Rijk van vlees en vuur deel 1 & 2

Titel: Rijk van vlees en vuur
Genre: Fantasy, romance
Schrijver: Jennifer L. Armentrout
Verteller: Jantine van den Bosch
Uitgever: Z&K (Luisterboek)
Duur van boek 1: 13 uur 17 minuten
Duur van boek 2: 12 uur 36 minuten
Alle boeken van deze wereld van Blood and Ash serie:

  1. Uit bloed en as – From blood and ash
  2. Rijk van vlees en vuur – A kingdom of flesh and fire
  3. Kroon van gouden beenderen – The crown of gilded bones
  4. De strijd van twee koninginnen – The war of two queens

Recensie: Boek 2 van een fantasy serie vol met romantiek waar Poppy geheimen ontdekt en ze zichtzelf beter leert kennen.

Passie en avontuur

Dus, je bent op zoek naar een boekenserie die je volledig opslokt? Nou, dan zit je hier goed. Maar ik wil je er wel eerst op wijzen dat dit boek 2 van deze serie is. Je kan deze serie niet stand alone lezen en ik raad je aan bij boek 1 te beginnen (zie de volgorde bovenaan).

Elk boek van deze serie bestaat uit twee delen, deel 1 en deel 2. In deze recensie behandel ik ze allebei – omdat ze samen één verhaal vormen. De serie is één groot avontuur. Het volgende boek begint meteen waar het vorige stopte. Er is geen pauze in het verhaal tussen de verschillende boeken.

Deze serie is tot en met dit boek een rit vol actie, romantiek en vooral stomende momenten.

Verdere uitbreiding van de wereldbouw

In dit tweede deel ontvouwt het verhaal zich en er valt veel te ontdekken. Eerst en vooral, het blijkt dat veel van wat Poppy geloofde niet helemaal klopt. Ze dacht dat ze het allemaal wist, maar er zijn een paar verrassende wendingen in petto!

Laten we even praten over het koninkrijk Solis. We leren meer over de cultuur, de onderliggende politieke spanningen en vooral de geheimen! Maar daar stopt het niet. Poppy’s persoonlijke reis is ook best intens. Ze ontdekt dingen over zichzelf, haar krachten en waarom ze zo werd beschermd door de verhevenen: erg spannend allemaal.

En dan de nieuwe gezichten! We leren veel personages uitgebreid kennen. Sommigen zijn nieuw en anderen speelden ook al een kleine rol in boek 1, waaronder Kieran. Door hen leren we nog meer over deze uitgestrekte wereld en de unieke culturen die erin bestaan.

We krijgen nu nieuwe vijanden en bedreigingen. Het verhaal krijgt een paar grote wendingen en er komen nieuwe gevaren in beeld die dingen echt interessant maken.

Verder ontdekken we meer over andere wezens dan gewone stervelingen, zoals de wulven. Grote, angstaanjagende wolven die van gedaante kunnen veranderen! Ze zijn loyaal, beschermend en hebben een bijzondere band met de Atlantiërs. Maar Poppy’s krachten? Die zijn pas echt uniek. Zelfs de Atlantiërs en wulven om haar heen zijn verbaasd!

Personages

De wereld van “Rijk van Vlees en Vuur” is er een van bedrog, groei, diepe banden en onthullende geheimen. En door de ogen van deze personages leren we elke nuance en schaduw kennen.

Poppy: Poppy is lekker eigenwijs, sterk, maar ook super lief en begrijpend. Je krijgt echt alles mee over wat ze voelt en denkt. En de vragen die ze heeft? Daar wil je als lezer ook echt antwoorden op hebben! Gelukkig stelt ze heel veel vragen, zodat wij als lezers zeer veel antwoorden krijgen.

Deze heldin maakt in dit deel een enorme groei door. Voorbij is de tijd dat ze zich ‘de maagd’ noemde. Nu wil ze gewoon Poppy zijn – sterk, dapper en vastberaden. Haar wereld staat echter op z’n kop wanneer blijkt dat Hawke, voor wie ze gevoelens ontwikkelde, eigenlijk Casteel is, de kroonprins van Atlantia met dubieuze bedoelingen. Maar Poppy’s onwrikbare spirit maakt dat ze overeind blijft en ze eist respect op met haar daden, zelfs als die bloederig kunnen zijn.

Casteel (Hawke): Hawke is eigenlijk Casteel, met een verleden en motieven die je versteld doen staan. Hij is in een ingewikkelde positie beland – hij heeft Poppy diep en onvergeeflijk gekwetst en verlangt tegelijkertijd naar vergiffenis. Zijn pogingen om Poppy’s hart terug te winnen zijn oprecht, zelfs als de schaduw van zijn eerdere beslissingen over hen hangt.

Kieran: Deze nieuwe toevoeging aan het verhaal brengt een mix van humor en loyaliteit. Zijn band met Casteel is bovennatuurlijk en bijna onbreekbaar, zo diep en onwrikbaar. Kieran en Poppy maken vaak grapjes met elkaar, en je voelt gewoon dat er iets leuks tussen hen is. De chemie tussen hen is opvallend. Je gaat hem echt leuk vinden!

Wulven: Dit zijn wezens met een cultuur die zich onderscheidt van de Atlantiërs. Ze voegen complexiteit toe aan de wereld van Atlantia. En hoewel ze misschien niet altijd in de schijnwerpers staan, spelen figuren als Kieran, Delano, Jesper, Alastir en Netta een belangrijke rol in het verloop van het verhaal.

Alastir: De wulf, Alastir brengt intrige in het verhaal. Als raadgever van de koning en koningin, zijn zijn bewegingen en beslissingen belangrijk voor het bredere verhaal. Zijn invloed is groot en Casteel en Poppy moet hem aan hun kant zien te krijgen.

Romantische slowburn fantasy

Dit verhaal bevat een stevige dosis romantiek met een snufje fantasy. In dit boek gaat het vooral over Poppy en Casteel. De vonken spatten ervan af. Hun relatie begint wat stroef – denk aan een haat-liefdeverhouding – maar langzaam maar zeker wordt het écht heet tussen die twee.

Hun band is een slowburn. Dat betekent dat hun liefde langzaam opbouwt, wat het alleen maar spannender maakt. Ze beginnen als vijanden, maar je voelt gewoon dat er iets broeit. Ze trekken elkaar aan, stoten elkaar af en dat meerdere keren. Maar tussen al dat gestoei door, zitten er echt superhete scènes.

Het verhaal heeft wel wat meer romance en minder actie dan je misschien verwacht van een fantasyboek. En let op: het is wel een behoorlijk steamy verhaal en dat moet je wel liggen. Dus denk even na voordat je eraan begint.

Setting

Dit verhaal speelt zich af in een wereld waar Atlantiërs, stervelingen, vampiers en vooral die unieke wolven samenkomen.

Vanaf het begin voel je de spanning. Groepen staan soms lijnrecht tegenover elkaar, wat voor de nodige confrontaties zorgt. Geheimen, bedrog, en de echte verhalen achter sommige personages maken het allemaal nog boeiender.

Maar goed, laten we even terug gaan naar waar het begon in dit boek. We starten in een dorp, overgenomen door afvalligen. Poppy ontdekt hier de harde realiteit over Solis en hoe het volk écht wordt behandeld. Het avontuur gaat verder richting het koninkrijk Atlantia. Onderweg komen we langs een stad waarvan werd gedacht dat die er niet meer was. Hier voel je pas echt de magie in de lucht hangen. Poppy ontdekt krachten waarvan ze niet wist dat ze die had!

Ook de bloedbomen uit boek 1 spelen weer een rol. Ze schieten uit de grond, groot en indrukwekkend met bladeren zo rood als bloed. Waar komen ze vandaan? Wat betekenen ze? En hoe zit het met de goden in deze wereld? Ze zijn misschien niet echt zichtbaar, maar hun aanwezigheid is wel merkbaar. Ze sturen tekens en boodschappen die je als lezer samen met Poppy probeert te ontcijferen.

Deze wereld is magisch, mysterieus en zit vol verrassingen. En ondanks de spanning en actie, is het ook een wereld vol slowburn romantiek.

Mijn mening

Ik vind deze serie zeker een aanrader! Ik heb genoten van de diepe romantische momenten tussen Poppy en Casteel.
Ik vind deze fantasywereld waarin het verhaal zich afspeelt, heel bijzonder. Allerlei figuren zoals de wulven en vampiers maken het verhaal gewoon af. Vooral de wulven, met hun aparte band met de Atlantiërs, blijven me bij.

Maar, er zijn wel wat puntjes. Het kan zijn dat je vindt dat er te veel romantiek en pikante stukjes in zitten en net wat minder actie. Dus als je echt puur voor de fantasy gaat, kan dit boek misschien wat anders uitpakken dan je denkt. Ik vermoed dat je dan teleurgesteld zal zijn.

Het boek heeft veel pikante scènes, dus is het beter geschikt voor de volwassen lezers. Vanaf de leescategorie New Adult.

Als je van een mix van romantiek met hete scènes en fantasy houdt, vol met karakterontwikkeling en een wereld die je blijft verbazen, dan zit je met deze serie echt goed. Denk er wel aan: het neigt wat meer naar de romantische kant dan pure fantasy.

Dit is deel 2 van deze serie en het bestaat uit twee boeken: Rijk van vlees en vuur – deel 1 & Rijk van vlees en vuur – deel 2.

Ik vind dit boek 5 van de 5 sterren waard.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: New Adult fantasy, ‘Rijk van Vlees en Vuur’ van Jennifer L. Armentrout. Een fantasy wereld vol met wolven en vampiers.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Nextory. Ik heb een proefabonnement genomen om Nextory te testen.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *