Julius Zebra: Bonje met de Britten

Titel: Julius Zebra: Bonje met de Britten
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Gary Northfield 
Verteller: Bas Westerweel
Duur van het boek: 2 uur 47 minuten
Alle boeken van deze Julius Zebra serie:

Het verhaal

Dit is het tweede deel van deze grappige Julius Zebra-serie met weetjes over het Romeinse Rijk. Ditmaal worden de zebra en zijn vrienden naar de Britten gestuurd. Eerst zijn ze aardig opgewonden, want ze hebben best veel zin in een vakantie, maar al gauw merken ze dat ze weer eens gebruikt worden door keizer Hadrianus. Ze hopen al een poos dat ze voor hun inzet beloond zullen worden en hun vrijheid zullen krijgen, maar langzamerhand beginnen ze in te zien dat de Romeinen helemaal niet zo aardig zijn als ze dachten. En hoe zit dat met de enge Britten? Wat kunnen ze van hen verwachten?

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister naar een fragment van het boek.
Bekijk in de korte video hieronder waar het verhaal over gaat en hoe de vele plaatjes in het boek eruit zien.

Verteller

De verteller doet het enorm leuk. Zijn vertelstem klinkt heel prettig en maakt het verhaal extra leuk. Zijn stemmen voor de personages klinken ook erg goed. Het is alleen jammer dat er wat mis is met de audio richting het einde. Ik heb een aantal keren het verhaal moeten doorspoelen omdat delen van het verhaal dubbel waren. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Heel leuk boek. De verteller doet het zo goed dat ik deze luisterversie veel leuker vind dan het boek zelf (die ook leuk is). Dat vond ik ook al bij deel 1.
Het boek is vergelijkbaar met de Waanzinnige boomhutserie en Het leven van een loser. Dit verhaal is erg grappig en past heel goed bij thema Romeinen. De Muur van Hadrianus wordt in dit verhaal genoemd en Hadrianus, keizer van Rome van 117 tot 138 na Chr. speelt een rol in dit verhaal.

Dit verhaal lijkt me ook erg leuk om als voorleesboek in te zetten en is grappig om te gebruiken als inleiding voordat je met de geschiedenis van de Romeinen gaat beginnen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Julius Zebra: Bonje met de Britten

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel (maar nu is alleen de Nederlandse versie nog beschikbaar). Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *