Julius Zebra: Ellende met de Egyptenaren

Titel: Julius Zebra: Ellende met de Egyptenaren
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Gary Northfield 
Verteller: Bas Westerweel
Verteller (Engels): Rupert Degas
Duur van het boek: 2 uur 36 minuten
Duur van het (Engels): 3 uur 6 minuten
Alle boeken van deze Julius Zebra serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 12 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Julius Zebra: Ellende met de Egyptenaren

Dit is het derde deel van deze grappige Julius Zebra-serie met weetjes over de oudheid. Het lijkt wel alsof Julius Zebra overal waar hij komt de wereld op zijn kop weet te zetten. Ditmaal zijn de Egyptenaren aan de beurt! Na hun avontuur in Brittania zijn de dieren wel toe aan vakantie en hun wens lijkt uit te komen in Egypte. De Egyptenaren zien in Julius hun langverwachte Paardengod en hij kan de rol van Farao zo op zich nemen. Het volk is dolblij met hun nieuwe God, want ze kunnen wel wat regen gebruiken. Dat is dan ook de reden dat ze hem allemaal met open armen ontvangen.
Hoewel Julius niet eens een paard is, weigert hij deze kans aan zich voorbij te laten gaan, ze geven hem zelfs een paleis! Nu maar hopen dat niemand ontdekt dat hij een zebra is of aan hem vraagt om het te laten regenen! Oh ja en dan nog iets: Egypte is onderworpen aan de Romeinen. En Julius en Hadrianius zijn niet echt beste vrienden!

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister naar een fragment van het boek.
Bekijk in de korte video hieronder waar het verhaal over gaat en hoe de vele plaatjes in het boek eruit zien.

Te koop bij Bol.com (E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees)

Verteller

De verteller doet het enorm leuk. Zijn vertelstem klinkt heel prettig en maakt het verhaal extra leuk. Zijn stemmen voor de personages klinken ook erg goed. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Leuke, maar vooral grappige serie. De verhalen zijn lekker simpel en bieden je steeds één bijzonder avontuur die zich afspeelt in de Oudheid en ditmaal in het oude Egypte. De verhalen zijn grappig en je steekt hier en daar wat weetjes op over de geschiedenis.
Deze serie is vergelijkbaar met de Waanzinnige boomhutserie en Het leven van een loser. Dit verhaal is erg grappig en past heel goed bij thema Egyptenaren en Romeinen. Hadrianus, keizer van Rome van 117 tot 138 na Chr. speelt weer een rol in dit verhaal.

Dit verhaal lijkt me ook erg leuk om als voorleesboek in te zetten en is grappig om te gebruiken als inleiding voordat je met de geschiedenis van de Romeinen en de Egyptenaren gaat beginnen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *