Kroon van gouden beenderen

Titel: Kroon van gouden beenderen
Genre: Fantasy, romance, romantasy
Schrijver: Jennifer L. Armentrout
Verteller: Jantine van den Bosch
Uitgever: Z&K (Luisterboek)
Duur van boek 1: 11 uur 49 minuten
Duur van boek 2: 13 uur 59 minuten
Alle boeken van deze wereld van Blood and Ash serie:

  1. Uit bloed en as – From blood and ash
  2. Rijk van vlees en vuur – A kingdom of flesh and fire
  3. Kroon van gouden beenderen – The crown of gilded bones
  4. De strijd van twee koninginnen – The war of two queens

Recensie: In dit boek, deel 3 van een romantasy serie, worstelt Poppy met haar lot als erfgenaam van de troon van Atlantië. Ze ontrafelt geheimen uit haar verleden en strijdt tegen duistere vijanden, terwijl haar liefde voor Casteel dieper groeit.

Boek 3 van een spannende, maar ook pikante serie

Ben je klaar om helemaal weggezogen te worden in een wereld vol magie, geheimen en hartstochtelijke romance? Let op, dit is het derde deel van de sensuele serie van Jennifer L. Armentrout. Het is beter om te beginnen bij boek 1 Uit bloed en as. Deze serie bestaat uit een wereld waar vampiers en weerwolven niet alleen echt zijn, maar waar ze samenleven met mensen. En dan hebben we het nog niet eens over de goden die op de achtergrond meespelen.

Elk boek in deze serie bouwt voort op het vorige, waardoor je steeds dieper in deze fascinerende wereld duikt. Er zijn mysteries en dan ook de onthullingen en bloeddorstige gevechten.

Samenvatting van het verhaal

In dit boek gaat het verhaal van Poppy verder in het koninkrijk Atlantië. Dit deel start direct na de dramatische gebeurtenissen van “Rijk van Vlees en Vuur”, waarin Poppy’s leven nog verder op zijn kop werd gezet.

In dit boek worstelt Poppy met haar nieuwe identiteit als de rechtmatige erfgenaam van de Atlantische troon en draagster van goddelijk bloed. Een belangrijk thema in deze serie is Poppy’s confrontatie met haar vijanden. Ook in Atlantië heeft ze vijanden, waaronder een geheime broederschap die haar ziet als de grootste bedreiging voor hun land. Tijdens haar avonturen ontdekt ze schokkende waarheden over de nacht waarop haar ouders werden vermoord en ontrafelt ze lang verborgen geheimen over haar afkomst.

Een ander opvallend aspect van het boek is de ontwikkeling van Poppy’s magische krachten. Haar connectie met de ether, de magie van de goden, blijkt veel sterker dan ze had verwacht.

De Wulven, wezens die zowel mens als wolf kunnen zijn, spelen ook een grotere rol. Hun diepe band met Poppy biedt een mooi uitgewerkt fantasy-element aan het verhaal. Ze beschermen haar en behandelen als hun koningin. Het bijzondere aan de wulven vind ik de wijze waarop ze poppy behandelen. Poppy draagt nog geen kroon. Ze is nog niet de koningin van Atlantië. En toch is Poppy de koningin van de wulven. Het is duidelijk dat je geen aanspraak kan maken op deze titel, je bent het of je bent het niet. Kroon of geen kroon.

Terwijl Poppy en Casteel strijden tegen hun vijanden, worden ze geconfronteerd met nieuwe moeilijkheden, zoals de complexe politiek en de duistere geschiedenis van Atlantië. Het boek bouwt op naar een spannende climax vol onthullingen en verrassingen, waarbij Poppy voor moeilijke keuzes staat die niet alleen haar toekomst, maar ook die van het gehele koninkrijk zullen bepalen. Ondertussen genieten we weer volop van de romantische en intieme momenten tussen Poppy en Casteel.

Verdere uitbreiding van de wereldbouw

De goden

De Goden spelen een grotere rol in dit boek. Doordat ze slapen spelen ze wel een afwezige rol en wordt er vooral over hen gepraat en ontdekkingen over hen gedaan, Maar toch merkt poppy genoeg van hun aanwezigheid. Met name een vrouwengedaante laat zich herhaaldelijk aan Poppy zien en horen ook al begrijpt ze niet precies wat ze haar duidelijk probeert te maken. Later in het boek ontdekken we meer over de oorsprong van de goden en welke rol ze spelen in de wereld van de mensen en beginnen ze ook een actievere rol te spelen. Dit is wel pas laat in het verhaal, maar ik vind dit een mooie belofte voor meer actieve goden in deze serie.

Ook de nieuwe krachten die Poppy ontwikkelt wijst op de goden. Ze is overduidelijk een afstammeling van de goden. Haar krachten zijn zo sterk dat ze zeer nauw verwant moet zijn aan de goden. Er kunnen niet veel generaties tussen haar en de goden kunnen zitten.

Nieuwe fantasy wereld en monsters

Gyrm is een fantasy monster, gemaakt van de aarde van uit Elyseum.

Het is erg mooi dat deze fantasywereld wordt uitgebreid met nieuwe aspecten, vooral met nieuwe monsterlijke wezens en andere prachtige fantasy wezens. Denk daarbij aan wezens die Gyrms worden genoemd en die beschreven worden als schepsels die gemaakt worden uit de aarde van de wereld van de goden. De wereld van de goden wordt Elysium genoemd. Verder worden er geheimzinnige wezens genoemd genaamd wederopstanders. Het blijft nog een mysterie wat ze precies zijn, maar het verhaal maakt duidelijk dat zij zeer afschuwelijk en vreselijk zijn en zelfs de goden vinden dat zij nooit zouden mogen bestaan. En misschien later in dit boek en wie weet in het volgende boek zullen we zelfs te maken krijgen met de draken. Daar kijk ik wel naar uit en ik hoop dat de schrijver ze een mooie rol weet te geven binnen deze fantasyserie. Naast wezens wordt deze wereld uitgebreid met het koninkrijk van de goden. Het blijkt dat de goden gewoon hier in deze wereld wonen, naast deze koninkrijken. Alleen is hun koninkrijk, genaamd Elysium, heel moeilijk te betreden. Maar ik vind dit wel een mooie uitbreiding van deze fantasyserie. De beschrijving voelt filmisch aan en ik hoop dan ook dat Amazon Prime snel zal starten met het verfilmen van deze boeken.

De wulven zijn geweldig!

De wulven spelen een zeer uitgebreide rol in dit verhaal, omdat ze nu nauw verbonden zijn aan poppy. Ze beschermen haar en behandelen haar als hun koningin. Het bijzondere aan de wulven vind ik de wijze waarop ze met Poppy omgaan. Poppy draagt nog geen kroon en is nog niet gekroond tot koningin van Atlantië. En toch is Poppy de koningin van de wulven. Zoals ze met Poppy omgaan en hoe ze hun eerbied en hun liefde tonen voor Poppy is anders dan ze ooit hebben gedaan voor de koning en koningin van Atlantië en voor prins Casteel. De beschrijving van de binding tussen Poppy en de wulven is mooi bedacht en goed uitgewerkt en vind ik origineel in een fantasyserie.

Romantasy

Net zoals in de voorgaande boeken speelt romantiek en met name seksuele scènes een grote rol in dit verhaal. In dit verhaal is de romantiek vooral gericht op de liefde tussen Poppy en Casteel. Ze tonen hun liefde door hun bereidheid om de ander te eren, te helpen hoe moeilijk de situatie ook is en zelfs om hun levens te geven om de ander te redden. Ze laten allebei keer op keer zien dat ze tot alles in staat zijn en bereid zijn om alles op te offeren voor de ander.

In dit verhaal speelt seksuele verkenning een grote rol, waarbij het dagboek van Juffrouw Willa Collins een grote rol speelt. Het wordt gebruikt als middel om te verkennen welke mogelijkheden er zijn op seksueel gebied. Omdat Poppy altijd “de maagd” van haar koninkrijk is geweest is zij geheel onbekend op het gebied van seks. In het dagboek leest ze over de ervaringen van juffrouw Willa die uitgebreid vertelt over haar verschillende minnaars In haar leven en wat ze samen hebben gedaan. Ze beschrijft deze handelingen tot in detail. En dit dient als inspiratie voor Poppy om zelf ook het een en ander uit te proberen. 

Mijn mening

Ik blijf deze serie tot nu toe nog steeds een aanrader vinden. Ik krijg maar niet genoeg van deze boeken. Het is erg jammer dat ik niet een paar dagen heb om alleen maar deze boeken te lezen, want dat zou ik wel heel graag willen. Meestal lukt het me wel om het boek even opzij te zetten totdat ik er tijd voor heb, maar met deze serie maak ik tijd om te lezen.

Wel wil ik nog steeds duidelijk maken dat dit verhaal vooral draait om romantiek, en dan met name om hete, pittige seksscènes. De schrijver weet ze echter zo goed te beschrijven dat ik het niet storend vind. Normaal gesproken wil ik meer verhaal binnen het fantasygenre en minder romantiek, maar ik vind dat de schrijver beide aspecten goed in elkaar heeft weten te weven, waardoor ik het prima vind. Ik kan me wel indenken dat niet iedereen het hiermee eens is. Vooral omdat deze fantasywereld enorme potentie heeft en ik me kan voorstellen dat fantasyliefhebbers graag veel meer over deze wereld en meer avontuur zouden willen ervaren, wat nu ten koste gaat doordat de schrijver zich juist op de romantiek richt. Als je dus puur voor fantasy gaat, denk ik dat dit boek en deze serie niet bij je past, maar als je van zowel fantasy als romantiek houdt, dan zou je vast wel van deze serie kunnen genieten.

Zelf vind ik dat de avontuurlijke spanning te snel en te makkelijk wordt afgerond. Soms is de spanning zo groot en de situatie zo hachelijk dat je eigenlijk meer van deze spanning zou willen genieten, maar dan rondt de schrijver het helaas te gemakkelijk af en brengt de situatie ineens tot een goed einde. Ik hoop dat dit beter wordt uitgewerkt in de volgende delen van deze serie.

En dan heb ik nog als minpunt dat de schrijver erg vaak in herhaling valt. Ze is duidelijk erg dol op bepaalde bewoordingen die ze continu gebruikt.

Ik vind dit boek 5 van de 5 sterren waard.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: New Adult romantasy, ‘Kroon van Gouden Beenderen’ van Jennifer L. Armentrout. Een fantasy wereld vol met monsters die bloed drinken.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Nextory. Ik heb een proefabonnement genomen om Nextory te testen.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *