Julius Zebra: Bonje met de Britten

Titel: Julius Zebra: Bonje met de Britten
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Gary Northfield 
Verteller: Bas Westerweel
Duur van het boek: 2 uur 47 minuten
Alle boeken van deze Julius Zebra serie:

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 15 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Ook heb ik de account van mijn moeder aan mijn gezinsabonnement gekoppeld en kan zij ook zoveel boeken luisteren als ze maar wil. Hetzelfde geldt voor mijn twee kinderen. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 12 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit is het tweede deel van deze grappige Julius Zebra-serie met weetjes over het Romeinse Rijk. Ditmaal worden de zebra en zijn vrienden naar de Britten gestuurd. Eerst zijn ze aardig opgewonden, want ze hebben best veel zin in een vakantie, maar al gauw merken ze dat ze weer eens gebruikt worden door keizer Hadrianus. Ze hopen al een poos dat ze voor hun inzet beloond zullen worden en hun vrijheid zullen krijgen, maar langzamerhand beginnen ze in te zien dat de Romeinen helemaal niet zo aardig zijn als ze dachten. En hoe zit dat met de enge Britten? Wat kunnen ze van hen verwachten?

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister naar een fragment van het boek.
Bekijk in de korte video hieronder waar het verhaal over gaat en hoe de vele plaatjes in het boek eruit zien.

Te koop bij Bol.com (E-book en luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees)

Verteller

De verteller doet het enorm leuk. Zijn vertelstem klinkt heel prettig en maakt het verhaal extra leuk. Zijn stemmen voor de personages klinken ook erg goed. Het is alleen jammer dat er wat mis is met de audio richting het einde. Ik heb een aantal keren het verhaal moeten doorspoelen omdat delen van het verhaal dubbel waren. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Heel leuk boek. De verteller doet het zo goed dat ik deze luisterversie veel leuker vind dan het boek zelf (die ook leuk is). Dat vond ik ook al bij deel 1.
Het boek is vergelijkbaar met de Waanzinnige boomhutserie en Het leven van een loser. Dit verhaal is erg grappig en past heel goed bij thema Romeinen. De Muur van Hadrianus wordt in dit verhaal genoemd en Hadrianus, keizer van Rome van 117 tot 138 na Chr. speelt een rol in dit verhaal.

Dit verhaal lijkt me ook erg leuk om als voorleesboek in te zetten en is grappig om te gebruiken als inleiding voordat je met de geschiedenis van de Romeinen gaat beginnen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *