The Great Hunt

Titel: The Great Hunt
Genre: Young Adult, fantasy romance, insta love
Schrijver: Wendy Higgins
Engelse verteller: Saskia Maarleveld
Duur van het boek: 9 uur
Alle boeken van deze Eurona serie :

  1. The Great Hunt
  2. The Great Pursuit

Recensie: Een prinses, een jager, een monster en de belofte van een koninkrijk vormen de kern van dit boek. Ondanks de vonken tussen de prinses en de jager, wordt hun liefde getest door geheimen en een monsterlijke bedreiging.

Net een sprookje

Dit is een verhaal die sterk doet denken aan een sprookje, waar monsters verslagen moeten worden en prinsessen gewonnen kunnen worden. Het verhaal speelt zich af in het koninkrijk Lochlanach, dat op zijn kop staat door de verschijning van een gruwelijk beest. De wanhopige koning ziet maar één oplossing: wie het beest doodt, mag trouwen met zijn dochter, de kroonprinses Aerity. Dit doet erg denken aan een klassiek ‘dood het beest en trouw de prinses’-verhaal. Het centrale liefdesverhaal tussen Prinses Aerity en de jager Paxton Seabolt biedt een frisse wind op de verwachtingen van de traditionele sprookjes.

Fantasy wereld en magie

Dit is de magische wereld van Lochlanach, een fantasierijk gevuld met magie en een monsterlijke bedreiging. In deze wereld ontmoeten we de ‘Lashed’ – mensen die magie kunnen beoefenen. Lashed mensen zijn herkenbaar aan hun nagels, met duidelijke strepen die hun gebruik van magie verraden. In de meeste koninkrijken van deze fantasie wereld is het gebruik van magie streng verboden en kan het de doodstraf betekenen. De ‘Lashed’ worden gediscrimineerd en slecht behandeld, wat het onrecht en de spanning in deze wereld alleen maar verder aanwakkert.

Het liefdesverhaal

Midden in de strijd tegen het monster, ontstaat er een liefdesverhaal. We volgen Prinses Aerity en de jager Paxton Seabolt, twee mensen uit totaal verschillende werelden, wiens paden elkaar kruisen door een noodlottige wending van het lot. De vonk springt onmiddellijk over bij hun eerste ontmoeting, maar zoals bij alle grote liefdesverhalen is hun pad bezaaid met obstakels.

Paxton draagt een diep geheim met zich mee dat hij met zijn leven bewaakt. Ondanks zijn groeiende gevoelens voor de prinses, is het niet zijn intentie om met haar te trouwen. Hij wil alleen zijn land veilig maken door een einde te maken aan de vele doden die het beest veroorzaakt.

Prinses Aerity van haar kant toont een bewonderenswaardige toewijding aan haar land en haar volk. Ze is bereid om haar eigen geluk op te offeren en met een wildvreemde te trouwen die haar land kan redden in deze noodsituatie.

Het beest en de jacht

Een angstaanjagend beest teistert het koninkrijk en vormt een constante dreiging in het boek. De koning, wanhopig en zonder opties, kondigt een open jacht aan op het monster. Iedereen mag deelnemen, met de belofte dat de man die het monster weet te doden met zijn dochter, de kroonprinses, mag trouwen. De koning hoopt hiermee zijn land van de vreselijke dreiging te bevrijden.

Het verhaal gaat bijna alleen maar over deze jacht op het monster waarbij de jagers overdag samen zijn in het kasteel en iedere avond met de jacht bezig zijn. Het verhaal komt daarom hier en daar traag over, omdat de meeste situaties met het monster pas worden meegedeeld nadat de jager Paxton Seabolt weer op het kasteel aankomt en hoort hoe het de andere jagers is vergaan.

Personages

Onze hoofdpersonages, Prinses Aerity en Paxton Seabolt, zijn de rode draad door dit verhaal en zorgen voor veel van de emotionele impact. Prinses Aerity is een toonbeeld van koninklijke plicht en toewijding. Ze zet haar eigen geluk opzij om haar land te redden en toont een diepe liefde en zorg voor haar volk. Ze is een sterk en meelevend personage dat gemakkelijk de harten van de lezers wint.

Paxton daarentegen is een complex personage met een moeilijke achtergrond. Hij houdt mensen op een afstand en heeft vaak een kille houding, maar zijn vastberadenheid om zijn land te beschermen en zijn onvoorwaardelijke liefde voor zijn naasten maken hem toch wel sympathiek. Ondanks zijn ruwe houding is het duidelijk dat hij een hart van goud heeft.

De dynamiek tussen Prinses Aerity en Paxton is een hoogtepunt van het boek. Hun relatie ontwikkelt zich ondanks de onbeschofte houding van Paxton. Er ontvouwt zich een liefdesverhaal dat bitterzoet is.

Benieuwd geworden naar dit verhaal? Werp een blik op een inkijkexemplaar van het boek.

Mijn mening

Terwijl ik me wel vermaakte tijdens het lezen van dit boek, zou ik het niet echt aanbevelen. De wereldbouw voelde beperkt aan, zeker in vergelijking met andere romantische Young Adult fantasy series. Het verhaal speelt zich af tussen jagers en ‘de lashed’ – magische mensen. Maar ondanks dat magie een belangrijke rol speelt in het verhaal, is er weinig magische actie, vooral omdat de mensen hun magie geheim moeten houden.

De personages voelen ook oppervlakkig aan. Hoewel ze interessant zijn, leren we ze niet echt kennen op een diep niveau. Het zou fijn zijn geweest als de auteur ons meer inzicht had gegeven in hun dagelijkse leven, gedachten en emoties.

De liefdesscènes, hoewel ze charmant zijn, vond ik een beetje flauw in vergelijking met veel andere boeken in het genre. Er miste wat passie en intensiteit, wat jammer is, gezien de duidelijke chemie tussen Prinses Aerity en Paxton.

Er is een tweede deel van deze serie, maar persoonlijk vond ik het verhaal niet boeiend genoeg om door te gaan.

Ik vind dit boek 2.5 van de 5 sterren waard.
Het biedt enig vermaak, maar het ontbreekt aan diepgang en emotionele resonantie die je van een dergelijk verhaal zou verwachten.
Heb je juist zin in een fantasy Young Adult verhaal? Dan raad ik je de volgende series aan:

Vind hier mijn lijst met YA boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: The great hunt van Wendy Higgins

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *