Mus en kapitein Kwaadbaard en De 5 slangen

Titel: Mus en kapitein Kwaadbaard en De 5 slangen
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Kevin Hassing
Verteller: Kevin Hassing
Uitgever: Luitingh Sijthoff
Duur van het boek: 5 uur 13 minuten
Alle boeken van deze Mus & kapitein Kwaadbaard serie:

Recensie: Mus en kapitein Kwaadbaard en De 5 slangen is een avontuurlijk piratenverhaal waarin het stoere weesmeisje Mus samen met de brombeerachtige kapitein Kwaadbaard en bijzondere vrienden strijdt tegen piraten om haar dorp te redden en haar eigen moed te ontdekken. Een spannend piratenavontuur met een stoer weesmeisje, onverwachte vriendschappen en de zoektocht naar moed en het redden van een dorp.

Avontuurlijk verhaal over piraten

“Mus en kapitein Kwaadbaard en De 5 slangen” is een avontuurlijk boek dat draait om Mus, een stoer weesmeisje, en haar ontmoeting met kapitein Kwaadbaard en zijn vrienden. Het verhaal begint met de overval van het dorp door piraten genaamd de 5 slangen, geleid door Ramon. Vastberaden om haar dorp te redden, zet Mus haar leven op het spel en gaat ze op zoek naar kapitein Kwaadbaard om zijn hulp in te roepen.

Een meisje in de hoofdrol

Wat dit boek zo leuk maakt, zijn de bijzondere elementen in het verhaal. De hoofdpersonage Mus is een weeskind. Ze heeft een mysterieuze achtergrond die haar speciaal maakt, want ze weet weinig over haar ouders. Ze vindt een slaapplek bij aardige mensen in het dorp, maar heeft eigenlijk geen echt thuis. Daarnaast zijn de bijzondere personages die ze onderweg tegenkomt erg vermakelijk.

Bijzondere personages

Dit boek zit vol met bijzondere personages die het verhaal extra speciaal maken. Allereerst is er Mus, het stoere weesmeisje dat vastberaden is om haar dorp te redden. Ze laat zien dat ze sterk en moedig is, ondanks haar moeilijke achtergrond. Dan hebben we kapitein Kwaadbaard, een grote brombeer met een klein hartje. Hij traint Mus in zwaardvechten en zeilen en behandelt haar als zijn eigen dochter. De Salamander is een glibberige man die slijmsporen achterlaat. Hij speelt een kleine, maar intrigerende rol in het verhaal. Hestia is een prachtige vrouw die de haven runt en alles kan regelen, maar wel tegen de juiste prijs. De Jagers zijn mensen die in het bos wonen en alleen elkaar vertrouwen. Ze wonen in een grote grot met kamertjes uitgehakt in de wanden. Deze bijzondere personages voegen kleur en avontuur toe aan het verhaal, waardoor het nog leuker wordt om te lezen. En laten we Kromme Kareltje niet vergeten. Hij is zo krom dat hij niet op kan kijken. Hij heeft een spiegeltje nodig om goed om zich heen te kunnen kijken.

Kwaadbaard heeft een klein hartje

De interactie tussen Mus en kapitein Kwaadbaard is erg leuk om te lezen. Ondanks zijn ruwe uiterlijk, heeft de kapitein een klein hartje en behandelt hij Mus alsof ze zijn eigen dochter is. Hun dialogen zijn levendig en zorgen voor de nodige humor. De wereldopbouw is goed gedaan, met interessante locaties zoals Café de Afgrond, dat deels op het gras staat en deels over een hoge klif hangt en de bizarre boomhut van Bertand, de broer van kapitein Kwaadbaard, die hoog boven het bladerdek van het bos uitsteekt.

Mus en kapitein Kwaadbaard en De 5 slangen, geïllustreerd door Linda Faas, auteur Kevin Hassing en uitgeverij Luitingh-Sijthoff.

Ook leuk voor jongere lezers met een hoger AVI niveau

Het verhaal bevat voldoende spanning en avontuur om kinderen geboeid te houden. Hoewel de spannende momenten kort zijn, zorgen ze voor de nodige opwinding zonder te overweldigen. Daarnaast toont het boek de groep mannen die spijt hebben van hun slechte daden uit het verleden en proberen deze recht te zetten. Het laat zien dat zelfs stoere personages met piraterijverledens het goede kunnen doen en hun fouten kunnen goedmaken.

Bekijk hier een inkijkexemplaar en luister naar een fragment van het verhaal.

Mijn mening

“Mus en kapitein Kwaadbaard en De 5 slangen” lijkt me een heel leuk boek voor kinderen die dol zijn op avonturen met piraten. Wat het extra bijzonder maakt, is dat Mus, een stoer meisje, de hoofdrol speelt en laat zien dat ze net zo dapper is als een brombeer van een kapitein. Dit boek zit boordevol avontuur, humor en positieve boodschappen voor kinderen.

De spanning in het verhaal is precies goed voor jongere lezers. Spannende momenten duren meestal maar één hoofdstuk, waardoor kinderen niet te lang in spanning hoeven te zitten. Dit maakt het boek perfect voor lezers met een hoger AVI-niveau. Ze kunnen genieten van het spannende avontuur dat bij hun leesvaardigheid past, terwijl ze toch snel de afloop van de situaties kunnen ontdekken dankzij de korte hoofdstukken.

Bovendien zijn er enkele prachtige illustraties te vinden in het boek. Het zijn er niet veel, maar ze zijn wel mooi.

Dus, als je op zoek bent naar een boeiend piratenavontuur dat geschikt is voor jongere lezers, dan is “Mus en kapitein Kwaadbaard en De 5 slangen” absoluut een aanrader. Het zit vol avontuur, humor en positiviteit.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.
Vind hier mijn lijst met leuke kinderboeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek en hardcover in het Nederlands (Luisterboek en Ebook gratis in Kobo plus voor abonnees).
  • Amazon.nl: Kindle en hardcover in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: Ebook in het Nederlands.
Recensie: Mus en kapitein Kwaadbaard en De 5 slangen

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *