Wat lees ik deze maand? December leeslijst 2022

Nachtjagers / Night Huntress serie

Ik ben begonnen met een urban fantasy romantische serie over vampiers, ghouls, demonen en andere wezens. Ik heb al vijf boeken van deze serie gelezen en tot nu toe vind ik de serie heel goed. Het verhaal is wel veel sexyer dan je normaal gewend bent van de meeste romances en de schrijver heeft de neiging om te schrijven vanuit from enemies to lovers en slowburn perspectief.
De serie draait om een halfvampier Cat die aan het begin van de serie een hekel aan vampiers heeft en op ze jaagt. Elk boek biedt een avontuur die ze meemaakt in haar leven vanaf het moment dat ze een grote stap binnen de vampierwereld maakt.

Er zijn ook korte verhalen die bij de serie passen. Vaak gaat het om een romantisch avontuur van personages binnen deze fantasiewereld. Ze hebben contact met de personages van deze serie en zijn prima te plaatsen binnen de tijdlijn van de serie. Er zijn ook andere langere boeken over de andere personages binnen deze serie. Zij vormen een eigen serie binnen deze universe. Deze boeken zijn ook prima te plaatsen binnen dezelfde tijdlijn en je bent al goed bekend met de personages door de boeken van de Night Huntress serie. In mijn recensies van de boeken heb ik een lijst gemaakt met de juiste volgorde om de boeken, inclusief korte verhalen en de andere universe boeken, te lezen.

Ken je de Peripheral al? Dit is een andere tijdlijn!

12 december 2022

Agency van William Gibson

Nadat ik de serie de Peripheral heb gekeken op Amazon Prime, werd ik toch wel heel benieuwd naar deel twee van deze serie. Ik vond de verfilmde serie best goed en was heel nieuwsgierig naar wat William Gibson verder heeft gedaan met het verhaal van Flynn Fisher. Ik had deel 1, Peripheral al gelezen en had het daarbij gehouden, mede omdat ik het best lastig vond om het verhaal te volgen, maar na de serie te hebben gekeken begreep ik het concept beter en was ik er wel klaar voor om de rest te ontdekken.

Bekijk de trailer van de Peripheral hieronder.

Dit boek biedt weer een nieuw avontuur, maar dan in een andere tijdlijn. Dezelfde personages zoals inspecteur Ainsley Lowbeer, Wilf Netherton, Ash en Connor spelen weer mee in dit verhaal. Ditmaal krijgen we Verity als hoofpersonage in plaats van Flynn Fisher.

Ainsley Lowbeer uit de boeken The Peripheral en Agency van William Gibson

Waar Flynn Fisher in The Peripheral belangrijk was voor inspecteur Ainsley Lowbeer, omdat ze een moord heeft gezien, is Verity nu erg belangrijk. Verity heeft contact met een soort AI in haar wereld die zich los heeft gemaakt van de mensen die haar denken te bezitten. Haar zelfstandigheid brengt het leven van Verity in gevaar en deze AI, genaamd Eunice, doet er alles aan om Verity te beschermen tegen haar opdrachtgevers.

Arwyn deel 1: Het teken van de Banneling

19 december 2022

Ik had even zin om een kinderboek tussendoor te lezen (luisteren). Ik ben begonnen met deel 1 van de nieuwe serie Arwyn van Arjan Wilschut.

Arwyn is een jongen die het best moeilijk heeft met het leven in zijn stam. Hij wordt gepest omdat zijn vader ervandoor is gegaan en ze zeggen dat zijn moeder gek was en ze daarom is vertrokken. Niemand wil zich over Arwyn ontfermen omdat hij zo lastig is en hij leeft bij de dieren in de stal. Hij ervaart het leven als zeer oneerlijk. Hij ziet hoe de andere jongens allerlei vaardigheden leren van hun vaders en hun wapens worden door hun vaders voor hen gemaakt. Arwyn moet het doen met wat hij leert door van een afstand af te kijken en de wapens die hij zelf maakt zijn natuurlijk nooit zo goed als die van de andere jongens. Nadat hij weer voor de zoveelste keer wordt gepest maakt hij een fout. Hij heeft zich weer eens op de kast laten jagen door één van zijn vrienden en in zijn boosheid en wanhoop breekt hij de belangrijkste regel (wet) van zijn stam met als gevolg dat hij voor straf verbannen wordt! De stamhoofd brandt het teken van de banneling op zijn lichaam en hij wordt verjaagd. Het is nu overleven of sterven in de wildernis. Hij hoopt een nieuwe stam te vinden die bereid is hem op te nemen, maar het teken maakt dit onmogelijk. Een banneling wordt door iedere stam geminacht, gevreesd en verjaagd.
Dit verhaal gaat over hoe je nu verder moet wanneer je moederziel alleen bent, het ontdekken en waarderen van echte vriendschap en jezelf leren kennen. Zijn stam vond dat hij niets of niemand was toen zijn stamhoofd hem het teken van de banneling gaf, maar wie wil hij zijn? Uiteindelijk ligt de keus bij hem.

Heb je zin in een kerstverhaal met een moordmysterie?

21 december 2022

Dit is boek 4 van een serie over Mae West die een neus heeft voor het oplossen van moorden. Ze loopt altijd in de weg tijdens het politieonderzoek, maar eerlijk is eerlijk, ze weet het moordonderzoek wel goed op gang te helpen.
In dit boek genieten we van een verhaal rondom kerst en proberen we samen met Mae West uit te zoeken wie de moordenaar is.

De personages zijn gezellig en maken dat het verhaal heerlijk feelgood is, zelfs terwijl het om een moordmysterie gaat!

Kerstmis, moord en een date

Het verhaal heeft ook wat romantische stukken om het geheel af te maken tot een gezellige kerstromance, maar dan in een misdaadgenre. Heb je een december leeslijst met kerstboeken om heerlijk te genieten in de vakantie, dan raad ik dit boek zeker aan.

Minpunten

Het verhaal voelt behoorlijk voorspelbaar. Nog voordat de moord is begaan heb je vast al een idee wie er vermoord gaat worden, in welke hoek je de moordenaar moet zoeken en waarschijnlijk zelfs wie achter tralies moet. Vervolgens moet je nog een uur wachten voordat er eindelijk een lijk in het verhaal opduikt!
Sterker nog, ik vertelde mijn man een aantal dingen over het verhaal en vervolgens noemde hij op wie er vermoord ging worden en wie de moordenaar zou zijn en hij zat er niet helemaal naast!
En toch helemaal aan het einde van het verhaal, wanneer alle kaarten op tafel liggen, vind ik dat de schrijver er een leuke draai aan heeft gegeven en heb ik genoten van dit verhaal.

Kerst? Bakken maar!

Zo rond de kerstdagen probeerde ik mezelf te motiveren om de keuken in te gaan en mijn twee keukenapparaten te gebruiken. Oliebollen, koekjes, cupcakes, etc. Genoeg te doen!
Ik ben met de serie Het Cupcake Café begonnen omdat een boek over cupcakes me vast zou motiveren!

Het boek deed zijn werk. Ik heb een aantal dagen in mijn keuken doorgebracht en genoeg lekkers geproduceerd. Ik vond het verhaal alleen aan de trage kant. Er is ook een deel 2 die zich afspeelt rond de kerstdagen, maar ik kon me er niet toe brengen om daar gelijk aan te beginnen. De volgende keer dat ik weer wil bakken zal ik aan het boek beginnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *