Verzwegen

Titel: Verzwegen
Engelse titel: The Silent Wife
Genre: misdaad
Schrijver: Karin Slaughter
Verteller: 
Inge Ipenburg
Verteller (Engels): Laurence Bouvard
Uitgeverij: HarperCollins
Duur van het boek:
19 uur 55 minuten
Duur van het boek (Engels): 18 uur 59 minuten
Meer boeken van deze Will Trent serie:

 • Triptiek – Triptych
 • Versplinterd – Fractured
 • Genesis – Genesis
 • Verbroken – Broken
 • Gevallen – Fallen
 • Kwijt (e-book) – Snatched
 • Genadeloos – Criminal
 • Gepakt (e-book) – Busted
 • Stille zonde – Unseen
 • Verborgen – The kept woman
 • Laatste weduwe – The last widow
 • Schoon goud – Cleaning the gold
 • Verzwegen – The silent wife

Het verhaal van Verzwegen

Dit verhaal speelt zich af op twee verschillende tijdstippen. Het verhaal begint 8 jaar geleden op de dag dat een jonge vrouw wordt aangevallen.
Daarna gaan we verder in het heden. De agenten Will en Faith gaan naar een gevangenis om een moord op een gevangene te onderzoeken. Bij hun onderzoek stuiten ze op een oude zaak die het onderzoeken waard blijkt te zijn. Twee vrouwen zijn 8 jaar geleden door een man aangevallen. Hij heeft ze gruwelijk gemarteld, verkracht en voor dood achtergelaten. De afgelopen jaren zit de verdachte van deze afschuwelijke zaak veilig opgeborgen achter tralies, maar is hij wel de dader? In de afgelopen jaren zijn er meerdere vrouwen dood in het bos gevonden en de werkwijze komen met elkaar overeen. Hebben ze hier te maken met een seriemoordenaar die vrouwen aanvalt? Dit verhaal bestaat uit twee verschillende tijdlijnen die zich steeds om de beurt afspelen en wel samen één geheel vormen. Vooral de personages in het verleden zullen een traktatie zijn voor de fans van Karin Slaughter.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Te koop bij Bol.com

Verteller

Hoewel de Engelse verteller het verhaal vanuit verschillende stemmen voor de verschillende personages duidelijk laat horen, vind ik het wel jammer dat ze haar accenten voor de personages enorm overdrijft. De meeste stemmen klinken een beetje overdreven, maar heb ik verder geen moeite mee, alleen haar stem voor Lena klinkt heel vreemd. Ze laat Lena niet zo mooi vrouwelijk klinken, zoals bij de andere vrouwelijke personages. Ik begreep eerst niet zo goed, waarom alleen Lena zo opvallend anders klonk totdat ik me later in het verhaal ineens realiseerde dat dit haar idee is van een vrouwelijke stem van een gekleurde vrouw. Dit vond ik toch wel erg jammer. De Nederlandse versie had ik niet geluisterd.
Ik vind deze Engelse uitvoering een ruim voldoende waard.

Mijn mening van Verzwegen

Dit is mijn eerste boek van deze serie en op dit boek gebaseerd lijkt het me wel een bijzondere serie. Zonder enige voorkennis van de voorgaande boeken heb ik dit boek prima kunnen volgen. De hoofdpersonages in dit boek vind ik erg interessant en het zijn leuke personages. Dat maakt dat ik wel bij boek 1 van deze serie zou willen beginnen.

De misdaden in dit boek zijn zeer gruwelijk. De marteling en verkrachting van deze vrouwen zijn akelig en de gevolgen voor de vrouwen die het hebben overleefd zijn behoorlijk ernstig.

Zoals ik al zei: ik ben nieuw in deze serie, maar wat ik heb begrepen is dat met dit boek de schrijver de fans van haar twee series veel plezier doet. De serie Sara Linton en Wil Trent vormen hierbij één geheel en door het verhaal vanuit twee verschillende tijden te vertellen geeft ze de fans extra gebeurtenissen die zich afspelen voor haar boek Nachtschade. Hierdoor speelt dit boek zich dan ook af in beide locaties van deze twee series.

Dit boek is een echte pageturner. In dit geval heb ik het verhaal in een rap tempo afgeluisterd. Alleen wanneer het echt nodig was deed ik het verhaal even opzij.

Wel moet ik zeggen dat de dader erg voorspelbaar is. Al vanaf de eerste moord (8 jaar geleden) wist ik wie de dader was. Toch werd de rest van het verhaal enorm interessant gebracht, waardoor ik wel erg betrokken was en het proces van het onderzoek spannend vond. Ook de levensverhalen van de hoofdpersonen worden mooi uitgewerkt en dragen bij aan de beleving van dit boek. Ik kan me voorstellen dat, door het volgen van deze serie, je enorm mee gaat leven met dit team agenten. En nu ik weet dat het zelfs een samenkomst is van twee series, moet ik wel ineens veel boeken aan mijn leeslijst toevoegen! Ze lijken me zeker de moeite waard.

Voordat ik mijn mening afrond wil ik nog wel het einde aankaarten. Voor een verhaal dat zo stapsgewijs is opgebouwd, waarbij de verschillende slachtoffers één voor één aan bod komen en je beetje bij beetje meer informatie over deze zaak opdoet, vind ik het einde wel een beetje afgekapt. Ja natuurlijk was de dader de persoon die ik vanaf het begin al in mijn hoofd had, maar ik had de ontknoping anders verwacht. Dit paste niet zo goed bij de opbouw van de rest van het verhaal.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Bekijk ook mijn lijst met 10 leuke boeken om in een maand te lezen.

Recensie Verzwegen

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *