ze niet altijd open en eerlijk met alle informatie.

Het verhaal van dit boek is onder andere te zien als film op Amazon Prime. Bekijk de trailer hieronder.

Hardin Scott en Tessa Young, trailer: film After we collided.

Mijn mening

Ik vind dit verhaal voldoende, maar eerlijk gezegd vond ik het wel te veel drama. Aan en uit, passie en tederheid, en de volgende dag was het weer akelig en hartverscheurend. En dan de vele seksscènes, die in mijn ogen weinig toevoegden aan het verhaal. Ik heb ze allemaal doorgespoeld of overgeslagen. Ditmaal vond ik dit verhaal minder sterk geschreven dan het eerste boek. Hopelijk weet de schrijver het derde boek beter in woorden neer te zetten en kan ze de sfeer en spanning van boek 1 weer hervinden. Maar ik moet er wel bij zeggen dat ik een stuk ouder ben dan de doelgroep van deze serie. Omdat de hoofdpersonages zich te onvolwassen gedragen, kan ik me gewoon niet in hen inleven. Dus een veel jonger persoon zou misschien een veel positievere mening hebben over dit boek.

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: After we collided / Je kan niet leven zonder hem van Anna Todd.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik heb een abonnement bij Storytel.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *