Julius Zebra: Gedonder met de Grieken

Titel: Julius Zebra: Gedonder met de Grieken
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Gary Northfield 
Verteller: Bas Westerweel
Verteller (Engels): Rupert Degas
Duur van het boek: 3 uur 12 minuten
Duur van het (Engels): 3 uur 6 minuten
Alle boeken van deze Julius Zebra serie:

Recensie: De hilarische avonturen van Julius en zijn dierenvrienden terwijl ze door het oude Griekenland reizen, mythologische wezens ontmoeten en raadsels oplossen om de verloren Gouden Appel van Heracles te vinden.

De personages

Bron: Julius Zebra – Gedonder met de Grieken van Gary Northfield, uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Julius, de gestreepte zebra en onverwachte held heeft een bonte vriendengroep, waaronder Lucia de krokodil, Rufus de giraf, en een reeks andere dierlijke metgezellen. Elk karakter heeft zijn unieke charme en humor, en hun interacties vormen de basis voor veel van de humor in het boek.

Humor

Bron: Julius Zebra – Gedonder met de Grieken van Gary Northfield, uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Dit boek is een licht en vrolijk avontuur dat een grappige draai geeft aan de Griekse mythologie. Het is een vat vol grappen en grollen, wat het verhaal een dwaas en luchtig gevoel geeft. De humor verhoogt niet alleen de algemene genietbaarheid van het verhaal, maar maakt het ook toegankelijker voor jonge lezers die met dit boek in aanraking komen met de historische en mythologische elementen van het verhaal.

Avontuur en actie

Vanaf de eerste bladzijden belandt Julius in een wilde jacht op een verloren gouden appel, een confrontatie met de gevreesde Minotaurus, tot een bezoek aan Hades zelf in de onderwereld. Deze avonturen zijn zo boeiend en opwindend dat kinderen niet kunnen wachten om te ontdekken wat er op de volgende pagina gebeurt.

Kennis maken met de Griekse mythologie

Een ander opmerkelijk aspect van het boek is hoe het kinderen kennis laat maken met de Griekse mythologie. Door het avontuur van Julius krijgen de lezers (of luisteraars) een speelse introductie tot figuren als Heracles, koning Midas en andere mythische personages en plaatsen. Hoewel het niet bedoeld is als een strikte geschiedenisles, biedt het boek toch een uitstekende springplank voor verdere verkenning van dit boeiende onderwerp.

Kijk maar naar de boektrailer hieronder.

Julius Zebra – Gedonder met de Grieken van Gary Northfield, uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Zeer grappige illustraties

De grappige illustraties die door het hele boek verspreid zijn, vormen een belangrijk onderdeel van de charme van Julius Zebra. Met alleen de luisterversie van dit verhaal kan je deze grappige illustraties niet zien, maar ze brengen extra humor en diepte in het verhaal voor degenen die het boek lezen. De zwart-wit tekeningen, vol expressie en levendigheid, accentueren perfect de humor en de chaos van de avonturen van Julius en zijn vrienden.

Meer achterin het boek

Achterin het boek (de leesversie) vinden lezers enkele verborgen juweeltjes. Van een speelse les in Romeinse cijfers tot een informatieve woordenlijst over oude Griekse objecten en figuren.

Wil je een voorproefje van het boek? Hier kun je een gedeelte van het boek lezen of luisteren naar een fragment uit dit grappige verhaal.

Mijn mening

Wat ik zo leuk vind aan dit boek is dat kinderen op een hilarische wijze kennismaken met de Griekse mythologie. Hoewel het uitermate grappig en duidelijk niet bedoeld als droge lesstof is, denk ik dat het waardevol is dat kinderen op deze manier bekend raken met de figuren als Herakles, Talos, koning Midas, Hades, Charon, de onderwereld van Hades, Cerberus en meer. Het is een lichte en leuke manier om de wereld van mythen en legenden te introduceren. Het mag dan geen serieuze geschiedenisles zijn, maar hey, wie zei dat leren niet leuk mag zijn?

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.
Vind hier mijn lijst met kinderboeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek en hardcover in het Nederlands (Luisterboek en E-book gratis in Kobo plus voor abonnees).
  • Amazon.nl: Kindle en hardcover in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek en E-book in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en E-book in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Engels.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: Ebook in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
  • Audible: Luisterboek in het Engels.
Recensie: Julius Zebra – Gedonder met de Grieken van Gary Northfield, uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *